Jump to content

Comentarii benzina...

Apple

Recommended Posts

eu unul iti multumesc ca impartasesti cu noi rezultatele... sunt total de acord cu atitudinea ta vis-a-vis de modul de folosire a rezultatelor mai ales ca iti apartin in totalitate si deja faci foarte mult pentru noi publicandu-le aici... succes in activitatea ta si sper sa mai aduci informatii atunci cand iti vei permite sau vei simti nevoia sa ne informezi vis-a-vis de lucruri importante...

tot respectul si succes in continuare...

PS- si acum serios vorbind ar trebui ca intai sa se sesizeze distribuitorii de autoturisme asupra calitatii carburantilor din Romania pentru ca foarte multe lucrari in garantie se datoreaza calitatii indoielnice... nu cred ca 100 000 de Euro ar fi mult ptr un Porsche Romania sau Automobile Bavaria ptr a elimina o multime de probleme....

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

am asteptat sa golesc efixul de la rompetrol si merg maine sa bag lukoil de 98.

Dupa un timp de alimentat de la rompetrol sincer am observat o schimbare in rau a mersului motorului...injectoarele parca tzacane mai tare si motorul nu mai merge asa de rotund....sa fie oare de la detergentii din efix???

am asteptat sa golesc efixul de la rompetrol si merg maine sa bag lukoil de 98.

Dupa un timp de alimentat de la rompetrol sincer am observat o schimbare in rau a mersului motorului...injectoarele parca tzacane mai tare si motorul nu mai merge asa de rotund....sa fie oare de la detergentii din efix???

191865[/snapback]

Sincer , nu cred ca este de la efix ! Incearca si de la Lukoil si posteaza parerea dupa !

Sincer , nu cred ca este de la efix ! Incearca si de la Lukoil si posteaza parerea dupa !

191871[/snapback]

am adus numai imbunatatiri motorului deci nu vad sa fie altceva.

am observat asta imediat dupa ce am alimentat de la o alta statie rompetrol,si nu cea uzuala de mine.

• 3 weeks later...

am citit tot topicul,dar tot nu sunt pe deplin convins ca este valabil si pentru benzinariile din timisoara.

eu am inceput sa bag de la luk de 98 pana ce un mecanic mi-a zis clar :mai nu mai baga de la luk daca nu vrei sa -ti f... motorul"

ce sa mai zic ca sunt deja in ceata...

deci pe care varianta sa merg apple?

inclin sincer sa nu cred in detergentii efixului si intr-o reclama "tipic"romaneasca...

habar nu am ce sa iti zic... eu testele le-am facut pe benzina procurata din benzinariile bucurestene. Plus cateva de pe traseul bucuresti-valea prahovei si bucuresti-galati-soveja.

In alte locatii sincer chiar nu stiu ce se intampla... teoretic ar trebui sa fie la fel... practic... sunt benzinarii si in franciza... deci... :blink:

am citit tot topicul,dar tot nu sunt pe deplin convins ca este valabil si pentru benzinariile din timisoara.

eu am inceput sa bag de la luk de 98 pana ce un mecanic mi-a zis clar :mai nu mai baga de la luk daca nu vrei sa -ti f... motorul"

ce sa mai zic ca sunt deja in ceata...

deci pe care varianta sa merg apple?

inclin sincer sa nu cred in detergentii efixului si intr-o reclama "tipic"romaneasca...

200955[/snapback]

teoria ..si cu practica 2 lucruri diferite ....eram la un service prin ianuarie ...a venit un jeep nu mai retin marca ..alimentase plinul de la lukoil .. cel de langa Orhideea Carrefour ...mecanicul i-a scos ..1 litru de apa chioara din rezervor ..ma uitam cum curge apa din rezervorul omului ..cumva reusise sa desfaca sonda la rezervor si cum apa se depune fiind mai grea ..a curs mai toata ..

injura omul ...mai ales ca nu luase bon pe benzina si nu putea face nici o reclamatie pe baza constatarii din service

personal am probat lukoil 98 ..nu stiu daca e placebo ..dar parca tragea un pic mai bine ...

regula e ca nu exista nici o regula eu cam asta concluzionez .. :blink:

Eu nu prea inteleg chestia asta cu apa in rezervor. Adica in rezervor apa se separa de benzina pentru ca are densitate diferita dar in tancul benzinariei sta buluc cu combustibilul si asteapta amestecata fain-frumos sa intre in rezervor. Banuiesc ca tancul ala al benzinariei are un nivel minim pana la care poate sa dea combustibil la pompa si asta implica faptul ca nu poti trage pana la ultima picatura de benzina din el. Si daca orificiul prin care benzina iese din tanc este in punctul cel mai de jos al tancului tot nu ar explica amestecul dintre benzina si apa. Daca gresesc, faceti-ma sa inteleg dar singura explicatie pe care o vad in alterarea calitatii combustibilului este amestecul cu un alt lichid cu densitate egala sau cel putin asemanatoare benzinei, in nici un caz APA.

