Jump to content

Problema instalatie lichid parbriz E38 730d

Recommended Posts

Salut,

Este vorba despre un E38, 730d, motor M57, an 2001.

Voi explica putin sistemul, pentru ca toata lumea sa poata intelege despre ce e vorba. Masina are 2 vase pentru lichid de parbriz. Unul pentru lichid normal, altul pentru lichid concentrat in care se pune lichid de parbriz ne-diluat. Din cel pentru lichid normal se alimenteaza duzele pentru parbriz si duzele de la faruri prin actionarea normala manetei de stergatoare (adica tragi inspre tine de maneta). Iar cel pentru lichid concentrat alimenteaza doar duzele pentru parbriz, (dar de data aceasta cu lichid concentrat) prin actionarea butonului S aflat pe maneta de stergatoare.

Acum problema : Atunci cand trag normal de maneta pentru a actiona lichid din vasul cu lichid normal, ajunge lichidul normal pe parbriz, insa ajunge lichid din acesta normal diluat si in vasul de lichid concentrat. De fiecare data cand actionez maneta pentru a stropi parbrizul cu lichid normal diluat, se mareste cantitatea de lichid in vasul de concentrat.

Insa am observat ca si atunci cand apas butonul S, in loc sa se micsoreze lichidul din vasul concentrat, el se mareste.

Deci oricum as actiona maneta, lichidul concentrat isi mareste cantitatea.

Se poate ca asa sa trebuiasca sa functioneze ???

In prima faza aveam pompa de la lichidul concentrat stricata. Am crezut ca ea e cauza. Am schimbat-o, acum functioneaza, dar la fel baga lichid din cel diluat in cel concentrat.

Masina a fost la vopsit integral. Si m-am gandit ca poate unele furtune au fost puse gresit. Am dat jos aparatoarea de noroi pentru a ajunge la vasul de lichid normal, situat in spatele rotii dreapta fata. M-am uitat la circuitul furtunelor...si par sa fie puse in regula. Acum...nici nu am vreo schema a instalatiei, nu stiu cum ar trebui sa functioneze exact si cum ar trebui sa fie cuplate toate furtunele respective.

Se poate ca asa sa functioneze ea ? Sa trebuiasca sa bage lichid din unul in altul ? Dar atunci pentru ce mai e lichid concentrat daca eu il diluez din ce in ce mai tare la fiecare folosire ?

• 2 weeks later...
Am rezolvat problema. Am schimbat duzele de pe capota, cele care stropesc parbrizul. Au in ele o supapa de sens, pentru ca in ele intra un furtun ce vine din vasul cu lichid diluat, si alt furtun ce vine din vasul de lichid concentrat. La mine acea supapa era stricata, iar lichidul diluat trecea prin duza si ajungea pe furtunul de concentrat...direct in vasul de concentrat.

• 8 months later...