Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Pompa Injectie 320d pe 318d ?

AndreiXXL

Recommended Posts

nu gasesc pompa de injectie SH Bosh vp44 pt 318d , am inteles ca merge si pompa de 320d dar necesita resoftare ECU , dar o sa fie masina mult mai lenesa pt ca va intra turbo abia la 2300 rpm

stie cineva mai multe detalii daca e posibil sa fac ceva cu o pompa de 320d fara sa stric timpi/etc ai motorului tip 20 4D 1

o altfel de resoftare sau schimbata turbina ?

nu gasesc pompa de injectie SH Bosh vp44 pt 318d , am inteles ca merge si pompa de 320d dar necesita resoftare ECU , dar o sa fie masina mult mai lenesa pt ca va intra turbo abia la 2300 rpm

stie cineva mai multe detalii daca e posibil sa fac ceva cu o pompa de 320d fara sa stric timpi/etc ai motorului tip 20 4D 1

o altfel de resoftare sau schimbata turbina ?

ce simptome are masina?

ce simptome are masina?

e moarta :p pompa dusa , nu baga presiune ... , luni mi-o da mecanicul jos dp masina a trebuit sa dau eu comanda de cheie pt demontare pompa injectie vp44 ... nu are nimeni in jud Bacau o cheie ... de rasu curcilor ... acum sa vad luni ce e dus la pompa sper sa nu fie calculatorul pompei :|

daca nenea mecanicu nu are cheie atunci e treba 'buna" , inseamna ca e prima care o vede....grija ca nu i treaba usoara cu pompele astea..!!!

eu am incredere in el are vreo 7 ani de cand lucreaza la acel service , poate nu a avut pana acum client asa ghinionist ca mine cu probleme la pompa :p usoara nu e dar odata ce ai cheia e floare la ureche ... e un fel de presa care ramane pe masina pt a tine la punct distributia pana se repara ... grav e ca nu am gasit la nici un service din Bacau cheia ... unii ziceau ca trebuie sa comande trusa de scule pt bmw 318d si ajunge la 24 milioane =)) si eu am gasit cheia din primul search pe google

problema e ... ce pun inapoi pe masina dupa ce o dau jos , SH nu gasesc dekt 320d , "reparata" nu am incredere in ea , iar reconditionata nu stiu in ce consta si ce preturi cere pt o reconditionare , pe un site am gasit reconditionata total cu pret de 800 euro + a mea la schimb :o .... pe alt site scrie reparatie pompa 600 ron ... numi convine sa dau 150 euro sa repare ceva iar peste 1 an sa ii pice altceva , trebuie sa sun la cei de la reprezentanta Radacini Diesel bosh chitila cica doar ei fac treaba buna ...

Edited by AndreiXXL

da...e complicat cu pompa asta...din cate am inteles eu treba cu recstn nu prea e buna cica mai bine sh , daca ai pe cine va prin de. e imposibil sa n o gaseasca ,si eu am pobleme la asa ceva 320 dar deocamdata stau pe burta , vezi ca e un baiat supe tare pe asa ceva ,coleg de forum "dereglatu' toata lumea zice ca e super tare si eu vreau sa ajung pe la el.,este din pitesti dar merita drumu.decat sa o balbaie toti '"zugravi"

eu m-am saturat .... stau de 1 luna fara masina .

ori o repar/reconditionez ori schimb motorul cu totul sau masina cu totul ....

chiar ma gandeam peste 2-3 ani sa trec la 330d sau 325i dar acum e cam devreme nu dispun de atatia bani :\ cu toate ca la motor nu trebuie sa pun nimic dai usor un motor de 318 pe unul de 330 ... porblema e la multele modificari care trebuiesc facute :|

Edited by AndreiXXL

cica merg urmatoarele pompe ... Cod Pompa: 0 470 504 005, 0 470 504 025, 0 470 504 020

sunt pompe de la 320d de 136 cp

nu stie nimeni exact ce si cum trebuie modificat ECU sau trebuie alt ECU cu legatura la cel de pe masina . si daca va afecta cu ceva puterea/performanta masinii ?

