Jump to content

Sezonul 2012 - Formula 1

jon doe

Cine va fi campionul mondial al Formulei 1 in anul 2012 ?  

96 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Asa este, probleme, ghinion, dar si o forma slaba : in Canada, inainte de a i se bloca DRS-ul, mergea lent.

P.S. Ma bucur ca macar l-am ghicit pe castigatorul MP al Canadei daca tot n-am reusit sa-i ghicesc pe toti 3 de pe podium :)

Asa-i, nu prea a impresionat, dar macar mai lua ceva puncte probabil.

Nu are nici suportul si materialul tehnic necesar pentru a urca in clasament, el din 7 curse are 4 abandonuri, este enorm.

Cred ca ar trebui sa mergeti pe circuit sa vedeti ce inseamna un pilot "lent" de 1-2 s fata de lider.

Ai dreptate cu abandonurile astea din motive tehnice, insa oricum Schumacher nu mai este la nivelul din anii 2000. Cred ca Rosberg l-ar bate si ar lua campionatul daca ar avea o masina gen Red Bull din 2011. Intr-adevar l-a batut si Schumi de cateva ori, insa de putine ori. Si daca ne uitam in 2010, 2011 si chiar 2012 (pana in momentul de fata) are mai multe puncte. Schumi nu a fost niciodata in fata.

\

Cat despre MASSA, e varza (acum nici un pilot nu e slab, dar ma refer aici comparativ cu ceilalti). Nu inteleg de ce nu l-au schimbat deja, trebuia schimbat de mult timp. Daca are o masina buna si pleaca din Pole, reuseste sa castige. Daca are o masina mai putin puternica si/sau pleaca mai din coada clasamentului face ce face si ori iese din puncte ori abandoneaza ori intra in Hamilton :D; pe cand Alonso, Vettel, Button, Hamilton,Rosberg chiar si Schumacher au impresionat de multe ori chiar daca au plecat mai de jos. E timpul sa plece Massa.

Edited by Ady320Cd

ce cursa!!!!

schumacher pe 3, a avut mare noroc

4 grei au abandonat

hamilton e un prost , nici pilotul williams nu e mai breaz dar hamilton a tinut cu dintii de locul 3 care oricum il pierdea 2 viraje mai tarziu, asa au ajuns amandoi in zid :goodjob:

Numai gasesc dar pot sa jur ca am citit undeva. Si Ross a zis ca a verificat telemetria si schumi a inchis drs-u cu 30m inainte de steagurile galbene, eu il cred 100%.

Ma seaca ipocritii aia de la red bull ca cica se vede pe imaginile tv ca a avut drs deschis si abia asteapta sa fie penalizat.

e si vina lui, era clar ca nu are nici o sansa era cu cauciucurile pe zub zero, abia lua curbele, de ce a tinut cu dintii de pozitie nu stiu

si daca nu se loveau hamilton tot nu termina pe 3

asta e marea problema a lui hamilton, forteaza tot timpul si nu e bine, cand va intelege(daca va intelege vreodata) ca nu trebuie sa fortezi tot timpul va ajunge si el un mare campion, talent are

nu se va lua nici o decizie impotriva lui schumacher,

It seems stewards felt Schumacher slowed enough after seeing the flags, despite DRS still being open

So no action for Schumacher. The top 3 result stands

Cine spunea ca F1 e plictisitoare?

A fost interesanta cursa cu de toate depasiri, abandonuri tehnice, accidente.

Sper sa il mai vad pe Michael pe podium de cateva ori sezonul asta, chiar daca nu am fost in nici un sezon fanul lui in anii lui de glorie, mi-a placut dupa atat amar de timp sa-i vad mutra la declaratiile de final, ca un batran ce se simte bine alaturi de nepotei....

Hamilton și Kimi ar fi trebuit sĂŁ schimbe ĂŽn turul 47, maxim 50. Ăn 54 Rosberg a bĂŁgat un 1.42 cu alea vechi. Ăștia 2 cu softuri proaspete (ĂŽn ideea cĂŁ ar mai fi fost un set disponibil și din ce am numĂŁrat eu, cred cĂŁ era) ar fi recuperat 25s fĂŁrĂŁ mari probleme, mai ales cĂŁ pe final Alonso nu ar mai fi avut cu ce sĂŁ se apere. DacĂŁ mai ținea cursa puțin, MS ĂŽi ajungea din urmĂŁ, era vizibil mai rapid cu 2-3s pe tur, softuri vechi.

Eroare de strategie pentru Kimi și Hamilton la faza asta. Cred cĂŁ ĂŽn condiții normale Hamilton ar fi fost mai rapid și nu se mai chinuia nici nu Maldonado, iar Kimi știe sĂŁ se fereascĂŁ la un alt nivel, e din alt film.

S-a considerat vina de partea lui Maldonado, dar mĂŁcar nu va fi retragradat pe grilĂŁ data viitoare.

Nu știu dacĂŁ ați vĂŁzut cursa cu Porsche, circuitul este foarte problematic, cred cĂŁ ar trebui cumva redesenat - e stradal, poate o fi mai greu de realizat.

