Jump to content

Instalatie Volan incalzit E38 2001

Recommended Posts

Nu am incalzire in volan, si ma batea gandul... Cam aia ar fi singura optiune care lipseste masinii (in afara de optiuni speciale ca geamuri duble sau blindaj). Si ma uitam la DIY-ul postat in rubrica potrivita : http://www.bimmerboard.com/forums/posts/604838 ,

alaturi de : http://www.bimmerboard.com/forums/posts/9

Din ce inteleg eu de acolo, baiatul spune ca nu ar mai trebui nimic in plus...vreun modul special sau ceva. Va intreb si pe voi daca stiti ceva despre asta, pentru ca unde am mai intrebat, auzisem ca ar mai trebui un modul...plus activatul din ECU...

Masina din DIY ar fi de America...ar putea conta asta ?

Airbag-ul lui sa fie doar single-stage, nu dual-stage si sa fie diferenta in montarea volanului ? Intreb pentru ca eu nu am piesa alba de sub airbag... Am dat volanul meu jos pentru ca l-am dus la imbracat in piele. Si arata altfel spatele airbagului...Nu retin sa fi avut acel cablu portocaliu prins in mijlocul airbagului. Plus ca la mine se prinde altfel acel inel...

Ar putea fi diferenta de nonfacelift (omul spunea ca masina lui e 09/96)

Ar putea fi diferenta a masinilor de America ?

Ar putea fi diferenta intre benzinar si diesel ? Mentionez ca eu am diesel

Daca e nevoie, dau volanul meu jos si fac niste poze, sa vedeti diferentele. Daca asa va ajuta sa-mi raspundeti la intrebari...

Si putin offtopic...nu am mai intalnit acea maneta prinsa tot de volan, sub maneta de semnalizare. Stie cineva la ce foloseste ?

L.E. : Sunt nelamurit tare. Piesa aceasta, spre exemplu : http://www.ebay.com/itm/320818292051?item=320818292051&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&cmd=ViewItem&hash=item4ab242a553&vxp=mtr#ht_500wt_1076 are mai jos lista de compatibilitati...si s-ar parea ca e compatibila doar cu benzinarele. Poate fi diferenta intre modul de functionare al incalzirii volanului...la benzinare si la diesel-uri ?

Edited by Sherifu'

Nu e diferenta intre benzina si diesel. Ce iti trebuie e volan cu incalzire si trebuie vazut daca panglica are contactele pentru incalzire. Dupa aia tras fire si conexiune in panoul de sigurante.

In primul rand trebuie sa vezi daca poti sa gasesti volan cu incalzire compatibil cu airbag-ul tau (ca sa nu dai banii pe airbag nou).

Ma uitam acum pe e-bay. Sunt 2 modele de volane cu anunturi. Adica 2 modele de volane cu incalzire. Din ce vad eu, difera volanul de non-facelift pana in 1999, cu cel de facelift 1999-2001. Postez aici link-uri :

- odata spre exemplu asta care spune ca e valabil pt facelift 3/1999-9/2001 : http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E38-E39-5-7-Series-Heated-Steering-Wheel-w-Airbag-Multi-Function-Slip-Ring-/290677230534?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item43adb68bc6#ht_3352wt_1059

- asta spre exemplu la fel : http://www.ebay.com/itm/180590774818?item=180590774818&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&cmd=ViewItem&hash=item2a0c0c8a22&vxp=mtr#ht_1232wt_842

- iar asta ar fi pt non-facelift unde spune clar ca se potriveste numai pana in 1999 : http://www.ebay.com/itm/200476698488?item=200476698488&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&cmd=ViewItem&hash=item2ead57a778&vxp=mtr#ht_876wt_1059

Probabil de aici si diferenta. O fi diferit si airbag-ul de la NFL si FL... probabil mai multe or fi diferite.

Edited by Sherifu'

Probabil trecerea de la NLF-FL inseamna single-stage airbag-> double-stage (asa e la e39 cel putin).

Tu trebuie sa cumperi un volan incalzit compatibil cu ce airbag ai pe masina si dupa aia se rezolva usor.

Oricum optiunea e tare de tot iarna , am pe masina si face toti banii :D

Edited by DSF

Te cred ca e tare de-tot. Nu de putine ori mi-au inghetat mainile iarna pe volan. Dai drumul la incalzirea in scaune, dar volanul dureaza mult pana se incalzeste. Am mai avut in gand sa ii pun, dar ma interesasem si aflasem ca ar fi nevoie de un modul electric...si am zis ca daca e complicat, da-l naibii.

Dar acum sigur imi voi cumpara volan si tot ce trebuie. Acum daca am vazut cat de simplu e...e pacat sa nu-i pun. Am mici retineri legate de legarea firelor cu instalatia volanului incalzit...daca s-a schimbat tipul de volan si airbag-ul, cu siguranta e ceva schimbat si la instalatia electrica. Iar volanul cu siguranta e altfel, are coduri diferite, ma uitam pe anunturile e-bay unde dau baietii si codul de piesa pentru volanul respectiv pe care il vand. Si difera pana la 3/99, si dupa 3/99 pana in 2001.

Edited by Sherifu'

Volanul compatibil cu airbag-ul pe care il ai. Restul se rezolva. Sunt destui baieti priceputi pe forumul care te pot ajuta cu montarea.

