Jump to content

Oglinda si fereastra pasager - "moarte"

bazil

Recommended Posts

525 DA - 2001

Oglinzi rabatabile si reglabile electric.

Ferestre electrice.

Am parcat si am rabatut oglinzile.

La plecare s-a deschis doar oglinda soferului.

Oglinda de pe partea pasagerului nu s-a deschis si nici nu mai poate fi reglata.

Constat ca nici fereastra de la aceeasi usa din fata pasager nu mai poate fi manevrata.

Presupun ca ar putea fi o siguranta.

Exista vreo siguranta pe usa pasagerului ??

Am cautat in TIS si nu am gasit informatii despre localizarea, numerotarea si semnificatia sigurantelor - desi am cautat insistent.

Credeti ca ar putea fi vorba de sigurante ?? - unde sunt localizate si ce numar au - eu am gasit doar in locasul bateriei o lista dar acolo sunt putine sigurante si nu par a fi "responsabile" de aceste probleme[mai sunt si in germana :=((. - am citit ca ar fi si in torpedou dar eu nu le-am vazut - sunt mascate ?

Orice sfat este binevenit.

Multumiri celor care isi vor exprima opinia !

Edited by bazil

in torpedou sus ai niste cleme si de acolo coboara un tablou maricel cu sigurante

162064[/snapback]

Multumesc - nu m-am uitat in partea de sus.

Voi face o fotografie si am sa rog pe cineva sa traduca [masina este 525DA 2001].

Voi posta traducerea pentru cei interesati de indata ce o voi avea.

Oglinda care nu se mai deschidea - am rabatut/deschis manual -oglinda opune o oarecare rezistenta numai in capat de cursa [inchis] - se aude un clik - apoi merge usor dar nu sta fixa in pozitie- Apoi am inchis din buton si s-a inchis - am deschis-o - in acest timp oglinda de pe partea soferului nu s-a miscat deloc. Nu stiu daca am facut bine deci nu recomand aceasta procedura pentru ca este experienta proprie. Deocamdata sunt multumit ca am 2 oglinzi in care pot vedea.

Mi-e cam teama sa le mau rabat - m-am gindit ca mai bine le loveste si le fac pe asigurare decit sa vreau sa plec si sa constat ca nu ma pot asigura in oglinda.

Daca avem colegi de forum care cunosc mai multe sunt rugati sa posteze.

Poate ati avut si voi experiente asemanatoare - experientele voastre pot constitui puncte de plecare pentru altii.

Procedura mea nu s-a bazat pe documentatie ci doar pe feeling - cred ca asta trebuie sa spunem de fiecare data cind postam solutii proprii [ele pot fi defectuase si numai norocul poate sa ne scuteasca de avarii mai mari]

Oglinzile care pot fi rabatute electric pot fi rabatute si manual fara a le deteriora ??

163187[/snapback]

Pentru cei interesati - "Bavaria" caruia ii multumesc [al cite-lea sunt oare !] - mi-a comunicat ca nu se deterioreaza - asa este - Eu azi am incercat si este ok -nu s-a intimplat nimic rau.Trebuie un pic de "curaj" sa depasesti acel punct de complet inchis/deschis - dupa aceea oglinda se rabate foarte usor.

Vis-a-vis de cele descrise anterior de la deschiderea topicului - este adevarat ca am reusit sa rabat oglinda care s-a blocat dar asta s-a intimplat NUMAI pentru ca aveam usa pasagerului deschisa - de acest lucru mi-am dat azi seama cind am facut mai multe teste.

Cu usa pasagerului deschisa se rabat si regleaza ambele oglinzi din buton - chiar si fereastra pasager poate fi manevrata.

Cu usa pasagerului inchisa inca nu pot manevra nici fereastra nici oglinda de pe aceasta parte- doar cele de pe partea soferului.

Revin cu o precizare pe care am realizat-o doar azi si careia pina acum nu i-am dat importanta - in seara in care am ramas cu oglinda blocata inchis, am rabatut din buton oglinzile in timp ce usa pasager era deschisa - nu sunt sigur daca in momentul inchiderii usii oglinzile erau sau nu rabatute complet.

Simpla coincidenta a defectului???

Edited by bazil

Pentru cei interesati - "Bavaria" caruia ii multumesc [al cite-lea sunt oare !] - mi-a comunicat ca nu se deterioreaza - asa este - Eu azi am incercat si este ok -nu s-a intimplat nimic rau.Trebuie un pic de "curaj" sa depasesti acel punct de complet inchis/deschis - dupa aceea oglinda se rabate foarte usor.

Vis-a-vis de cele descrise  anterior de la deschiderea topicului - este adevarat ca am reusit sa rabat oglinda care s-a blocat dar asta s-a intimplat NUMAI pentru ca aveam usa pasagerului deschisa - de acest lucru mi-am dat azi seama cind am facut mai multe teste.

Cu usa pasagerului deschisa se rabat si regleaza ambele oglinzi din buton - chiar si fereastra pasager poate fi manevrata.

Cu usa pasagerului inchisa inca nu pot manevra nici fereastra nici oglinda de pe aceasta parte- doar cele de pe partea soferului.

Revin cu o precizare pe care am realizat-o doar azi si careia pina acum nu i-am dat importanta - in seara in care am ramas cu oglinda blocata inchis, am rabatut din buton oglinzile in timp ce usa pasager era deschisa - nu sunt sigur daca in momentul inchiderii usii oglinzile erau sau nu rabatute complet.

Simpla coincidenta a defectului???

163606[/snapback]

Oglinzile sunt facute sa le poti manevra si manual,astfel daca cineva da peste ele sau le lovesti putin mai tare urmatoarea miscare este reglarea manuala,adica sa o aduci in punctul de control electric.

• 2 weeks later...

Pentru problema descrisa la deschiderea topicului, solutia a fost verificarea cuplei electrice de pe caroserie [conexiunea electrica cu usa].

Incidentul nu a aparut datorita manevrarii cu usa deschisa ci pur si simplu cupla s-a miscat din conexiune - posibil atunci, posibil alta data.

Am apasat cupla iar acum "si-au revenit la viata" atit oglinda cit si fereastra pasager - gratie sfatului lui "Bavaria".

Edited by bazil