Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme cutie steptronic?

traxx

Recommended Posts

Pt inceput va salut si ma bucur ca exista un loc ca acesta de unde poti afla informatii pretioase care te scutesc de o gramada de nervi si timp pierdut inutil.

Deci problema mea e urmatoarea:Am un BMW 525da din 2001 cu cutie steptronic care cred ca are probleme.Se manifesta astfel:Cand o pun in D merge impecabil(nu smunceste,trage bine...)Dar cand o pun in R si accelerez incepe sa se auda un huruit(mentionez ca atunci cand e rece motorul tremura masina si se aude huruitul si cand tin frana apasata)Stie cineva care e defectiunea?

• 2 years later...

Daca nivelul uleiului e scazut, atunci inseamna ca trebuiesc schimbate si ceva garnituri/semering-uri pe la cutie...Incercati sa vorbiti cu Ciupanezul el si-a reparat cutia la cineva si a facut treaba buna dupa cate stiu.

PS: Poate daca se remediaza problema ne spui si noua ce si cum.

Pt inceput va salut si ma bucur ca exista un loc ca acesta de unde poti afla informatii pretioase care te scutesc de o gramada de nervi si timp pierdut inutil.

Deci problema mea e urmatoarea:Am un BMW 525da din 2001 cu cutie steptronic care cred ca are probleme.Se manifesta astfel:Cand o pun in D merge impecabil(nu smunceste,trage bine...)Dar cand o pun in R si accelerez incepe sa se auda un huruit(mentionez ca atunci cand e rece motorul tremura masina si se aude huruitul si cand tin frana apasata)Stie cineva care e defectiunea?

pot sa ti dau un sfat acelas lucru am patit si eu am schimbat toate tampoanele de la cutie si de la motor si nu am mai recunoscuto cand puneam pe R ziceai ca se rupe motoru face un zgomot foarte tare eu asta am patit daca imi spunea cineva nu il credeam

salut!

am un e60 an 2004, cutie steptronic, mi-a aparut un mesaj care imi spune ca am probleme la transmisie, sa merg incet- si - nu mai schimba vitezele. Am auzit ca ar fi nivelul de ulei redus si trebuie sa completez . Stie cineva care e problema?

posibila scurgere ulei pe la simeringul de la iesirea de cardan (cel mai des intalnit) fapt care a dus la micsorarea nivelului de ulei in cutie iar acum aceasta este in "limp mode" adica in avarie si te semnalizeaza sa te duci la service.Du-te la un service autorizat care-ti poate oferi garantie, pentru ca e60 e mai delicat la treaba cu cutia.Multe cutii ZF de e60 nu au buson de umplere ,iar daca mai mergi asa prajesti ambreiajurile....