Jump to content

imi puteti da citeva sfaturi ptr a nu lua ,,teapa" la cumparare

alexicu

Recommended Posts

Nu uita o chestie: in Germania media de km pe an parcursi e undeva la 10-12.000!

Poftim ? <_<

Pai atunci inseamna ca samsarii care aduc masini in Romania le dau km inainte , nu inapoi :rolleyes:

Exagerez ... evident . Samsarii le aduc pe alea "extra" rulate , insa 10-12.000 pe an mi se par luati din basme .

Poftim ? <_<

Pai atunci inseamna ca samsarii care aduc masini in Romania le dau km inainte , nu inapoi :rolleyes:

Exagerez ... evident . Samsarii le aduc pe alea "extra" rulate , insa 10-12.000 pe an mi se par luati din basme .

Basme, nebasme. Este doar o statistica oficila din Germania. Cu sigurtanta sint unii care fac 30k sau mai mult, da sint multi care au jobul linga casa. Personal pot sa spun ca am fix 1,2 km pina la cabinet, deci cam 2,6 km pe zi...la ca. 200 zile lucratoare fac aprox. 5-600 Km. pt job...pe an! Restul privat. Nu sint un etalon, imi este clar asta. Alt aspect important este ca multa lume aici merge la job cu transportul in comun fiind mai ieftin decit parcarea in marile orase plus un factor deloc de beglijat si anume cel ecologic! Am mai scris undeva, mama mea face in medie cam 5k pe an si obisnuieste sa schimbe masina (BMW) la trei ani. Deci se cam poate....

• 3 weeks later...

Poftim ? <_<

Die durchschnittliche jährliche Kilometerleistung liegt in Deutschland pro Fahrzeug

bei 11.000 Kilometern (also rund 30 Kilometern täglich). Adica tradus: 11k pe an, ca.30 pe zi. Link: http://de.statista.com/statistik/daten/studie/2579/umfrage/durchschnittlich-pro-jahr-mit-kfz-gefahrene-kilometer/

Pretul asigurarii masinii este in functie de kilometrii anuali, creste direct proportional. Bineinteles exista si masini, mai ales cele ale firmelor, care fac si 50-100 k pe an. Majoritatea sint in leasing pt. 3 ani si bineinteles pretul este jos la sfirsitul leasingului...deci atractive pentru asa numitii "negustori"! Daca te uiti pe un site auto, inclusiv BMW, leasingul standard are 15-20k pe an pentru a avea o rata acceptabila. Aceasta varianta este aleasa de persoanele private si de firme mici si mijlocii. Putine firme isi permit rate mari. Daca schimbi nr.de km anuali de la 15 la 50 sau 100k/an vezi ce tare creste rata. Omul obisnuit nu poate duce asa ceva. In medie un om obisnuit in Germania are undeva intre 1200-2000 € netto pe luna, daca tai cheltuielile lunare cu locuitul, mincarea, asigurari, intretinere masina samd. realizezi ca nu prea ramine bani de zeci si zeci de mii de kilometrii pe an cu masina! Iar daca mai si finanteaza masina (rate, leasing)....