Jump to content

Sezonul 2012 - Formula 1

jon doe

Cine va fi campionul mondial al Formulei 1 in anul 2012 ?  

96 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Startul si accidentul de la inceputul cursei vazut din toate unghiurile, la GP Spa Francochamps 2012

http://www.youtube.com/watch?v=PV8i0m5QUSY

Grosjean a fost gasit vinovat, si i s-a dat suspendare o cursa.

Parerea mea este ca , desi un pilot extrem de talentat, la cat de multe incidente a provocat, ar fi trebuit suspendat pe tot anul competitional 2012.

Foarte interesant acest gp al italiei. Felicitari pt alonso care de pe pozitia 10 a reusit sa termine pe 3 :goodjob: . Insa surpriza acestei curse a fost Perez care a plecat de pe pozitia 12 si a terminat al doilea :purple: :goodjob: .

Si revenind la problema mea :banghead: imi pare si acum rau ca n-am apucat sa ma duc si eu pe circuit sa vat gp-ul italiei :bashwall: , mai ales ca este la o aruncatura de bat de unde stau eu...(vreo 15km). Poate la anul :shy: . Si cand ma gandesc ca au fost spectatori cat pt stadionul camp nou (peste 90000 de oameni)....:shutup:

Noroc la Alonso ĂŽn prostie. A revenit dupĂŁ ce l-a scos Vettel (deși Alonso a avut partea lui de vinĂŁ), l-a avut pe Massa ĂŽn fațĂŁ, care i-a cedat poziția (eu cred cĂŁ Massa trebuia sĂŁ fie ĂŽn locul lui Alonso, dar asta e când nu ai rezultate și trebuie contract), a abandonat Button, a fost sancționat Vettel, apoi a abandonat și el.

Trebuie și un pic de baftĂŁ, asta e. Va fi un final de sezon foarte tare.

Noroc la Alonso ĂŽn prostie. A revenit dupĂŁ ce l-a scos Vettel (deși Alonso a avut partea lui de vinĂŁ), l-a avut pe Massa ĂŽn fațĂŁ, care i-a cedat poziția (eu cred cĂŁ Massa trebuia sĂŁ fie ĂŽn locul lui Alonso, dar asta e când nu ai rezultate și trebuie contract), a abandonat Button, a fost sancționat Vettel, apoi a abandonat și el.

Trebuie și un pic de baftĂŁ, asta e. Va fi un final de sezon foarte tare.

Pai a primit ordin de la team-ul scuderiei sa-i cedeze locul, e si normal...pt ca unde e massa si unde e alonso? alonso se bate pt titlul mondial pe cand massa e mai de pluton asa. Vina nu a fost a lui alonso in confruntarea cu vettel, alonso a vrut doar sa-l "surclaseze" iar vettel i-a inchis unghiul si l-a scos in iarba. Unde a fost vina lui alonso?

A riscat, putea sĂŁ piardĂŁ tot, Vettel a ținut doar o trasĂŁ, nu a virat ĂŽn mod evident sĂŁ-l scoatĂŁ. Era culmea sĂŁ schimbe trasa ca sĂŁ treacĂŁ adversarul sĂŁu principal.

Ba exact contrariul s-a intamplat, de aceea a si fost sanctionat vettel (binenteles ca dupa putin timp a si abandonat dupa o problema la monopost) pt ca toata lumea a spus ca s-a vazut clar intentia lui vetel. Si in cazuri de genul chiar schimbi trasa pt a permite adversarului sa te depaseasca altfel risti sa produci accident (contrar regulilor f1). Unghiul se inchide atunci cand permite situatia si imprejurarile unei manevre, altfel s-ar concura pe eliminari de genul "care ramane ultimul pe circuit ala invinge".

Trebuie sĂŁ te uiți cu atenție și fĂŁrĂŁ sĂŁ ții partea cuiva. Se vede cĂŁ-ți place Alonso. Nu ești singurul. Eu nu-s fan Vettel. impotrivĂŁ, Redbull ca echipĂŁ nu o suport chiar deloc pentru cĂŁ mereu umblĂŁ dupĂŁ furat.

http://www.youtube.com/watch?v=6Y8sp0TchTc

Vezi prima parte. Ai la ĂŽnceput din fața filmat și apoi de pe mașina lui Alonso. CoreleazĂŁ poziția pe circuit. Omul a ținut trasa.

Și-a asumat un risc, nu trebuia sĂŁ mai comenteze. Ai vĂŁzut cum ferește și depĂŁșește Kimi? Ăla de ce nu comenteazĂŁ?

Regulile sunt interpretabile și sunt exemple chiar de azi din cursĂŁ cu cei doi tâmpiți, Maldonado și Senna, altele mai vechi cu Hamilton și Rosberg etc.

Apoi asta cu ordinele de echipĂŁ mi se pare de cea mai joasĂŁ spețĂŁ. Ești campion pentru cĂŁ poți sau pentru cĂŁ te-a fĂŁcut Massa? Penibil, sincer, indiferent cine ar fi implicat. De data asta Perez nu a mai putut ceda poziția, ar fi fost prea de tot, era mult prea rapid fĂŁțĂŁ de echipa de uzinĂŁ Ferrari. Cred cĂŁ ieșea totuși cu scandal.

DacĂŁ Alonso câștigĂŁ cu diferența pe care i-a fĂŁcut-o Massa cadou, pentru mine va fi egal cu zero.

Parerea mea e ca Hamilton daca nu avea atat de mult ghinion sezonul aceasta,era cu siguranta primul daca nu frt aproape de primul loc!Intra-adevar Alonso are si frt mult noroc,sa nu uitam si de Button care era pe locul 2,3,plus ca nu e prima cursa cand alonso are parte de abandonuri ale celor cu care se bate la titlul,insa asa e si in viata,daca nu ai un gram de noroc esti degeaba.....cat despre incidentul acela si eu l-as da mai mult vinovat pe alonso!

