Jump to content

Probleme Consum Bmw E36 ....

Recommended Posts

am si eu o problema s i anume,masina imi consuma foarte mult..motor 2000cm ,m50b20 vanos...chiar daca merg usor sau chiar daca merg mai 'race':)..tot 20 imi ia....daca aveti ceva cunostinte despre ce ar putea mari consumul astept cu drag sa postati

Ca sa nu mai revin,masina are schimbat cot debitmetru nou,nu trage aer fals,bujiile au 1000 si ceva de km,filtru de benzina la fel,senzorul de la ax cu came l-am luat nou(ca sa il scot din calcul)......masina nici nu trage cum ar trebui.(chit ambreiaj nou)...

In general consumul mare e datorat de sonda lambda .La motorul tau am impresia ca ai doua sonde lambda.Mai poti schimba si bujiile cu ocazia asta.Consumul mare mai poate fi datorat si din cauza cauciucurilor prea late sau neconforme si a jantelor prea mari .Si sa nu uitam ca afara e iarna in toata regula .

are doar una.

Pe vremea asta mai verifica si termostatul, cat de repede se incalzeste, daca acul sta pe verticala.

La o masina pe benzina creste enorm consumul daca nu ai termostatul in regula. Pana si vara se cunoaste, dapoi acum.

Daca mergi cu ea rece drumuri scurte, da, atat consuma.

Edited by DOMI

In general consumul mare e datorat de sonda lambda .La motorul tau am impresia ca ai doua sonde lambda.Mai poti schimba si bujiile cu ocazia asta.Consumul mare mai poate fi datorat si din cauza cauciucurilor prea late sau neconforme si a jantelor prea mari .Si sa nu uitam ca afara e iarna in toata regula .

La fel imi ia si a mea acum iarna dar am niste probleme cu ea si eu i-am schimbat totul dar in zadar ... e si iarna si influenteaza foarte mult

are doar una.

Pe vremea asta mai verifica si termostatul, cat de repede se incalzeste, daca acul sta pe verticala.

La o masina pe benzina creste enorm consumul daca nu ai termostatul in regula. Pana si vara se cunoaste, dapoi acum.

Daca mergi cu ea rece drumuri scurte, da, atat consuma.

cauciucuri late nu mai am....sunt cele de iarna 225/50/16

si vara la fel imi consuma

acu la apa sta bn,de incalzit se incalzeste cam greu,adevarul e ca fac si drumuri scurte....dar partea proasta e ca nu imitrage cum ar trebui....nu oscileaza,calculatorul l-am schimbat,debitmetru schimbat,.....lambda nu mai este...dar cred ca din cauza sondei mai mult de 1 litru in plus nu ar trebui sa consume......ciudat este ca daca schimb si la 6000 si la 1500 tot atat imi consuma....si in afara consuma mult..

cauciucuri late nu mai am....sunt cele de iarna 225/50/16

si vara la fel imi consuma

acu la apa sta bn,de incalzit se incalzeste cam greu,adevarul e ca fac si drumuri scurte....dar partea proasta e ca nu imitrage cum ar trebui....nu oscileaza,calculatorul l-am schimbat,debitmetru schimbat,.....lambda nu mai este...dar cred ca din cauza sondei mai mult de 1 litru in plus nu ar trebui sa consume......ciudat este ca daca schimb si la 6000 si la 1500 tot atat imi consuma....si in afara consuma mult..

Pai 225 sunt niste cauciucuri late .Si daca nu ai nici sonda lambda nu stiu de ce te mai miri de consum.Eu mi-am schimbat sonda cu 350 lei bosh.Eu la 316 aveam consum de 15-16% iarna inainte de a schimba sonda iar dupa am ajuns la 12-13%,deci e mai mult de 1 litru pe suta.

Edited by DEST

Pai 225 sunt niste cauciucuri late .Si daca nu ai nici sonda lambda nu stiu de ce te mai miri de consum.Eu mi-am schimbat sonda cu 350 lei bosh.Eu la 316 aveam consum de 15-16% iarna inainte de a schimba sonda iar dupa am ajuns la 12-13%,deci e mai mult de 1 litru pe suta.

asa am eu acum de ma ia inima.am facut 50 km cu 11 litrii.saptamana trecuta mi-a luat 16% si acu .....no comment.imi fluctueaza si relantiul cand si cand ....sonda am schimbat-o in toamna cu una de pe o masina ce a venit din Germania pe roti si cu consum ok.oricum problema cu consumul mi-a aparut de 2-3 saptamani si vad ca e din ce in ce mai rau :( nu stiu unde sa ma duc sa o bag pe tester ca si asa sa schimb piese in prostie nu as vrea.stie cineva pe undeva inafara de reprezentanta BMW?

in legatura cu cauciucurile...de vara am 235...tot asa consuma...cand se incalzeste dau chiulasa jos sa vedem daca mai inchid supapele cum trebuie...

Pai in loc sa schimbi o sonda de aprox. 400lei vrei sa dai ghiulasa jos .E o afacere foarte proasta . Poti sa ii iei compresia daca vrei sa vezi daca inchid supapele nu trebuie sa dai chiulasa jos.

Edited by DEST

pai am luat compresia si am avut 9,5 pe un piston,iar pe restul 10,5-11,5......vreau sa se uite un prieten la vanos sa vada daca e reglat bn...poate au umblat altii inainte si au facut ceva prostii pe acolo....asta cu chiulasa e solutia daca nu fac nimic cu sonda lambda si eventual sa schimb niste senzori de temperatura....

In manual scrie ca trebuie sa ai minim 10-11 bar cu motorul la temperatura normala de functionare .Poate ai garnitura arsa (desi in multe cazuri cand crapa garnitura crapa si chiulasa din pacate). Edited by DEST