Jump to content

Cat iti trebuie sa intretii un 318d?

tiger1

Recommended Posts

Salut! S-a discutat mult pe tema consturi intretinere, eu vreau sa stiu daca mai poti cu un salariu sa zicem de "bugetar" sa intretii cum trebuie un bmw 318d, model mai noutz, 2008, 2009. Cam de ce salariu e nevoie sa il intretii cum trebuie, adica atunci cand pica o turbina, ambreaj, senzori sa nu stea in parcare 2 luni-3 luni, consumul am vazut ca si aici pe forum au inceput din ce in ce mai multe topicuri dar sa zicem ca fac maxim 10.000km desi anul asta am facut 18.000km. Masina sa nu fie pe primul plan, adica cheltuieli obisnuite si apoi masina, am prieteni cu bmw si intai cumpara piese la bmw apoi platesc ratele, apoi se imbraca si apoi mananca. merci Edited by tiger1

Se intretine fara probleme. Este motor mic, asigurarea 500 ron , impozit 190 ron, asta nu cred ca e o problema majora.

Apoi ca piese, un schimb ulei si filtre te costa 500 ron incluzand toate filtrele, uleiul si manopera.

In rest, sa te feresti sa pice ambreiajul si volanta pt ca te costa cam 35 mil cu montaj cu tot, kitul complet. Turbine gasesti la cateva sute de euro. Dar in general avand o masina 2009, mai ales euro 5, taxa de inscriere mica...nu te astepta sa pice turbo, injectoare, volanta...daca iei o masina cat de cat ok pana in 120.000 km...

Costurile in mare le stiu, ce ma deranjeaza sunt neprevazutele, care costa de 2-3 ori cat aproximezi tu acolo, vad ca tu ai un 525d 2006, deci cam stii despre ce e vorba, cam ce salariu ar fi ok pentru a intretine masina, ca daca ne gandim ca nu pica nimic si 1000 ron e bun.

Pai tu tre sa gandesti worst case scenario .. de ex daca ai ghinion maxim si-ti pica intr-un an turbina 6000ron + DPF 6000ron + volanta si ambreiaj 4000ron (nu stiu pretul) + 1 injector 1200ron = 17200ron => ~1400ron pe luna.. fara motorina, asigurare, revizie.. Evident, e aproape imposibil sa-ti pice toate astea intr-un an.. dar trebuie sa tii cont cat de cat ca sunt unele lucruri pe care nu le ai sub control.. cum zicea colegu de mai sus "sa te feresti sa pice ambreiajul si volanta" .. cum te feresti? ai auzit tu pe cineva.. era sa-mi pice ambreiajul azi.. noroc ca m-am ferit :))

Parerea mea e ca ar trebui sa ai un salariu care sa acopere macar una din piesele mai scumpe.. in caz ca-ti pica ceva sa nu o tii pe bara prea mult..

Edited by rashpy
  • Like 2

Mai conteaza si cat de bine intentionezi sa intretii masina. Daca folosesti piese din dezmembrari si schimbi uleiul in spatele blocului, atunci o fi ieftin.

La CASCO te-ai gandit? nu e tocmai ieftin nici ala.

Edited by LYM

Se intretine fara probleme. Este motor mic, asigurarea 500 ron , impozit 190 ron, asta nu cred ca e o problema majora.

Apoi ca piese, un schimb ulei si filtre te costa 500 ron incluzand toate filtrele, uleiul si manopera.

In rest, sa te feresti sa pice ambreiajul si volanta pt ca te costa cam 35 mil cu montaj cu tot, kitul complet. Turbine gasesti la cateva sute de euro. Dar in general avand o masina 2009, mai ales euro 5, taxa de inscriere mica...nu te astepta sa pice turbo, injectoare, volanta...daca iei o masina cat de cat ok pana in 120.000 km...

