Jump to content

Inchidere greoaie a usilor, trebuie trantite (E38 2001)

Recommended Posts

Ce as putea sa fac pentru a nu mai trebui sa trantesc usile sa se inchida bine?

Stiu ca, in general, la BMW se inchid mai greu usile. In sensul ca trebuie sa le trantesti mai tare. Insa totusi de fabrica sigur nu se inchideau atat de greu.

Ma uitam la chedere de pe usi, au 11 ani, cat are si masina. Au luat forma apasata (forma pe care o au cand usile sunt inchise), nu mai sunt rotunde cum ar trebui. Pot fi ele cauza ? Sau care ar putea fi ? Pentru ca serios...mi-e mila sa trantesc asa usile mereu...

Si inca o intrebare...stie cineva daca la E38 a existat optiune de soft-close ? La S-classe de aceeasi generatie a existat.

La toate BMW-urile usile trebuie trantite mai puternic, nu numai la cele second ca sa zic asa si spun asta pt. ca am vazut la ultimul BMW seria 3 F30, usile trebuie trantite lafel de tare ca la mine la E46.

Tranteste-le fara nicio grija.

Am avut si E39 si E46. Stiu cum se tranteau si la E39 si la E46. Dar la E38 fiind usile mai grele si mai mari, trebuie trantite si mai tare decat la E46.

La E38, fiind cap de serie pe timpul ala, la cate optiuni si cat confort ai in masina, cu siguranta nu erau facute sa se inchida atat de greu de la inceput.

• 4 weeks later...

este vorba de reglajul de la usa , o poti face sa se inchida mai strans pe caroserie, sau mai larg.

Te referi la piesa in forma de U aflata pe stalp ?

Imi spunea la un moment dat cineva cand aveam E46 (si la el aveam aceeasi problema dar nu atat de accentuata) ca mi le poate face sa se inchida mai usor, insa vor suiera de la vant... La E38 fiind usa mai grea si cu mai multe chedere...oare vor suiera (mentionez ca am de gand sa cumpar chedere noi, insa nu stiu care...daca cele de pe usa sau cele de pe caroserie) ? Nu de alta, dar chiar vreau sa rezolv problema cumva...ma streseaza pe creier cand trebuie ca oricine urca in masina sa tranteasca usa mai ceva ca la Dacie.

la portiere, nu. doar la portbagaj au avut optiune de soft-close.

Mare pacat. As fi facut orice pentru a putea sa-mi montez soft-close...sa scap de problema asta cu trantitul usilor. In curand o sa ajung cu treaba asta cu usile...ca Boby sau cum il cheama...cel cu E36 obsedat de cat de proasta e suspensia lui sport :p

am un e38 la fel si am avut problema cu usile si mi a luat o luna pana am gasit un tinichigiu care in 5 minute mi le reglat pe toate sa se inchida normal. tot reglajul l a facut din incuietoarea care vine pe stalp.

Te referi la piesa in forma de U aflata pe stalp ?

Imi spunea la un moment dat cineva cand aveam E46 (si la el aveam aceeasi problema dar nu atat de accentuata) ca mi le poate face sa se inchida mai usor, insa vor suiera de la vant... La E38 fiind usa mai grea si cu mai multe chedere...oare vor suiera (mentionez ca am de gand sa cumpar chedere noi, insa nu stiu care...daca cele de pe usa sau cele de pe caroserie) ? Nu de alta, dar chiar vreau sa rezolv problema cumva...ma streseaza pe creier cand trebuie ca oricine urca in masina sa tranteasca usa mai ceva ca la Dacie.

Mare pacat. As fi facut orice pentru a putea sa-mi montez soft-close...sa scap de problema asta cu trantitul usilor. In curand o sa ajung cu treaba asta cu usile...ca Boby sau cum il cheama...cel cu E36 obsedat de cat de proasta e suspensia lui sport :p

chederele la 7-ar n-au moarte ...

au un fel de material textil foarte rezistent deasupra , si nu se rod ca la restul bmw-urilor.

N-am vazut e38 e65 cu chedere roase , rupte in viata mea

• Like 1

Daca reglajul e facut corect, nu vor suiera. Eu am reglat la mai multe masini.

Pe de alta parte, eu nu trantesc usile. E oboseala inutila pentru ele.

Le imping si tin mana lipita de ele pana sunt inchise. Adica nu doar un impuls, cum faci la alte masini.

Si se inchid perfect. Si fara zgomot.

am un e38 la fel si am avut problema cu usile si mi a luat o luna pana am gasit un tinichigiu care in 5 minute mi le reglat pe toate sa se inchida normal. tot reglajul l a facut din incuietoarea care vine pe stalp.

Nu esti cumva din Constanta, nu ? :)) ca sa imi spui si mie la ce tinichigiu ai fost :))

chederele la 7-ar n-au moarte ...

au un fel de material textil foarte rezistent deasupra , si nu se rod ca la restul bmw-urilor.

N-am vazut e38 e65 cu chedere roase , rupte in viata mea

Chederul prins pe masina are un material textil, insa cel de pe usa este din cauciuc, si este ramas apasat, nu mai are forma rotunda umflata. Eu as fi vrut sa-l schimb pe cel de pe usa...ma gandesc sa-l pun nou zdravan umflat...

Daca reglajul e facut corect, nu vor suiera. Eu am reglat la mai multe masini.

Pe de alta parte, eu nu trantesc usile. E oboseala inutila pentru ele.

Le imping si tin mana lipita de ele pana sunt inchise. Adica nu doar un impuls, cum faci la alte masini.

Si se inchid perfect. Si fara zgomot.

As vrea sa gasesc un tinichigiu bun la mine in oras...voi mai cauta

Cand cobori din masina, da, lipesti mana pe usa pana o inchizi. Tii mana lipita exact langa clanta. Dar cand urci in ea...fiind manerul la mijlocul usii, trebuie sa tragi tare de usa pentru a se inchide, nu poti sa tragi de langa cremaliera pentru a o inchide usor.

• 4 months later...
  • 2 months later...

nu trebuie nici un tinichigiu, iti trebuie o cheie in stea si putin timp liber sa umbli la limba de ghidaj de pe stalpul usilor, multe incercari si iti iese bine. Eu le-am facut la toti prietenii cu bmw si a iesit bine

eu am incercat sa le reglez dar nu am reusit, este vreo smecherie ceva? :rolleyes:

Edited by srb_alex