Jump to content

Comentarii benzina...

Apple

Recommended Posts

Ok, inteleg dar cum se amesteca benzina cu apa de vreme ce au densitati diferite. Pune intr-un pahar benzina si apa sa vezi cum apa sta pe fund si benzina sta la suprafata. Acelasi lucru se intampla si in tancul de benzina deci atunci cand alimentezi poti sa bagi numai benzina sau numai apa- asta dupa capul meu. Daca poate sa imi explice cineva chimic si fizic cum e posibil, poate nu as mai fi asa vehement.

201551[/snapback]

chiar nu stim exact de unde trage pompa sau ce sistem de pompare exista ..

Si chiar poti sa fii vehement ..nu trebuie nimeni sa explice ..poti ramane la parerea ta ..Eu unul am vazut cu ochii mei apa picurand din rezervor ..mai mult decat atat ..nu avea absolut deloc miros de benzina ..

cat despre pompa si alte secrete din benzinarie ..cred ca numai cineva care efectiv lucreaza acolo ar putea sa te elucideze ..Pt mine nu e important cum ajunge apa din pompa in rezervorul meu ..ci faptul ca apa e in rezervor :blink: in conditiile in care eu am platit la casa benzina ...

Edited by myxage

• 3 weeks later...
  • Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

mi-am facut cont

dupa ce-am citit thread-ul asta

doar ca sa-l felicit pe fan-ul lui steve jobs

pentru initiativa lui (care chiar daca e coroborata de lucrarea de aster, e laudabila)

ca posesor de 525 diesel

astept cu nerabdare concretizarea analizei diesel-ului

si nu glumesc nici eu cand spun ca as participa la o cheta pentru a se plati reactivii

deocamdata alimentez cu alipne-ul de la omv

dar am auzit pareri ca aditivii din alpine

n-ar face atat mult bine pentru ardere

si ca sprint-ul ar fi mai ok

(daca sunt alte topicuri pe tema, si eu nu m-am documentat, scuze anticipat)

romania mai are o sansa vad :blink:

Nu e vorba numai de apa pusa in benzina ! Sunt multe benzinarii vechi in bucuresti , cu tancurile vechi si care nu mai sunt chiar asa etanse.....si de acolo incep sa se produca vapori ,multi multi care mai pe urma ii avem noi in rezervor ! In acest caz , nu este vina nimanui :blink:

am si eu de putin timp card la rompetrol si dupa o lunga perioada de alimentare de la petrom am observat niste schimbari:

cu efix tremura la raelanti si nu prea trage ... o sa incerc si lukoil daca e asa laudata.

si referitor la apa in benzina, e adevarat ca apa are densitatea mai mare si sta la fundul rezervorului si nu este solubila in benzina sau vice-versa.

Si la rompetrol am observat ca la 5l de benzina este cam 1/2 'de ceasca' de apa.(am un bidon in care pun rezerva si observ la fiecare umplere.

si toate magariile astea cred ca se imtampla ca romanul a ramas cu niste conceptii comuniste si pana nu are niste beneficii ilegale de la servici , nu este implinit.

:blink:

Edited by ando

am si eu de putin timp card la rompetrol si dupa o lunga perioada de alimentare de la petrom am observat niste schimbari:

cu efix tremura la raelanti si nu prea trage ... o sa incerc si lukoil daca e asa laudata.

si referitor la apa in benzina, e adevarat ca apa are densitatea mai mare si sta la fundul rezervorului si nu este solubila in benzina sau vice-versa.

Si la rompetrol am observat ca la 5l de benzina este cam 1/2 'de ceasca' de apa.(am un bidon in care pun rezerva si observ la fiecare umplere.

si toate magariile astea cred ca se imtampla ca romanul a ramas cu niste conceptii comuniste si pana nu are niste beneficii ilegale de la servici , nu este implinit.

:)

211359[/snapback]

lukoil nu e chiar super laudata !..Cred in final tine de benzinarie ...si de faptul ca se respecta reguli sau nu ... :blink:

Apple ce zici facem toti cheta aia cum am stabilit odinioara pe la Polivalenta ca sa faci tu si testele pentru motorina ?  :blink:

211695[/snapback]

Sunt in derulare... :)

Numai ca dureaza mai mult decat de obicei dn cauza unor tampenii care mi se tot intampla... acu o luna mi-am schimbat job-ul... trecem peste... sapt asta am avut saptamana chioara a masinii... Creca am ajuns la 20 de bulioane bagate in E34. :) intr-o sapt doar...