Totul este relativ, nu? Ce inseamna "mic"? Nu vorbim despre un diesel de 1248 cmc, ca la Fiat. Motorul are 2,000 cmc, deci nu e mic.

Si, pana sa cada turbina, injectoare etc, sunt altele. O masina de 3 ani are nevoie de lame stergatoare (200 lei), consumabile, CASCO etc.

Parerea mea este ca NU o poti intretine din 1,000 lei/luna.

e relativa intrebarea ta cu salariul lunar pentru a intretine acea masina ?

degeaba zic o suma dar tu 80 % din suma aia o dai la banca pentru apartament sau daca esti bautor de elita sau cheltuitor fara masura....

depinde iar daca ai un anumit salar singur sau cumulat si cat de mare iti este familia....

eu cred ca ti-o permiti daca poti rezerva in fiecare luna pentru acea masina 500 RON (fara motorina)... de casco nu zic, pentru ca nu toti considera ca-i necesar, insa eu da....

nu am zis ca vei cheltui suma de 500 RON.... am zis ca e ok daca poti renunta la acei bani lunar ...

si e o suma calculata rapid in minte fara nici o baza reala ...

e doar o parere... si trebuie tratata ca atare, fiecare avand conceptii diferite despre viata si despre masini

Edited by robytza

eu la 320d anul trecut am cheltuit 12 mil pe revizie x2 (o scoti si in 6-7 daca iei tu piesele si le schimbi la un service oarecare), 500 pe placute de frana spate, 500 pe RCA.

In rest combustibil cam 700 pe luna (estimativ).

Mai adaugi un spalat, un polishat si vezi cat te duce.

Eu zic ca o sa iti manance vreo 700 de lei lunar cel putin masina.

Ca sa nu mai vorbesc ca am gasit-o lovita in parcare destul de rau si ma costa reparatia vreo 300 de euro. Casco nu am facut motiv pentru care nici nu e pus la socoteala. Ar mai fi si ala vreo 6000 pe an, dar dupa experientele mele anterioare cu asiguratorii prefer sa dau eu banii pe reparatie si aia e.

Ca si comparatie piesele nu sunt exagerat de scumpe, pt cealalta masina un renault megane 1.5 dci cam la fel ma costa, combustibilul fiind diferenta.

Uite aici cam cat costa intretinerea la un 525d E60.

Am ajuns la 550 de lei pe luna , fara motorina, fara RCA+IMPOZIT+CASCO.

Si vorbesc doar de "consumabile". Fara turbina, fara DPF fara alte chestii de ~2000 euro.

LE: parerea mea, mai da-l naibii de bmw ca se poate si fara.

E precum smartphone-ul, o fitza care poate fi utila uneori si dezavantajoasa alteori.

Si vorbesc din perspectiva omului care castiga cam de 3 ori cat parintii lui la un loc.(btw, in ce hal s-a ajuns...muncesti o viata si salariul oha)

Edited by siulian

Am avut bmw doar pentru placerea de a-l conduce, acum conduc o masina si simt ca o conduc doar ca sa ajung in punctul acela, nu mai am placerea aceea cand ma urc in ea si dau la cheie cand o conduc acceleratia..., de aceea ma bate gandu dar vreau sa fiu calculat, sunt tanar si vreau sa am placerea sa mai conduc o astfel de masina. merci all Edited by tiger1

Am avut bmw doar pentru placerea de a-l conduce, acum conduc o masina si simt ca o conduc doar ca sa ajung in punctul acela, nu mai am placerea aceea cand ma urc in ea si dau la cheie cand o conduc acceleratia..., de aceea ma bate gandu dar vreau sa fiu calculat, sunt tanar si vreau sa am placerea sa mai conduc o astfel de masina. merci all

O sa-mi pun toti colegii in cap cu afirmatiile urmatoare(dar in perioadele de iarna ma cap apuca boala pe bmw)

Dar parerea mea este ca decat sa bagi bani in masina(bmw) mai bine conduci de la A la B si apoi restul de bani ii folosesti la distractie.(mai ales in cazul tau care esti bugetar)

Vei iesi mult mai fericit. Iar asta cu placerea de a conduce poate da foarte usor in teribilism si de aici se intampla alte grozavenii.

