Jump to content

xenoane in proectoare E90

Recommended Posts

Dacian, a picat intr-un moment gresit intrebarea ta.

Nu e nicio suparare si scuze daca am fost prea acizi. Repet, nu asupra ta era asmutita reactia noastra ci in general asupra prostului gust in modificari de genul asta.

BMW e o masina prea misto ca sa merite modificata aiurea.

• Like 1

Cea mai mare prostie este xenonul in proiectoare cu lumina de la 6000k in sus din urmatoarele motive:

-catalogat drept cocalar de ceilalti participanti la trafic

-nefolositor in conditii de ceata

-poti provoca accidente din cauza orbirii celorlanti participanti la trafic

si lista poate continua...

deci de 5999K merge?

Ca fapt divers:

" Art. 108. - (1) Sãvârºirea de cãtre conducãtorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenÞii atrage, pe lângã sancÞiunea amenzii, ºi aplicarea unui numãr de puncte de penalizare, dupã cum urmeazã:

B) 3 puncte de penalizare pentru sãvârºirea urmãtoarelor fapte:

8. folosirea luminilor de ceaÞã În alte condiÞii decât pe timp de ceaÞã;"

Nu merge.

E lege.

NU se pot aduce modificari instalatiei de iluminare.

Se pot monta proiectoare suplimentare cu conditia folosirii lor in afara drumurilor publice. Vezi masini de teren, etc.

In rest, teoretic, daca masina nu a avut din fabrica proiectoare dar modelul respectiv s-a fabricat cu proiectoare, nu ai voie sa-i pui proiectoare, fie si cele originale, fara sa treci pe la RAR. Bine, masura asta mie unul mi se pare putin absurda dar dupa lege, asa e.

Bre, haideti ca o dam stiintific.

Proiectoarele si farurile in general sunt concepute sa dea lumina intr-un anumit fel.

Becul trebuie sa fie si el situat intr-un anumit punct, filamentul becului adica.

Daca ai modificat caracteristicile astea constructive punand un bec cu xenon de exemplu, lumina o sa fie imprastiata in mod gresit.

Specific proiectoarelor de ceata, lumina trebuie imprastiata cat mai jos si cat mai spre laterale, la doar cativa metri in fata masinii. Altfel, se reflecta in ceata si mai rau te auto-orbesti.

Deci cea mai proasta smecherie cu xenoanele e sa le pui in proiectoare. In afara de faptul ca orbesti tot ce misca in fata ta, nu prea obtii mare lucru.

Niste faruri bine reglate, fac minuni.

Pai ne-am stins :drinks:

Ne-am aprins ca suntem satui de aia care ne aprind si ei noua proiectoarele de ne zboara ochii din orbite si vedem numai cerculete si dupa 5 minute dupa ce am trecut de el :LMAO:

L.E. Paul, am vazut de la inceput dar... apreciez ca Daciansan nu a sarit si el la gat si aici ne-a cam facut... :p

Edited by d-rive

nu ma intereseaza nici 108 nici rar-ul .....v-ati aprins foarte tare pentru o simpla intrebare..vroiam niste pareri,dar nu spuse cu atita patima...

Daciane, daca nu ne-am lovi zilnic, in trafic, de indivizi care ne orbesc pt ca au tot felul de improvizatii sau faruri reglate ....de cand a iesit masina pe poarta fabricii, nu am fi inversunati!

Nu e cazul sa ne ...incordam muschii; au fost discutii pro si contra xenoanelor aftermarket in proiectoare!

Noi ti-am spus parera noastra si am sustinut-o cu dovezi (inclusiv legale).

Tu ai avut un argument "beton": nu-mi pasa de RAR, de participanti la trafic etc

Mai e cazul sa discutam?

Nu cred ca era nevoie sa se faca asa tamtam pe topicul lui.... probabil nu circula cu ele toata ziua, ci doar pe ceata.. cu toate ca sunt constient si eu ca este ilegal sa ai xenon in proiectoare.

Tot ce s-a intamplat aici e Stilul gregar.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.