Jump to content

vopsea pt discuri

benarcis

Recommended Posts

Dupa ce am schimbat discurile am observat ca au inceput sa rugineasca si se vad al naibii de urat cu jantele.Stie cineva de unde as putea sa fac rost de o vopsea care sa rezolve aceasta problema? Pun si o poza pt a fi mai bine inteles despre ce e vorba

post-284-1165606089_thumb.jpg

eu le am vopsit de un an.cu vopsea dio pt lemn.nu are nimic luceste ca n prima zi.si nu sa cojit sau ceva de genul.dar am dat 2 straturi.dar sa eviti sa curga lichidul de frana pe vopsea .,daca umbli la aerisire.tre sa dai un pic zoom .sa vezi etrierul.merge si de la policolor o cutie de rosu pt fier si alte nebunii Edited by INTERCEPTOR

... ideea e ca am avut multi ani butucii la roti vopsiti cu vopsele "de gard", inclusiv la masini cu tamburi pe spate.

nu s-a intamplat nimic nici cu vopseaua si nici nu am luat foc.

Probabil ai un stil de conducere foarte moderat si calm. Si nu brutalizezi franele. :blink:

La mine, dupa un drum mai lung discurile si gentile sunt bine incinse :). Probabil ca de aceea nici nu ma tin placutele decat 15-20 K Km. Si nici discurile nu-mi rezista decat la 2 seturi de placute.

Revenind la subiect. Discurile de frana se racesc in principal prin :

- radiatie - caldura este eliminata prin radiatia caldurii in mediu - aer. Eficienta transferului termic creste daca discurile sunt ventilate.

- conductie - caldura este eliminata prin janta, piesa de legatura fiind exact acel "butucuc" din poza.

Daca franele sunt solicitate intens, atunci discurile de frana se incalzesc foarte tare. Uneori pana la rosu. Si cu toate ca fierul conduce prost caldura totusi butucul se poate incalzi si el binisor.

eu dupa ce am pus jantele noi de vara, am avut exact aceeasi problema. ba cred ca mai acuta, ca jantele mele lasa si mai mult la vedere butucul. insa, acolo unde merg sa spal masina, dau aia cu ceva solutie de spalat jante, care e un fel de wd40. dupa doua-trei spalari, si dupa ce i-am dat tipului care facea operatiunea cite 10 lei sa faca treaba bine, aproape ca am scapat de tot de rugina. daca mai mergeam cu masina la spalat de doua ori erau ca noi. dar... a venit iarna :blink:

Stai omule linistit...Nu am vrut sa te jignesc!! Mi se pare normal ca discurile sa se "incinga' uneori si de aceea ma gandeam ca o vopsea normala nu ar rezista. Btw eu nu fac curse cu masina , dar daca tot ma apuc de-o treaba vreau s-o fac bine.Peace!

vopseaua lor nu e cu nimic diferita de cea de la metro :blink:. doar ca e la cantitate mica si are eticheta frumoasa :)

tocmai am venit de la Iasi, 120 km mers destul de tare - discurile la sosire erau fierbinti, nu puteai sa pui mana pe ele. in schimb butucul era doar putin cald.

• 2 weeks later...