Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

730d e38 sau 530d e39?

rhadoo14

Recommended Posts

Salutare tuturor! Sunt nou pe acest forum si nu am gasit un topic asemanator in jumatate de ora de 'rasfoire'. As avea si eu nevoie de ajutorul vostru intrucat m-am saturat de masinile japoneze fabricate in anglia si micile lor probleme. De acuma clar vreau o masina nemteasca si m-am hotarat pe BMW datorita faptului ca am inteles ca intretinerea poate fi si mai ieftina (obisnuita) nu chiar exagerata daca stii cum si unde sa o faci (ca si costuri). M-am hotarat pe e38 si e39 datorita bugetului in primul rand, si in al doilea rand datorita faptului ca vreau o masina cat se poate de comfortabila si 'inchegata'. In acest moment am de ales intre un 530 d manual si un 730 d automat ambele cu motoarele de 193 cp. Singura problema cu seria 7 ar fi dimensiunile pentru ca va fi masina de zi cu zi, dar si consumul intr-o anumita masura. De asemenea nu as mai alege cutie manuala datorita faptului ca pana acum am condus o honda cumparata de noua in 2008 care dupa 40000 km a inceput sa agate in treptele a 2a si a 3a destul de serios si surpriza, la 56000 de km a inceput sa cloncane volanta (dupa ce la 33000 am schimbat ambreiajul dar a fost pe garantie). Mentionez ca nu am condus-o deloc agresiv sau sportiv. Masina aia nu a urcat in ture mai mult de 3500. In fine ma abat de la subiect. Ma intereseaza diferenta de comfort dintre seria 7 si seria 5 si cum se comporta un 530d manual. Bineinteles m-as bucura sa vad si niste consumuri mixte declarate de proprietari. Va multumesc mult si astept raspuns!

"intretinerea poate fi si mai ieftina (obisnuita) nu chiar exagerata daca stii cum si unde sa o faci (ca si costuri)":

1. alegi o cutie manuala pentru a elimina orice risc

2. alegi o motorizare mai ieftin de intretinut => 2.0 d => e39

Evident ca poti avea noroc de o masina buna in ambele cazuri si sa nu implice costuri suplimentare prea mari.

e39 530d transmisie manuala 5 trepte a.f. 2000 cu cip, consuma dupa cum urmeaza:

1. primavara/vara/toamna temperaturi de la 10 grade in sus - in Bucuresti intre 10 si 12% in functie de stilul de condus; in afara, intre 6.5 si 10% la fel in functie de stilul de condus si soseaua pe care mergi

2. iarna asta, temperaturi intre -8 si -19 grade - in Bucuresti consum in ~400km 17-18%, mers relaxat; in afara Bucurestiului ~150km consum 7% mers 60-140 km/h

succes in alegerea masinii tale

Salut CRM!