Mi-aș fi dorit sĂŁ câștige Grosjean.

E, nu-s chiar nepoți cei de pe podium :D

e si vina lui, era clar ca nu are nici o sansa era cu cauciucurile pe zub zero, abia lua curbele, de ce a tinut cu dintii de pozitie nu stiu

si daca nu se loveau hamilton tot nu termina pe 3

asta e marea problema a lui hamilton, forteaza tot timpul si nu e bine, cand va intelege(daca va intelege vreodata) ca nu trebuie sa fortezi tot timpul va ajunge si el un mare campion, talent are

Pai nu toti se gandesc sa tina de pozitie pe final de cursa? Nu cred ce vreunul ar ceda pe final, pe asta cred ca si miza Hamilton, ca daca il mai tine putin, ramane cu pozitia.

In fine, sunt de acord cu tine in ceea ce il priveste, Hamilton nu prea isi foloseste capu' si e mult prea agresiv de mult ori/ Dar nici Maldonado nu e prea grozav la capitolul asta, in 2 ani a avut destule incidente. Cat despre F1, din 2010 inca a devenit foarte interesanta (chiar daca in 2011 era dominatie Red Bull, tot erau depasiri in pluton). Insa 2012 este de departe cel mai interesant sezon, parerea mea.

Edited by Ady320Cd

da Grosjean merita, s-a maturizat are rabdare e rapid e talentat, imi place

apropo am uitat sa spun de favoritul meu senna , zis si distrugatorul de masini, a dat-o de zid din nou, ala nu are ce cauta in f1, nu mi se pare nici jumatate fata de coechipier

maldonado e bun si el dar are aceiasi problema ca si hamilton, trebuie sa se calmeze putin , sa aibe rabdare, imi pare rau de hamilton ar fi putut fi unul dintre cei mai buni piloti de f1, mi se pare mai talentat ca si alonso dar per total alonso e mult mai bun, mult mai dinamic

e posibil ca Schumacher sa piarda locul 3 pentru ca a folosit DRS cand cursa era sub steagul galben. deocamdata se investigheaza, probabil vom afla rezultatul in cateva ore sau zile :download:

sper sa nu fie cazul. Si Hamilton a depasit pe steaguri galbene, si a fost iertat.

Nu se mai investigheaza nimic, nu a fost penalizat. A ramas cu locu 3.

Yuhuuuuuuu :frantics:

L.E. Am stat cu sufletul al gura pana cand am vazut ca Schumi a trecut linia de finish in pozitia a 3-a. Imi era cumva teama sa nu-l depaseasca Webber. Am chiuit de m-au auzit toti vecinii. Cred ca au inteles ei ca este ceva legat de Schumacher ;)

Edited by jon doe

eu cu 3 ture inainte de final, cand Maldonado se apropia de Hamilton, gandindu-ma ca amandoi sunt tari de cap, am anticipat acrosarea, care s-a intamplat 2 curbe mai incolo :)

webber s-a tinut ca un catelus dupa MS, altfel nu l-as fi vazut sa fi facut depasirile alea asa repede, deci ar trebui sa-i multumeasca lui MS pt ca l-a tras dupa el (nu mai vorbim de DRS in fiecare tur)

Bucuria este mare, atat a mea cat si a tuturor celor care urmaresc F1 de ceva timp. Insa trebuie sa recunoastem, ca Schumi a avut si noroc. Conjunctura a fost de asa natura incat a ajuns pe podium, altfel sansele erau minime dupa cum se desfasurase cursa pana in acel moment. Chiar si el a spus ca nu stia in momentul trecerii liniei de sosire ca a terminat pe 3..a fost surprins.

Ne vom bucura si mai mult, in momentul care va ajunge pe podium, intr-o cursa ceva mai normala. E drept, a avut si ghinion pana acum, poate era momentul sa aiba si noroc.

Ăntr-o cursĂŁ normalĂŁ Redbull vine mereu cu inovații pe lângĂŁ regulament care fac mașina peste concurențĂŁ. Lotus e rapid, dar nu atât de rapid și nici o strategie nu te poate ține ĂŽn lupta pentru victorie când primești constant secunda pe tur.

As Sebastian Vettel sped well clear of the otherwise tightly-bunched Valencia field in qualifying, the latest rumblings about the legality of his 2012 Red Bull began to grow louder.

A new Adrian Newey-penned floor has debuted on the RB8 this weekend, which according to some sources produces a kind of 'double diffuser' effect.

And veteran photographer Darren Heath said he heard from his regular trackside vantage point in practice "what sounds like off-throttle blowing" coming from German Vettel's car.

Then, with the chasing seven drivers all separated by a similar margin, Vettel stunned the paddock late on Saturday by going almost four tenths faster than his nearest qualifying rival, Lewis Hamilton.

So with hundredths or thousandths proving decisive among his chasing rivals, is there is a 'secret' to Vettel's several-tenths gap on Saturday?

