Jump to content

da in nas . nu trage bine

haimana

Recommended Posts

saluate . am si eu o problemutza la pisicutza mea din 96 . de ceva vreme cand o accelerez in sarcina , nu mai are vlaga . parca ma trage ceva ianpoi . apoi odata isi da drumu si se infige cum trebuie. cam asa face . scuzati exprimarea dar am vrut sa ma fac cat mai inteles . eu inclin sa cred caeste din cauza filtrului de benzina . astept cave pareri cam de la ce ar mai putea fi. sa stiu sa skimb. multumesc anticipat.

debitmetrul e in partea dreapta, intre filtru de aer si injectie, o cutie metalica patrata cam 10 cm2. Nu are nimic, poti merge linistit. Poate consuma mai mult.

Poate fi si de la bujii, fise, valva icv, curata clapeta de la accerelatie.

poate e si filtru de aer murdar, aveam un MG ZR si aveam filtru murdar, si tot asa nu tragea bine, si am scos filtru si am mers fara, si tragea super,

bine ca in secunda urm am cumparat unul nou

dak nu ai alte simptome la masina, cum ar fi trepidat motor, miros de benzina, fluctuati relanti,

nu ai probleme cu fise sau buji, ci filtru,depitmetru sau clapeta acceleratie murdara

poate e si filtru de aer murdar, aveam un MG ZR si aveam filtru murdar, si tot asa nu tragea bine, si am scos filtru si am mers fara, si tragea super,

bine ca in secunda urm am cumparat unul nou

dak nu ai alte simptome la masina, cum ar fi trepidat motor, miros de benzina, fluctuati relanti,

nu ai probleme cu fise sau buji, ci filtru,depitmetru sau clapeta acceleratie murdara

multumesc inniesta. o sa le iau pe rand pe fiecare. fluctuatii nu am . miros nu este . asta e singuru simptom .

si eu m-am confruntat exact cu aceeasi prob, schimbarea sondei lambda a fost rezolvarea.

consuma mai mult? miros intepator de benzina de la esapament?

nuu ciumidel . nu miroase benzina , nu consuma mai mult . doar aceasta pierdere de putere din cand in cand. relantiul e bun , nu trepideazadeloc. doar in mers face kestia cu pierdutu puterii . daca nu apas acceleratia si o lasa in voia ei deodata isi revine si simt un plud de putere . adica revine la norma . si mentionez ca simptomele astea sunt de scurta durata. 2 3 sec

nuu ciumidel . nu miroase benzina , nu consuma mai mult . doar aceasta pierdere de putere din cand in cand. relantiul e bun , nu trepideazadeloc. doar in mers face kestia cu pierdutu puterii . daca nu apas acceleratia si o lasa in voia ei deodata isi revine si simt un plud de putere . adica revine la norma . si mentionez ca simptomele astea sunt de scurta durata. 2 3 sec

exact asa imi facea si mie, zici ca era o dacie pe carburatie fara socul tras :)

• 2 weeks later...
Se mai poate sa fie de la senzorul de pe axul cu came (camshaft) asa am patit la un prieten cu o pisicuta 320i vanos 150CP unde mufa de la senzorul ax cu came vine sub galeria de admisie si motor este c-am incomod de accesat si cand am vrut sa masor senzorul dupa specificatiile din autodata izolatia firelor se faramita intre degete si trosnea fapt datorat imbatraniri firelor datorita conditiilor vitrege astfel dand la masa in momentul vibratiilor.Sa rezolvat inlocuind senzorul ,masina avea ca simtome o mica intrerupere in mers si tragea ca o masina de 90CP nici decum ca una de 150 CP am ajuns la acest senzor dupa ce am verificat si masurat toti senzorii de la motor dupa specificatiile Autodata si Vivid Workshop.

mai am o intrebare : daca nu oscileaza relantiu nu trepideaza , nu miroase a benzina poate fi debitmetru defect? cu relantiu sta perfect

Nu este o regula sa oscileze ralantiul atunci cand debitmetrul este defect(obosit) dar miroase a benzina nearsa plus ca mai si creste consumul si cel mai important:se plafoneaza in turatii.

rezolvat problema. am scos toate fisele afara m-am uitat la ele si surpriza : una din fise facuse paianjeni la intrarea in delco. deci aproape nici un fel de contact . cand facea contact cand nu. m-a uimit acum cat de bine poate sa mearga. super si la consum. multumesc pt pareri. deci problem is fixed.

salut baieti, am vrut sa deschid un topic, dar am gasit aici ceva asemanator.

este vb de un 318is coupe 1997, 163.000km , cand accelerez blana, la turati mari 4500-5000-6000 parca se infunda ceva parca intra in limitator, face doar 1-2 secunde dupa care prinde din nou putere, mai nou am observat ca daca eliberez putin pedala, are mai multa putere si nu se mai intampla acel fenomen, fenomenul se intampla numai cand tin pedala la podea, si la 4500 sau intre 5000-6000 ture, nu stiu exact ca nu prea ma uit la turometru la viteze mari.

precizez ca nu patineaza discu de ambreiaj,,, eu tind sa cred ca poate fi vb de la sistemu de ardere, fise, buji ,bobine etc... va rog un sfat ce poate fi mai exact"?

problema a revenit . mor de necaz. iar pierde putere cand ii vine ei si tremura de zici ca am cauciucuri neechilibrate, si din mers odata isi revine si te unge la inima cum merge . am facut acum un drum cu ea de vreo 80 de km numai asa mi-a facut . parca zici ca odata o strange unu de gat . m-am enervat si i-am dat in goarna numai 170 am tinut-o cred ca mi-a mancat 20 l de benz. . pierderea asta de putere se simte imediat si in consum . cand merge bine pe 6 sta acu . cand ii vine boala urca la 9-10. am verificat si fisele si bujiile . sunt bune toate . nu-s ce sa-i mai fac

Ai zis ca consuma normal ,nu s-a marit ...in acest caz sonda lambda nu are nimic,alta este problema.

consumul creste in momentul cand o apuca bazdacii cu vreo 1-2 litri.si parca asta se intampla dupa ce se incalzeste. pana se ridica apa nu face figuri . apoi incepe sa nu se mai infiga cum trebuie.

Cred ca e dus debitmetrul. Scoate mufa de la el si vezi daca merge m

ai bine.

am scos mufa la debitmetru. merge mai prost. cand am scos-o a avut o cadere de turatie apoi si-a revenit. iar la plecarea de pe loc trebuie turata bine altfel se opreste. cu mufa pusa aproape pleaca singura fara acceleratie. cred ca debitmetru iese din calcul