Jump to content

pot intretine un bmw 320d ?

andrewbzy

Recommended Posts

Conteaza mult de starea in care il iei! Posed un e46 d, 2004, 320 si iti pot spune ca nu am bagat multi bani in el! Baterie si bujii! Dar masina inainte sa o iau am cunoscut- o, adica stiu cum a fost intretinuta! De aceea iti zic daca te hot sa- ti iei Bmw tre sa il verifici foarte bine! Ca altfel risti sa investesti multi bani! Asa ca mare grija!

dar despre un 316 de prin 2000-2001 .. ce parere aveti ? consum urban/extraurban .. etc .. sunt sanse sa le gasesc pana in 150.000 de km ? :D

ai foarte mari sanse sa gasesti la km astia dar doar pe bord...sincer cu salariul asta nu reusesti sa faci fata si nu vreau sa percepi ce iti spun ca pe o rautate... la o masina de 10 ani care in cel mai bun caz o gasesti de la 180000 de km in sus incep sa pice cam toate(sonde lamda,debitmetru,fel de fel de cauciuce,plus sistemul de franare,bascule, etc) si trebuiesc schimbate...iti spun din experienta, eu am un 316 fl si cred ca e cam cel mai usor de intretinut dintre motorizari si tot imi face gaura in buget(asta daca vrei sa ai o masina in mintile ei...ca asa o poti lua si sa tragi de ea sa o chinui si cand pica ii faci cruce si gata)...eu zic sa te gandesti foarte bine

Te mai poti orienta catre seria 3 compact. Un 316i compact de prin 2002-2003 gasesti intretinut bine.

Pana la urma scopul forumului nu este de a descuraja posibilii detinatori de BMW sa renunte la idee, ci doar sa faca o alegere potrivita pentru ei. :D

Sa nu intelegi gresit: un e46 316 sedan, benzina, il poti intretine cu salariul tau, dar nu prea mi se pare mie normal sa se duca o jumatate de salar, sa lucru o jumatate de luna doar pentru o masina (nu neaparat BMW) - rata 300lei, carburant vreo 300lei + ca mai ai asigurarea, impozitul, schimbul de ulei, filtre, eventual cauciucuri la un moment dat, plus alte chestii care pot pica mai frecvent: termostat, electromotor, alternator, baterie, compresor clima, ambreiaj, etc). Astea nu le dai lunar, ci o data sau de doua ori pe an, dar le dai bine... :)In plus de asta doamne fereste de un accident, caz in care piesele sunt scumpe si o sa ajungi sa tii masina lovita in fata blocului din lipsa de fonduri, in timp ce o sa platesti rata in continuare.

Edited by m_3512

Guest poleposition

ce imi plac mie astia care-si prioritizeaza viitorul in functie de sfaturile consiliului de administratie :rolleyes:

esti "sigur" de jobul tau si al persoanei respective? pe urmatorii 5 ani?

preconizezi cheltuieli constante,in plus, in urmatorii 5 ani?

ti-ai calculat cheltuielile anuale (impozit, RCA, carburanti)?

intrebarile sunt retorice, desigur, la fel cum mi se pare si titlul topicului....mai bine ceri niste preturi ptr revizii (consumabile) , fiabilitate, consum (vezi ca motorina se scumpeste mai rau ca benzina :thumbsup: ) etc, si apoi decizi TU daca iti permiti...tu esti responsail ptr deciziile tale, nu pasezi responsabilitatea unor necunoscuti...parerea mea.

daca noi am zice, daaaa frate, ia-ti ca iti permiti, e parfum, ai face ce zice lumea?!

ca de obicei, aberezi fara gratie si faci niste comparatii complet iesite din contextul vietii in general si al topicului in special. Dupa logica ta, nimeni nu ar mai face nici un credit evãr, caci, nimeni nu poate sa stie ce se intampla in 5 ani, daramite in 30 cat ar fi un credit ipotecar, nu mai zic de preconizarea cheltuielilor, asta a fost de "emil bobu", poate se indragosteste, se insoara si nasta nevasta-sa, na preconizare de cheltuieli. Deci @andrew, sa iei in calcul si pempersii da ?

Probabil e un pusti care inca locuieste cu parintii si banii pe care ii ia la job, sunt de buzunar, foarte bine ca se gandeste la o metoda sa isi cumpere ceva cu banii lui, chiar si cu credit, asta creeaza o responsabilitate care il va ajuta sa se dezvolte personal si foarte bine ca vor parintii sa il ajute cu jumatate de rata, e normal la inceput sa fii ajutat de parinti. Daca ii dadeau bani cash sa-si ia masina, comentati ca e un parazit, nici asa nu-i bine.

