Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Vibratii Volan

Recommended Posts

Salut baieti , sunt nou pe aici..vin si eu cu o problema...am si eu o problema , mi-am achizitionat si eu un bmw acum 3 zile si nu prea ma pricep asa la masini :) problema e alta..am observat ca la viteza de peste 110 km /h incepe sa vibreze foarte tare volanul, si nu doar volanul sa zic asa..desi ala se simte cel mai tare, pur si simplu parca nu e sigura masina, ca si cum ai merge cu o dacie din 89 cu 150 de km/h :) nu are stabilitate si vibreaza tare, am fost azi si i-am facut echilibrarea rotilor, lipsea intr-adevar mult plumb de pe ele dar tot face rau . Ce ar putea fii? Bracajul e facut , nu trage dreapta sau stanga..doar face foarte urat. Asta ar fi o problema , a 2-a e mai usoara :) incerc si eu sa-mi schimb nu stiu cum se numesc..plasticul ala de protectie la roti in fata ,si azi am dat de 2 cabluri rupte jos acolo , unul in stanga si unul in dreapta amandoua in fata rotilor . Unul din ele stiu sigur ca trebuie sa fie senzorul de temperatura ( nu stiu pe care parte ) iar celalalt nu stiu. O sa atasez niste poze poate stiti voi. Poza in care tin eu cablurile in mana , e doar un singur cablu de fapt din care pleaca alea 2 anulate..restul de cablu duce la proiectoare care merg fara nici o problema .

http://imageshack.us/photo/my-images/846/img0092ok.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/717/img0087rt.jpg/

In mod normal vibratiile in volan se datoreaza rotilor care nu sunt echilibrate asa cum trebuie, dar pot fi si alte cauze, cum ar fi: anvelope uzate, bucse brate tot ce inseamna directie, toate acestea trebuie sa le verifici si sa elimini cauzele

Un istoric ceva al masinii ai?

Nu am..stiu doar ca aceea carte service a fost completata corespunzator , cam la fiecare 20 de mii de km . Rotile sunt echilibrate bine , am fost de fatza cand le-a echilibrat..nu e problema la ele. De anvelope nu stiu ce sa zic..ele arata f bine. Chiar nu stiu ce ar putea fi..cand mergi cu viteza iti da o senzatie urata tare..nu te simti sigur in masina. Cum ziceam mai sus ,, parca ai merge cu o dacie din 89 cu 150 la ora :)

Guest juststy
mai mult ca sigur ai jantele strambe, chiar daca sunt echilibrate vor vibra,la vulcanizare probabil ca nu au luat acest aspect in seama si s-au chinuit sa le echilibreze verifica acest aspect...

Mi s-a intamplat si mie la fel.

La viteze de 20-30 km/h dar si pe la 120 km/h, imi oscila f usor volanul. Am fost la o vulcanizare, cu gandul sa-mi echilibrez rotile fata.

Cand le-am pus pe bancul de proba......n-aveau ce sa echilibreze, ca jantele aveau opturi....

Am indreptat jantele, apoi le-a echilibrat, si totul a fost ok.

Edited by jon doe

Eu am patit chestia asta la e36-le meu. Cand depaseam 100km/h, cateodata incepea sa tremure toata fata masinii. Am observat ca facea mai ales pe depasiri in momentul cand incercam sa revin pe banda mea. Se mai simteau vibratii puternice in momentul cand franam foarte usor. Daca franam mai tare, nu mai existau vibratii. Am rezolvat repede. Totul a fost din capetele de bara si pivoti. Asa ca verifica articulatia prima data.:drinks: Edited by blogeranonim

Salut..firele albastre, din stanga, sunt de la senzorul de temperatura. Parca senzorul(piesa nr.1) se monteaza in aparatoarea de noroi din fata rotii, care tie iti lipseste.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=ET15&mospid=47637&btnr=65_0489&hg=65&fg=70

http://www.realoem.com/bmw/showphoto.do?id=61138365340

Pentru mufa din dreapta am gasit pe alt forum ca: "in partea dreapta este un contact cu senzor de temperatura pentru incalzirea duze spalare parbriz".

Edited by ~Cosmin~

Salut..firele albastre, din stanga, sunt de la senzorul de temperatura. Parca senzorul(piesa nr.1) se monteaza in aparatoarea de noroi din fata rotii, care tie iti lipseste.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=ET15&mospid=47637&btnr=65_0489&hg=65&fg=70

http://www.realoem.com/bmw/showphoto.do?id=61138365340

Pentru mufa din dreapta am gasit pe alt forum ca: "in partea dreapta este un contact cu senzor de temperatura pentru incalzirea duze spalare parbriz".

Mersi mult Cosmine , aparatoarea de noroi , am cumparat azi pentru ambele parti , mi-am luat si senzorul de temperatura , pe partea dreapta la ala de incalzire a apei , ai idee unde duce in sus anume ? k am deschis capota si nu se vede de sus unde duce anume, si nu vreau sa dau spoilerul jos. Ai idee unde trebuie bagat , ca el atarna si atat dar nu putem vedea unde duce in sus..

Nu stiu sigur daca mufa de pe dreapta este de la incalzirea duzelor. Ridica capota si vezi daca iti pleaca niste fire de la duze. Am inteles ca mufa aia intra intr-un lacas in partea de jos a aripii. Iti atasez si niste poze gasite pe net. Primele doua cu mufa din dreapta si urmatoarele doua cu senzorul de temperatura din stanga. Sper sa ajute.

post-50515-0-99394000-1328972805_thumb.jpg post-50515-0-93037300-1328972801_thumb.jpg

post-50515-0-62856600-1328972791_thumb.jpg post-50515-0-08426800-1328972797_thumb.jpg

Edited by ~Cosmin~