Jump to content

Ajuta-ti-ma si pe mine!

320i_24valve

Recommended Posts

de la garnitura de chiulasa nu prea cred ca e... ar insemna sa fie dusa de tot...

162818[/snapback]

Cum adica "dusa de tot" ???

Se poate strica si "partial" sau cum ? Garnitura de chiulasa ori etanseaza, ori nu. Cale de mijloc nu prea e.

Salut,sa sti ca se poate fi si o scurgere ceva,pt. ca eu am avut un furtun fisurat de apa sub galerie la e30 si cand se incalzea tasnea pe acolo apa putin asa si se ridica si ajugea pe rosu ,fiind un furtun din asta mai pretentios momentan am luat un scoci am dat pe el,dupa aceia popxipol si dupa o zi am pus picatura si o sa mai pun pana o sa al fac ca otelul si acum nu mai am probleme deocamdata..... :blink:

Salut,sa sti ca se poate fi si o scurgere ceva,pt. ca eu am avut un furtun fisurat de apa sub galerie la e30 si cand se incalzea tasnea pe acolo apa putin asa si se ridica si ajugea pe rosu ,fiind un furtun din asta mai pretentios momentan am luat un scoci am dat pe el,dupa aceia popxipol si dupa o zi am pus picatura si o sa mai pun pana o sa al fac ca otelul si acum nu mai am probleme deocamdata..... :)

162889[/snapback]

.... iar dupa doua zile... te trezesti ca nu mai ai deloc lichid de racire si cand te uiti sub masina gasesti ditamai gaura in furtun... :blink:

Deci... (niciodata sa nu incepi cu "deci")... Problema nu e ca pierde lichid... Problema e ca fierbe apa... se supraincalzeste! Odata supraincalzit, creste presiunea in instalatia de racire si imi arunca un furtun afara!!! Furtunul acela e ok acum... nu il mai arunca, dar se incalzeste imediat! As vrea sa incerc cu un vascocuplaj bun, ca sa pot elimina cauzele. Sper sa nu fie garnitura de chiulasa sau chiar crapata chiulasa!

Presiune in instalatia de racire pare cam mare ? Furtunele se intaresc tare si destul de repede ?

LE : Acuma vad ca ai scris ca astea-ti sunt simptomele.

Daca e asa este foarte probabil sa-ti scape gaze pe la garnitura.

Am avut si eu o problema similara la un E34. M-am tot chinuit o gramada pana am gasit defectul. La mine nu se inclazea exagerat decat in sarcina mare, insa crestea mult presiunea si imi tot arunca un furtun de la radiator.

De vina s-a dovedit a fi un inel de centrare de la chiulasa pus aiurea, din cauza caruia nu se aseza ca lumea garnitura de chiulasa.

Presiune in instalatia de racire pare cam mare ? Furtunele se intaresc tare si destul de repede ?

LE : Acuma vad ca ai scris ca astea-ti sunt simptomele.

Daca e asa este foarte probabil sa-ti scape gaze pe la garnitura.

Am avut si eu o problema similara la un E34. M-am tot chinuit o gramada pana am gasit defectul. La mine nu se inclazea exagerat decat in sarcina mare, insa crestea mult presiunea si imi tot arunca un furtun de la radiator.

De vina s-a dovedit a fi un inel de centrare de la chiulasa pus aiurea, din cauza caruia nu se aseza ca lumea garnitura de chiulasa.

163051[/snapback]

De asta imi era frica... Sunt convins ca asta este problema!!! Dar la mine e cu siguranta garnitura dusa, pentru ca simt si miros de ulei ars...

Apple pai de ce man sa se intample si ce ai zis tu.....,fa si o explicatie man,pai de ce ca am pus scoci am dat cu popxipol si am pus niste picatura ce e asa rau in asta era un pic fisurat acolo minuscul si am vrut sa al astup ca er sub galerie si trebuie sa dai galeria jos si ca sa ajung la furtun am zis ca sa mai ma tinia asa pana in februarie martie,ok,explica-mi te rog ca sa nu se intample ceva cu e30-ul meu ca inebunesc si mor.... :blink:

Vascocuplajul se poate verifica relativ simplu.... pui mana pe paleta si invarti de ea.... atunci cand motorul e rece (dimineata spre exemplu). Daca o sa se invarta mult (nu inseamna 5 minute...sa faca cateva ture) inseamna ca e dus vascocuplajul....daca atunci cand invarti de ea se misca greu si pur si simplu nu se invarte deacat atat cat o impingi tu cu mana atunci este ok.

Bafta

Daca leaga vascul cu o sarma (sincer nu stiu cum se poate face asta) o sa mearga tot timpul la viteza maxima.... lucru negativ MAI ALES pe vremea asta. Dupa cum am scris e simplu de verificat si din cate stiu nu e nici FOARTE scump unul nou (ceva in jurul la 2-3 milioane la karma).

Bafta

Aha ma inteles Mario,aha,pai sa sti man ca picatura nu am pus mult,aveam de gand sa mai pun sa sa stau fara grija....,dar acum o sa iau niste poxilina si ai dau acolo,ca mi-e lene sa mai dau galeria jos acum cand e timpul asa rece.

163155[/snapback]

Stii cumva ce presiune are furtunul ala? Te intreb de curiozitate... :blink: Cat crezi ca va tine o lipitura de aia... :)

PS: Pe frigul asta eu am desfacut azi dimineata motorul si am schimbat supapele si scaunele de la supape... daca ti-e lene ... s-ar putea sa te trezesti ca te lasa masina in drum... :)

Edited by Apple

Daca leaga vascul cu o sarma (sincer nu stiu cum se poate face asta) o sa mearga tot timpul la viteza maxima.... lucru negativ MAI ALES pe vremea asta. Dupa cum am scris e simplu de verificat si din cate stiu nu e nici FOARTE scump unul nou (ceva in jurul la 2-3 milioane la karma).

Bafta

163158[/snapback]

Se poate lega...eu am vazut vascocuplul...prins cu suruburi...el spune ca-i fierbe motorul..daca leaga vasco si nu-i mai fierbe...inseamna ca e de la vasco..si atunci trece la solutia propusa de tine...ca daca-i fierbe..poate sa-i fiarba si pe vremea asta :blink:...cu sau fara sarma..daca cu sarma inca-i mai fierbe..at da 2-3 mil degeaba pe altul nou...ca nu vasco e de vina..si at trece mai departe

PS: tocmai am avertizat in mesajul meu ca sa lege cu sarma ca sa faca o proba...nu sa faca "montajul" :) definitiv.. :)