"What is your secret?" Hamilton, agreeing with the questioner, smilingly enquired of his rival after qualifying.

"Can't tell you," the German smiled back.

The smiles might not last for long. Germany's Bild newspaper said the situation could lead to F1's "next protest threat against Red Bull".

Briton Hamilton is quoted by the newspaper as saying: "You only have to look at his car to know where the big gap comes from."

The McLaren driver is expecting to be beaten by the upgraded Red Bull on Sunday.

"My boss wouldn't like me to say this but ... my target is to finish where I am," he said.

Williams' Pastor Maldonado starts third, but many in the paddock consider Romain Grosjean's Lotus to be Vettel's real challenger for victory.

Asked by Marca newspaper if he could be F1's eighth different winner of 2012, the Frenchman answered: "I could be!

"I will start the race with the desire to win," he confirmed, according to the French-language RMC Sport.

"But I think that if Vettel keeps his pace, he is untouchable."

Astea erau ĂŽnainte de cursĂŁ evident. Destul de realiste așteptĂŁrile.

Cum adica hamilton e un prost?! Pai ce ati vrea sa faca omul cand mai era un tur din cursa??!!s-a aparat cat a putut,plus ca nu a avut nici o vina,el era pe traiectorie iar maldonafo era cu juma' de masina inafara pistei in momentul cand a intrat in el!!!maldonado a fost un idiot ca s-a grabit,poate pana la urma il depasea..!!si uite asa a ramas hamilton si fara puncte..din cauza unui prost!cat despre alonso,a facut o cursa frumoasa,dar sa fim realisti,ca totul a fost de partea lui,cu atatea abandonuri,plus hamilton care pentru nu stiu a cata oara iar a avut ghinion la boxe,deci totul a fost in favoarea lui.

Conjunctura a fost de asa natura incat a ajuns pe podium, altfel sansele erau minime dupa cum se desfasurase cursa pana in acel moment. [...]

Ne vom bucura si mai mult, in momentul care va ajunge pe podium, intr-o cursa ceva mai normala.

Sunt de aceeasi parere.

Din pacate, locul 3 obtinut de Schumacher la Valencia nu reflecta o schimbare in competitivitatea lui, ci o conjunctura norocoasa (chiar daca aceasta constituie o bine meritata contra-pondere a ghinioanelor de la inceputul sezonului).

Fara numeroasele abandonuri a celor din fata sa (Vettel, Grosjean, etc.) Schumi ar fi terminat cursa pe locul 7. Din pacate, cam pe acolo este nivelul sau actual de competitivitate, intr-o cursa in care merge bine, iar atat ghinionul cat si norocul il lasa in pace.

Chiar daca in aceasta cursa Rosberg a mers mai slab decat Schumacher, totusi s-a remarcat cumva: a reusit cel mai rapid tur de circuit.

In concluzie, ma bucur mult pentru Schumacher, dar cred ca inca nu a incheiat perioada de rezultate slabe de la revenirea sa in Formula 1, si in continuare mai are de lucru pana sa devina mai eficient decat Rosberg.

Mai observ ceva: vad ca suntem aici foarte mult fani Schumacher. Inseamna ca suntem multi in intervalul de varsta aprox. 35-45 ani, corect? :)

MĂŁ cam ĂŽncadrez ĂŽn interval :)

Dar nu-s fan. Bine, cred cĂŁ nu am fost niciodatĂŁ. MS a dat-o de garduri și el cu ieșiri nesportive.

Senna și Maldonado sunt fĂŁcuți cam din același aluat. FĂŁrĂŁ rezultate fantastice ĂŽn spate, plĂŁtitori ĂŽn F1, obișnuiți ai accidentelor (ĂŽn mai toate competițiile). Maldonado are pĂŁrinți foarte bogați. Senna are un nume care vinde. Senna a luat un premiu ca pilotul cu cele mai bune perspective ĂŽn F1. E adevĂŁrat cĂŁ are puțini ani aici, dar nu-mi aduc aminte sĂŁ fi fĂŁcut ceva deosebit vreodatĂŁ. Maldonado este mai bun, dar crește greu.

Ăn contrast cu ĂŁștia doi este Grosjean. Talent pur, rezultate, ĂŽnvațĂŁ repede. Ieri, deși avea poziție foarte bunĂŁ, a abandonat cu o reacție cât se poate de maturĂŁ. FĂŁrĂŁ nervi, fĂŁrĂŁ sĂŁ arunce de prin mașinĂŁ sau hainele de pe el. Era preocupat sĂŁ scoatĂŁ mașina cât mai repede și sĂŁ elibereze pista. PânĂŁ la urmĂŁ nu e treaba lui.

ĂncĂŁ mai este prins ĂŽn accidente, dar parcĂŁ tot mai puțin. Ăn plus este foarte rapid, mai ales cĂŁ ĂŽl comparĂŁm cu RäikkĂśnen, nu cu vreun pilot de mâna a doua. DacĂŁ nu va avea vreun ghinion, cred cĂŁ va fi CM ĂŽn urmĂŁtorii ani.