Edited by siulian

Eu zic ca IN MOD SIGUR n-o intretii dintr-un salar de bugetar. Nu prea-ti mai raman bani de altceva.

Stiu ca pare "doar o masina", dar cam toate piesele sunt relativ scumpe (fata de un VAG, de exemplu).

Si pe langa consumabile, combustibil, RCA si CASCO (daca vrei), te trezesti ca iti trebuie si anvelope si multe altele. Plus ca mici probleme tot mai apar. Daca nu te descurci cu mecanica/electronica si nu ai scule, te rup si service-urile de calitate (asta daca nu-ti strica si altceva).

Nu vreau sa te descurajez, dar eu m-as reorienta in locul tau.

Dar daca crezi ca te tine... Doamne ajuta! Bucuria va fi pe masura. :)

Edited by C_o_s_m_i_n

In mod sigur nu o sa-ti permiti sa-l intretii din salariul de bugetar. Costurile sunt undeva la 900-1000 de lei pe luna (cu casco, revizii si mici reparatii). *Fara motorina* Iar daca ti-a picat ceva major..

N-are sens, mai bine reorienteaza-te spre altceva.

,,Conform noii grile salariale de baza, un bugetar nou angajat, cu nivel de educatie mediu, (liceu) va castiga 780 de euro brut pe luna. Salariul maxim, pentru cei angajati de mai multi ani si cu diploma de facultate, va fi de 2.200 de euro/luna. De asemenea, vor fi oferite bonusuri mici, pentru cei cu masterat sau doctorat sau pentru rezultate deosebite. ''

Exista si bugetari care pot intretine fara probleme un 318d.

eu vreau sa stiu daca mai poti cu un salariu sa zicem de "bugetar" sa intretii cum trebuie un bmw 318d, model mai noutz, 2008, 2009.

Doar daca detii o functie de conducere in vreo companie de stat.

Intr-o luna , numai pe motorina si spalat dai cel putin 650 lei . Daca as fi bugetar mi-as lua o masina de care sa nu-mi pese . Ceva de genul : "Mi-ai tras o zgarietura ca nu-ti place tie sigla BMW ... ii mai trag si eu una sa se asorteze"

Fara o un minim de 2500 lei castig lunar, nu se merita sa ti nicio masina, fiindca nu iti vei permite sa o intretii cum trebuie. Sa nu zic ca astia 2500 sunt ok doar cand nu ai copii, banci 200 euro, si alte cheltuieli majore.

" salar de bugetar'' asta suna asa generic, poate fi 800 lei sau 9000 lei, tot bugetari sunt si aia de sus.

Daca sti ce cumperi si o iei in stare buna(avand in vedere anul) nu prea ai ce sa investesti un timp.

La o astfel de masina ai nevoie de gume de iarna noi, de vara noi, ca doar nu mergi cu second hand.

Dar de ce sa nu-ti pese ? Adica, ti-ai bate joc de munca ta, daca ar fi prost platita ? E cam si cum nu ti-ar pasa de tine, ca doar tu ai muncit ca un bou ptr salariul ala de 1.000 lei, nu ? Nu stiu de unde veniti cu ideile astea dar, eu si daca as avea 100 lei salariu si as conduce un Trabant, tot nu mi-as bate joc de el.

ON: In functie de cat castigi, intretinerea unui 318 poate fi (foarte) ieftina sau (foarte) scumpa.

Adica daca un bugetar castiga 1000 lei din care da 600-700 pe motorina , tu il opresti pe strada si-l tragi de urechi ("Pai ce faci nene ,nu-ti pasa de masina ? De ce nu faci foamea luna asta si-ti vopsesti zgarietura aia de cheie ...") Edited by UAL