Eu il sustin, desi prima masina, care m-a costat 5000 de euro, am luat-o cash nu pe credit, insa din bani stransi de la primul job, intr-un an.

Daca nici asta nu e varsta sa iti traiesti visele, atunci nu stiu cand mai e, da-le dracu de previziuni si calcule contextuale, poate o sa se si strice, nu conteaza, se repara, unele chestii poate le surubaresti si tu daca te pricepis si poate fi fun, e prima masina a ta, trebuie sa fie o experienta :) Si fii sigur ca la o adica, nu te vor lasa parintii sa mergi cu o masina nesigura, asa ca te vor ajuta daca va fi nevoie, perfect normal.

Na, haterilor.

Edited by poleposition
  • Like 4

Cea mai proasta combinatie. Faci credit 6000 si dai inapoi aprox 8500euro pt o masina deja destul de veche, care peste 5 ani probabil nici nu va mai fi [daca nu ai casco, orice mic accident te rupe de cateva zeci de mil.].

Daca vrei sa faci credit, ia o masina noua, la care macar stai fara griji la inceput. Asa iei 320d din 2002 care va avea in 2018 "numai" 16 ani. La un moment dat iti dai seama ca incepe sa suga bani la greu.

Doi amici de ai mei au procedat asemanator: proaspat absolventi si angajati, au scos credite si si-au achizitionat masini. Dupa cativa ani a venit vremea sa se insoare si bineinteles au inceput ganduri legate de o locuinta, alea alea. Au returnat in avans ce a mai ramas din credite cu bruma de bani stransa la nunta. Tragand linie, ambii s-au declarat nemultumiti de alegerea facuta: un Golf 4 SDI din 2000 a costat in final cam 10000 eur, iar o Skoda Fabia tot din 2000, undeva pe la 9000 eur. Au ramas ambii cu masini care azi nu valoreaza mai mult de 2000 eur, si toti banii de pe langa ei dati ca sa achite creditele pt. a putea scoate credite pt. locuinte.

Daca ai banii cash, altfel sta treaba. Pierzi numai cat se devalorizeaza masina. Nu si comisioanele si dobanda nesimtita a bancii...

Vorbesc din punctul meu de vedere care am achizitionat masina cu banii cash stransi pe durata facultatii plus din vanzarea unei Dacii 1310. :D care am avut-o pe durata facultatii. Probabil daca nu dispuneam de cash, ajungeam si eu la un credit... Dorinta de a avea o masina e mare.... Pe moment accepti aproape orice compromis.

Eu nu zic sa nu scoti credit pt. masina. Ci doar la ce sa te astepti, din ceea ce am avut eu ocazia sa vad.

pole, poate ai bagat de seama si ca am zis ca intrebarile sunt retorice :thumbsup: n-am zis ca asa ar trebui sa faca, ci sa se intereseze asupra cheltuielilor cu taxe si impozite, consum, fiabilitate, revizii etc, si apoi sa ia singur o decizie, nu sa faca ce zice unu' si altu'...

eu i-as recomanda un 318ci , cel de 143 cp sau 320ci de 170 cp din DE/UE, ca sa reduca o cheltuiala inutila cu taxa lu peste, o baga si pe BG si aia e. apoi se descurca.

http://www.autoscout24.ro/Details.aspx?id=mlubh1jgt4bm

http://www.autoscout24.ro/Details.aspx?id=cuiqo2yhuihu

Edited by max83

Nu se merita sa-ti cumperi masina cu credit,

dupa 5 ani ai sa realizezi ca ai pierdut 5000 euro la aceasta afacere,

si asta in cazul cel mai fericit,pierderile pot fi mult mai mari !

Sfatul meu este sa-ti cumperi o masina mult mai ieftina[mai ales ca e prima masina in viata ta],

si sa strangi bani in urmatorii ani si apoi sa-ti cumperi un bmw.

Intre timp mai si scad preturile si dupa cum se preconizeaza piata romana este in declin datorita aducerilor masive de masini[cel putin la mine in oras este plin de masini de vanzare]si a lipsei banilor !

*

Este doar un punct de vedere,nu doresc replici inutile !

