Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Iluminat Bord

Recommended Posts

Salutare tuturor,sunt mandrul proprietar al unui bmw 318is coupe din anul 1993.Am o problema nu se mai prinde iluminatul de la bord,geamuri etc.Am schimbat intrerupatorul cu al unui prieten care merge si nimic,al meu merge la el.Aveti idee care ar putea fi buba?

Multumesc anticipat!

Edited by peter88_ionut

vezi numerotarea din poza din linkul ala, si o iei dupa pozitionarea ei. daca e una dintre alea 3, d'aia nu iti merg luminile de bord, dar daca se tot arde, ai un scurt pe undeva.

26 si 37 sunt de 10ah, 26 e in dreapta jos, 37 in stanga.

verifica si pinii de la mufele ceasurilor, sa nu faca scurt de acolo.

pozitiile (stg sau dr) iti merg? lumina de la lampa numar spate?

sig 37 le are pe ambele, e posibil sa ai scurt la cotul de fire care intra in capota portbagaj din aripa spate stanga. desfaci cauciucul ala de protectie si vezi firele sa nu fie rupte, lipite intre ele etc.

exact asa am patit si eu, si d'acolo a fost.

Edited by max83

vezi numerotarea din poza din linkul ala, si o iei dupa pozitionarea ei. daca e una dintre alea 3, d'aia nu iti merg luminile de bord, dar daca se tot arde, ai un scurt pe undeva.

26 si 37 sunt de 10ah, 26 e in dreapta jos, 37 in stanga.

verifica si pinii de la mufele ceasurilor, sa nu faca scurt de acolo.

pozitiile (stg sau dr) iti merg? lumina de la lampa numar spate?

sig 37 le are pe ambele, e posibil sa ai scurt la cotul de fire care intra in capota portbagaj din aripa spate stanga. desfaci cauciucul ala de protectie si vezi firele sa nu fie rupte, lipite intre ele etc.

exact asa am patit si eu, si d'acolo a fost.

salut,am verificat in spate la capota de la portbagaj si a umblat cineva ele si le-a izolat pe fiecare in parte destul de bine.Nu imi merge pozitia pe dreapta fata-spate si nici luminile de la numarul spate.Am verificat si sigurantele cea care se tot arde este nr.37!

Acum ca stim detaliile astea putem sa ne limitam la o arie mai restransa,unde sa verific mai exact?

Multumesc!

pai nu prea mai ai cum sa cauti un DIY, atat timp cat un scurt iti arde sig 37, scurt care poate fi de la firele ce duc la pozitii dr fata spate, iluminat numar sau bord.

un electrician bun te-ar scuti de a mai cauta acul in carul cu fan.speram sa fie de la cotul ala, scapai repede de problema...

Daca se arde siguranta 37 de 10 A cred ca este o singura problema. Firele rupte din "manunchiul de la portbagaj". Exact aceiasi problema am avut-o si eu, numai mergeau luminile de bord si pozitiile. Este vorba de manunchiul care intra in usa portbagajului (la mine e in stanga) da-i la o parte izolatia aia neagra si s-ar putea sa fi surprins de ce gasesti. Eu aveam decat 2 fire intregi din 10 parca. Le-am izolat frumos, am schimbat siguranta aia de 10A si gata. Sigur asta e problema si la tine Edited by Tudiii