Q: You were given a drive-through penalty for forcing Ferrari’s Fernando Alonso off the track. Was it justified? Last year you and Alonso tangled too…

S. Vettel: I obviously should have complained last year, just as he did today. For sure I was frustrated as it cost me dearly but now it is water under the bridge. As I said I didn’t complain last year and I won’t in the future. That’s not my way of going about things.

In fine, nu vreau sa intru in polemici in leg cu depasirea lui alonso,cert este ca multa lume a vazut altceva, si + ca vettel a si fost sanctionat. In legatura cu cedarea locului intre coechipieri, probabil se aplica regula celui ce sta mai bine in clasament...cam asa fac toate echipele; in gp-urile trecute chiar si cei de la redbull au facut la fel, si cei de la mcLaren, samd...gandeste-te ca intr-un asfel de caz, daca coechipierul echipei tale nu-i cedeaza locul celuilalt coleg care e mai bine clasat in competitie, cel din urma poate pierde chiar posibilitatea de a deveni campion mondial nereusind sa-si insumeze punctajul necesar pt a castiga campionatul.

Cat despre sergio perez...hmmm omul promite multe, deja circula zvonuri p-aici ca ferrari(uzina) ar vrea sa puna mana pe el; insa eu cred ca-l ajuta si masina...s-a vazut din avion ca ferrari-ul lui de la sauber(parca) a fost net superioara fata de celelalte ferrari de uzina, fiind si cea mai rapida de pe circuit. Sunt voci care spun ca daca ar mai fi fost 5-6 tururi, ar fi trecut si de hamilton si ar fi iesit castigator in aces gp...si eu sunt de aceeasi parere, pt ca in ultimele 4-5 tururi a castigat vreo 2 secunde fata de ocupantul primei pozitii,adica hamilton.

Ale lui vettel si webber ai vrut sa zici,da...nu stiu ce sa zic,cred ca isi vor reveni,au niste ingineri frt buni,cu experienta,insa sezonul acesta au ceva dificultati spre deosebire de ultimii 2,3 ani,cand nu au avut rival,eu sincer nu as vrea sa-si revina ptr ca nu-mi plac!:)))

Nici hamilton nu a mai fortat pe sfarsit,asa se intampla de obicei,ei calculeaza tot,pai daca era sa fie in pericol,rupea hamilton monopustul in doua!=))))intr-adevar acest Perez pare frt promitator....

Eu zic ca daca Perez pleca de pe pozitia 2-3, hamilton nu mai avea nici-o sansa. Se spune ca in 90 de ani de istorie a circuitului de la Monza, doar de 9 ori s-a mai intamplat ca cineva care a plecat de pe locuri codase, sa ajunga la finalul cursei pe podium.

Totuși Button a fost out, așa cĂŁ nu e nici la ei totul roz. Iar peste douĂŁ sĂŁptĂŁmâni revine Grosjean. YAY!

Iar mai face ala vreo boacana...cred ca o sa se fereasca toti pilotii de el, o sa le fie frica sa se mai apropie de el cu monoposturile :w00t: .

E și asta o strategie. Trebuie sĂŁ vĂŁ uitați mai mult la GP2. Ăn week-end a fost foarte distractiv. MĂŁ ĂŽntreb ce discuții ar fi fost dacĂŁ problemele de acolo se repetau ĂŽn cursa F1.

Nu e o polemicĂŁ cu Alonso, nu contest sancțiunea, ci reacția lui și nu e prima datĂŁ. DacĂŁ ĂŽn locul lui Vettel ar fi fost Rosberg, ĂŽl lipea de parapet pe Alonso.

Avea sigur șanse Hamilton. Ce s-a ĂŽntâmplat acum a fost ĂŽn urma unor strategii diferite. Cea mai proastĂŁ echipĂŁ la strategie este Lotus.

Inca o mizerie marca Alonso si Ferrari.

Alonso e bun, dar ii trebuie ajutor tot timpul: ba sa-l lase Massa (team radio Germania 2010), ba sa-l ajute FIA etc! Tot timpu' se plange de ceva. M-am saturat de smecheriile gen Ferrari. Normal ca sanctiunea primita de Vettel l-a favorizat si pe Fernando si pe echipa sa, doar erau in Italia si nu sunt surprins, oarecum, ca s-a intamplat ce s-a intamplat.

Edited by Ady320Cd

dupa cum spuneau comentatori britanici: "sa impingi un Ferrari la Monza in afara circuitului si sa speri ca poti scapa cu asta e prostie"

am vazut comparatie cu situatia similara alonso-vettel de anul trecut si trebuie sa recunosc ca Alonso i-a lasat mai mult loc lui Vettel, si s-a tras cand a vazut ca acesta vine mai tare. Vettel a avut exact loc cat sa treaca masina, dar a preferat sa scoata o roata pe iarba

Anul acesta Vettel l-a impins in afara circuitului, nelasandu-i lui Alonso loc de 1 masina, si nici nu s-a tras la loc cand i-a vazut roata lui in spatele rotii sale. situatiile acestea in care se intercaleaza rotile sunt foarte periculoase, efectiv Alonso n-avea unde sa se duca, daca continua inainte atingea roata lui Vettel si iesea dezastru. De asta cred ca l-au sanctionat pe Vettel, PLUS ca anul acesta regulile sunt mai dure (anul trecut nu trebuia sa lasi loc de o masina, deci Alonso a lasat....la limita)

Oricum, repet, daca era la Hockenheim, poate mai treceau cu vederea, dar doar Vettel stia ca e in Italia, nu?