Eu personal nu stiu daca trage mai bine sau mai prost cu o benzina sau alta. Am incercat de la mai multe benzinarii si singura diferenta clara a fost ca benzina de la Petrom de unde bagam des facea ca motorul sa tremure rau de tot si implicit toata masina, asta dimineata cand era motorul rece. De la Lukoil nu face deloc urat motorul, chiar imi place cum pleaca dimineata. Am bagat si Efix si Carrera 95 si 100 si erau ok dar imi place Lukoil plus ca e aproape de mine. Petrom-ul de unde facea figuri e cel de pe Mantuleasa.

Eu nu prea inteleg chestia asta cu apa in rezervor. Adica in rezervor apa se separa de benzina pentru ca are densitate diferita dar in tancul benzinariei sta buluc cu combustibilul si asteapta amestecata fain-frumos sa intre in rezervor. Banuiesc ca tancul ala al benzinariei are un nivel minim pana la care poate sa dea combustibil la pompa si asta implica faptul ca nu poti trage pana la ultima picatura de benzina din el. Si daca orificiul prin care benzina iese din tanc este in punctul cel mai de jos al tancului tot nu ar explica amestecul dintre benzina si apa. Daca gresesc, faceti-ma sa inteleg dar singura explicatie pe care o vad in alterarea calitatii combustibilului este amestecul cu un alt lichid cu densitate egala sau cel putin asemanatoare benzinei, in nici un caz APA.

201272[/snapback]

este fix APA ...chioara ..de la chiuveta ..nic macar :blink: :) :) plata

este fix APA ...chioara ..de la chiuveta ..nic macar :)  :)  :)  plata

201325[/snapback]

Eu cred ca apa s-a infiltrat in rezervor cand a plouat ... deci probabil este apa de ploaie... :blink:

Inca nu pot sa cred ca e apa atata timp cat nu se argumenteaza.

201480[/snapback]

Pai ce argument vrei? Nu ai nici un prieten care lucreaza la o statie "peco"? Intreaba-l si-ti va rasounde... Eu unul nu am nici cea mai mica nelamurire: in tancurile de la pompe domnii vanzatori, in incercarea de a mai face o spaga (btw, asta e furt), de fiecare data cand le vine cisterna cu combustibil, toarna si cateva galeti de apa.

teoria ..si cu practica 2 lucruri diferite ....eram la un service  prin ianuarie ...a venit un    jeep  nu mai retin marca ..alimentase plinul de la lukoil .. cel de langa  Orhideea Carrefour ...mecanicul i-a scos ..1 litru de apa chioara din rezervor ..ma uitam cum curge apa din rezervorul omului ..cumva reusise sa desfaca  sonda la rezervor  si  cum apa se depune fiind mai grea ..a curs mai toata ..

injura omul ...mai ales ca nu luase  bon pe benzina si nu putea face nici o reclamatie pe baza constatarii din service

personal am probat lukoil 98 ..nu stiu daca e placebo ..dar parca  tragea un pic mai bine ...

regula e ca nu exista nici o regula eu cam asta concluzionez .. :)

201208[/snapback]

cata deruta si nesiguranta in romania asta :blink:

eu personal am alimentat aseara c luk de 98 si nu am obs modificari prea mari in funct motorului...

dar daca nu de la luk de unde :)

ca detergenti de la efix nu mai bag,poate ma orientez spre benzina la flacon

Pai ce argument vrei? Nu ai nici un prieten care lucreaza la o statie "peco"? Intreaba-l si-ti va rasounde...  Eu unul nu am nici cea mai mica nelamurire: in tancurile de la pompe domnii vanzatori, in incercarea de a mai face o spaga (btw, asta e furt), de fiecare data cand le vine cisterna cu combustibil, toarna si cateva galeti de apa.

201537[/snapback]

Ok, inteleg dar cum se amesteca benzina cu apa de vreme ce au densitati diferite. Pune intr-un pahar benzina si apa sa vezi cum apa sta pe fund si benzina sta la suprafata. Acelasi lucru se intampla si in tancul de benzina deci atunci cand alimentezi poti sa bagi numai benzina sau numai apa- asta dupa capul meu. Daca poate sa imi explice cineva chimic si fizic cum e posibil, poate nu as mai fi asa vehement.