Volanul se incalzeste instant in 2-3 minute. La -10 grade te doare la basca cu scaune incalzite si volan. Eu iarna tin scaunele pe treapta 3 incalzire+ volan 5-10 minute cu clima pe 18 grade ( am V8 benzina in 1 km baga caldura) si dupa aia scaunele pe 1 (din 3 ) si volanul permanent.

• 3 weeks later...

Am cumparat volan pentru FL, s-a potrivit perfect, l-am montat. Problema este ca din instalatia masinii imi lipseste o mufa cu 2 fire. Exista acel inel (nu stiu cum sa-l numesc, probabil are un nume) care face legatura firelor in momentul in care invarti de volan. In el intra pe partea dinspre volan mufele de airbag, comenzi, volan incalzit, iar in spatele lui ies 2 mufe spre instalatia masinii. Una de airbag si comenzi, iar cea de-a doua de volan incalzit. Eu pe aceasta a2a nu o am... Este mai mult ca sigur alimentarea incalzirii volanului. Nu stiu de unde trebuie sa trag fire, si de unde pot sa fac rost de mufa...

Stie cineva despre ce vorbesc ? Ma poate ajuta cineva cu sfaturi ?

De pe e-bay am luat volanul cu tot cu airbag, cu comanda din partea dreapta ce include butonul de incalzire, cu slip-ring pentru varianta cu incalzire, si cu un mic circuit electric (raspunzator de incalzire) ce sta prins sub airbag. Cost total aproximativ 14 milioane. Ii voi face poze si voi pune daca doresti, insa arata identic cu un volan normal. Absolut nici o diferenta la aspect exterior.

Am aflat si de unde trag firele. Unul e plus, altul e minus. Acum singura problema a ramas gasirea mufei respective. Problema ar fi...codul de pe ea nu merge pe RealOEM ... Am atasat 2 poze cu una din mufe (poze luate de pe net), si alte 2 poze cu alta mufa. Imi trebuie ORICARE din cele 2 mufe. Sunt la fel. Poate imi da cineva vreo idee...de unde as putea sa iau pe una din ele...

post-14004-0-22255300-1333049435_thumb.jpg

post-14004-0-88708300-1333049450_thumb.jpg

post-14004-0-41328600-1333049611_thumb.jpg

post-14004-0-95940400-1333049617_thumb.jpg

Edited by Sherifu'

Mufa de cooler PC. Cele vechi (fara control turatie) aveau 2 contacte. Daca nu gasesti cu 2 , scoate pinii dintr-o mufa cu 3 si sigur vin la fix. Izolezi firele bine dupa aia cu furtun din ala care se strange la caldura.

Am primit mufa de la @GABI BMW 3 , Multzam Gabi. Dar acum mi s-a stricat Slip-Ring-ul. S-au rupt benzile cu fire inauntru. Si se gaseste si greu Slip-Ring pentru varianta cu incalzire. Daca nu e sa fie, nu e ! :))

• 5 months later...

Intr-un final am reusit sa am si eu volan incalzit pe masina. Am cumparat acel Slip-Ring, sau banda cu fire cum ii zic unii, dupa ce il rupsesem din neglijenta. Acum totul functioneaza perfect. Recomand cu multa caldura aceasta optiune, sigur la iarna va fi extrem de folositoare. Iti ingheata grav mainile iarna la -10 -20 grade cand te urci in masina.

Daca cineva doreste sa-si monteze pe o masina care nu are, si nu e lamurit intru-totul de acest topic, ma poate contacta pentru a-i explica detalii si ce piese are nevoie.

Intr-un final am reusit sa am si eu volan incalzit pe masina. Am cumparat acel Slip-Ring, sau banda cu fire cum ii zic unii, dupa ce il rupsesem din neglijenta. Acum totul functioneaza perfect. Recomand cu multa caldura aceasta optiune, sigur la iarna va fi extrem de folositoare. Iti ingheata grav mainile iarna la -10 -20 grade cand te urci in masina.

Daca cineva doreste sa-si monteze pe o masina care nu are, si nu e lamurit intru-totul de acest topic, ma poate contacta pentru a-i explica detalii si ce piese are nevoie.

Greu tare...:download: ti-am citit topicul si vad ca din martie te chinui...oricum, felicitari!:goodjob: . M-ar bate si pe mine gandul,dar faza e ca eu am volan cu 3 spite si nu stiu daca exista aceasta optiune si al astfel de modele...

P.S. In primul comment,spuneai ceva de o maneta, te referi la aia care este sub cea de semnalizare si e putin mai mica?

Puteam sa o rezolv mult mai rapid. Dar am rupt spira aceea de sub volan. Si am asteptat foarte mult sa vad daca o gasesc undeva la mana2a. Intr-un final m-am plictisit de asteptat, am cumparat-o noua, iar apoi la cateva zile a aparut cineva pe forum care spune ca are mai multe piese din acelea cu pini de incalzire :)

Cat timp am cautat eu, nu am vazut nicaieri ceva legat de incalzire la volan in 3 spite. Nu stiu sa-ti spun daca exista sau nu, dar inclin sa cred ca nu. Insa oricum schimbi volanul, trebuie sa pui unu cu rezistenta inauntru. Si iti poti pune cu 4 spite, se potriveste in situatia in care oricum ca sa-ti pui incalzire trebuie sa schimbi si spira aceea. Doar la airbag e o problema, trebuie sa-ti iei si din acela, in varianta pentru volan in 4 spite.

Maneta despre care vorbeam la inceput, am aflat intre timp, este pentru reglare electrica a coloanei de volan pe inaltime si adancime, nu manual cum au majoritatea.