O zi buna !

masina sh din credit nu as cumpara nici eu, decat daca ar fi ceva pe un an maxim (creditul).

i-a ceva cu motor mic sa fie intretinerea ieftina, sa nu o scapi de sub contrrol si sa o tii in stare tehnica buna, sa te poti bucura de ea.

mai bine un 316 i impecabil si cu gume noi decat un 325i la care sa repari non-stop si sa nu mai iesi in oras 2 luni sa cumperi niste gume...

nici eu nu pre sunt de acord cu creditele,din aceeasi cauza cu devalorizarea masinii + dobânda bla bla

sfatul meu ar fi sa isi caute un e36 bine intretinut la 2500-3000 de euro care sunt mai ieftine de intretinut si in + de asta nu se poate devaloriza foarte mult pierzi 1000 la ea in 3 ani mare branza dar la un credit mai mare si la o intretinere mai costisitoare se schimba treaba treaba

sau daca tot ti s-a pus pata sa scoti credit si sa iei neaparat e46 pai sa te uiti bine ce iei ca e posibil sa o urasti dupa aceea

Daca tot faci credit mai bine asteapta sa reinceapa rematul si iti iei masina noua pe care o poti folosi linistit 5-6 ani.Sa faci credit pt o masina veche de 8-10 ani cu cel putin 150k km reali (daca e benzina) mi se pare o prostie.

Dandeste-te doar ca un set de anvelope pt e46 noi costa cam 400e sau 150-200e sh (in functie de an si grosime prfil),basculele cam 300e,amortiozare cam 80e/buc,reconditionare injectoare cam 100-150e/buc,reconditionare turbo cam 250e,ambreiaj+volant 500e,etc.

Daca ti se pare ca te injosesti intr-un Logan sau alta masina low cost cumpara o masina sh cat mai noua,chiar daca este mai putin de firma,o compacta de genul astra 1.3-1.7cdti,focus 1.6tdci.La 6k euro gasesti masini 2008-2009.

Intamplator am avut ocazia sa conduc Intre Opel, Vw si BMW (masini pe care le am si le conduc din familie), piesele cele mai ieftine sunt la Opel ... in unele cazuri preturile la piesele VW sunt mai mari ca la BMW, uneori iti prinzi urechile la VW cand ai cate o problema (poti sa ajungi si la 3-4 mecanici sa ii dea de cap). Pot da exemplu de un Golf 4 break 1.9 tdi (105 cai parca), pe care l-am condus 1 an si ceva ... absolut nici o problema, chiar daca mai troncanea una alta. Oricum senzatia la volanul BMW-ului nu se compara

andrewbzy, daca spui ca te plimbi doar prin oras si ca e prima masina mai bine ia-ti un Matiz sau ceva Skoda, VW, sau cum zice colegu neo2004, Opel.

nu are rost sa te chinui cu credite mai ales ca esti si tanar.

la banii pe care ii castigi acum, nu cred ca are rost sa-ti iei Bmw.

Cred ca e prea devreme pt un bmw, daca fac pasul asta acum, cred ca banii pe pe care i`as castiga ar intra in masina :) ... si, in banii astia, da aveti dreptate, ar trebui sa ma orientez spre ceva mai tanar :) ... am sa incerc un KIA CEED SAU PROCEED ( are si garantie 7 ani transmisibla ) ... sa vad ce spun si acolo baietii pe forum :) .. va multumesc inca odata !!

Ideea e sa iei masina fara prea mari eforturi. Adica, 300eur pe luna pun deoparte, in 10 luni sa zicem pot sa-mi iau masina X. Mai departe, din ce puneam deoparte, pot sa o intretin.

Sau altfel spus, pt cel care a pus intrebarea, mai bine ia ceva mai ieftin la inceput (eu asa as face), iar mai tz, o s-o schimbi o data cu cresterea salariului, sau daca ai venituri in plus etc.

Poti sa iei in considerare si o Alfa 147, sunt destul de iefine acum, pana in 3000eur, an 2001-2002: http://www.autoevolution.com/images/gallery/medium/ALFAROMEO147-3Doors--medium-1272_12.jpg

LE: Kia Cee apostrof d are garantie 7 ani?? Chiar merita, cred ca e o masina buna la ditamai garantia.

Edited by P.I.M.P.

Nu te baga!!...poate patesti ca mine: rasturnat masina(irecuperabil), fara casco, fara loc de munca...ramai numai cu rata

sau poate pateste ca mine: merge calculat, achita creditul repede, ramane cu masina intreaga, o poate vinde si isi ia alta <_<

ce mai sfaturi.......

@pimp: daca nu ai mai auzit vb asta , ti-o spun eu: masina este cea mai proasta investitie!

Edited by turmentatu

LOL. Oricum ai platit dobanzi, ai pierdut la revanzare. Daca ar face cum am zis eu, sa stranga, ia masina si mai ieftin, pana strange bani, mai scad preturile.

LE: Pai si eu ce-am zis, mai vrei sa faca si credit pt cea mai proasta investitie.

Edited by P.I.M.P.