Pentru partea de inceput a testelor decamdata imi ajung reactivii care mi-au venit la inceputul saptamanii...

Sper sa ma descurc... spre mijlocul lunii urmatoare va voi da primele rezultate...

Lukoil sucks! De fiecare data mi-a facut probleme.

La masina pe care o am acum, o singura data am pus de la lukoil si atunci relantiul a luat-o razna. Am schimbat benzina si totul e ok.

211753[/snapback]

de unde ai pus tu lukoil de zici ca sucks? din bucuresti?

eu am pus de la luk din tm si nici o schimbare in bine!

de la rompetrol nu mai bag detergenti din aia,iar de la omv dupa cum ziceai e foarte mare cantitate de plumb si de "resturi",de la mol e mica CO si plumb cat incape,iar de la petrom....cred ca e aceeasi mancare de peste ca si omv-ul.

deci am cam acoperit toate benzinariile din Tm...deci oare de unde sa alimentez ?....

ceva sugestii?ar fi binevenite,dat fiind ca alimentez doar cu cate 10l la tura doar doar imi vine o solutie" mai buna

ceva comentarii despre de la ce companii din Romania ar fi ideal de alimentat cu motorina? oare ar fi o solutie alimentarea de la unguri? ar fi spre exemplu mai buna motorina OMV sprint de la unguri(Szeged sa zicem) decat cea de pe la noi?

In cazul meu cel putin frontiera nu-i departe.

nu amestecati benzina... cand puneti benzina, incercati ca rezervorul sa fie cat mai gol si faceti plinul... :blink:

211903[/snapback]

plinul nu este intotdeauna cel mai comod mijloc depinde de la om la om.

intrebarea era alta,si anume de unde sa alimentez mai exact dc lukul "pica" in cazul TM.

discutie cu un amic, implicat in activitatea omv:

"pe timp de iarna, si dieselul sprint, si alpin au aditivi, difera doar amestecurile

in cateva zile/saptamani, omv-ul va renunta la aditivii de iarna si din sprint si din alpin. alpin-ul se va transforma in premium"

alpin-ul (viitorul premium) ramane SINGURUL diesel importat -> as deduce eu cel mai calitativ din oferta OMV, parerea mea

pana ma contrazice apple, o sa raman pe produse importate

sapt asta am avut saptamana chioara a masinii... Creca am ajuns la 20 de bulioane bagate in E34.  :) intr-o sapt doar...

211746[/snapback]

o fi de la kerosen? :)) cred ca pana la urma a cedat psihic masina si si-a bagat picioarele in ele de teste ... :) :blink:

discutie cu un amic, implicat in activitatea omv:

"pe timp de iarna, si dieselul sprint, si alpin au aditivi, difera doar amestecurile

in cateva zile/saptamani, omv-ul va renunta la aditivii de iarna si din sprint si din alpin. alpin-ul se va transforma in premium"

alpin-ul (viitorul premium) ramane SINGURUL diesel importat -> as deduce eu cel mai calitativ din oferta OMV, parerea mea

pana ma contrazice apple, o sa raman pe produse importate

214943[/snapback]

esti sigur ca omv importa motorina?????? vorbesc foarte serios :blink:

informatia mea e asta

ca benizna cea mai scumpa

si motorina cea mai scumpa, sunt importate

apoi eu n-am stat la granita sa numar cisternele

in plus, la orice statie, trebuie sa-ti spuna rafinaria de unde vine produsul, daca doresti

un singur lucru e cert in lumea asta

ca vom muri :)

restu vedeti voi

215013[/snapback]

:blink: :) :) , buna faza cu "la orice statie, trebuie sa-ti spuna rafinaria de unde vine produsul, daca doresti"

PS : TOTUL ESTE RELATIV......CHIAR SI ACEASTA AFIRMATIE

o fi de la kerosen? :)) cred ca pana la urma a cedat psihic masina si si-a bagat picioarele in ele de teste ... :)  :blink:

214946[/snapback]

nu frate... am trosnit un pic masina, am facut un schimb de discuri, placute si am ramas prin noroiul sectorului 5 al primarului care este si a crapat ambreiajul :)