Vai cat de pacatoase pot fi pompele astea de pe 320d, credca nu exista masina sa nu fi avut probleme cu pompa de injectie. Si culmea, aceeasi pompa (ma rog, electronica diferita) e si pe T4 si Volvo S80 si n-au nici o treaba.

Vai cat de pacatoase pot fi pompele astea de pe 320d, credca nu exista masina sa nu fi avut probleme cu pompa de injectie. Si culmea, aceeasi pompa (ma rog, electronica diferita) e si pe T4 si Volvo S80 si n-au nici o treaba.

defapt cele bosh vp44 sunt pacatoase dar nu stiu daca numai la bmw-uri ...

sunt 3 tipuri cu 3 coduri diferita o pompa pt 318d are 025 la terminatia codului , alta de 136 are 05 , iar alta am uitat ... si nu stiu nimic despre ea

mecanicul la care am dus masina are un 320d de 136 cp aceasi pompa cu 005 la urma ... pe el la lasat la 200.000+ km , la mine la 318d 025.. ma lasat la "158.000" cea ce da de gandit nu stiu daca are voie sa pice sub 200.000 dar fie ... o sa icnerc sa verific la reprezentanta km cu VIN ul sa stiu mai bine

sal ! vezi ca a pus CALIN_SL la vanzare o pompa ce ti trebuie tie !

mersi acum comunic saa vad ce rezolv pana la urma :)

http://img843.imageshack.us/img843/4103/pompainjectie.png

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e0/VP44_repaired.jpg

http://www.boschdieselpumprepairs.co.uk/wp-content/uploads/2011/10/damaged-micro-300x300.jpg

si ultima prostie care am facuto , am dato in bara rau de tot.... am frecat pompa de injectie deci nu mai poate fi reparat calculatorul pompei .... asa e cand te mananca .... te scarpini singur :p

dupa ce a dato mecanicul jos am luat-o acasa sa vad ce are , am desfacut calculatorul pompei si am atins gelul <_< dupa cum zice in imagine sa nu faci ... , initial vroiam sa o trimit la reparat dar am vrut sa vad ce are in ea si sa ma asigur ca nu imi schimba componente dupa care sa zica ca erau defecte si sa-mi ceara scoruri ... , apoi am primit telefon de la mecanic ca este cineva in Bacau care repara ... am duso sa o vada iar acum am aflat ca tocmai am facuto nereparabila ... :ike:

sa nu faceti asa ceva in viata voastra :p acum imi mai iau vrun ban pe ea daca o vand ... cat ajunge partea mecanica a pompei ?

Edited by AndreiXXL

naspa...se putea 'ntampla oricarui curios :) , pune o si u la rubrica non-omerciale si vezi e si cum iei pe ea! ai vb cu calin?

da , il sun maine acum e cam tarziu cand am primit vestea ... doar el ma poate salva acum :|

sau o pompa un ecu si o turbina de 136 cp

mda curiozitatea asta .... si cum sunt romanii sa invete ei sa faca 10 lucruri ca napoleon ... macar am invatato si pe asta :|

pacat totusi ca nu ma avertizat nimeni inainte ,sa nu desfac capacul pompei ... sau daca il desfac sa am foarte mare grija , din cate telefoane am dat unul nu ma avertizat ... de parca le-as fura meseria si ma-s apuca de reparatii pompe ....

poate totusi o pot repara cu o lupa si cu un ac foarte subtire sa pun la loc firisoarele alea care le-am atins ...

din pacate nu cred ca ai cum sa faci treaba aia cu lupa

sau poate reusesti e posibil sa o repari si sa nu functioneze din cauza aceasta (apoi bani aruncati pe reparatie deoarece nu esti sigur daca ai pus firisoaele alea bine )

cauta si oferta userului lucian 07 sau cam asa ceva , adiuce bmw din uk si are preturi f rezonabile. eu am luat un injector u fir sh de la el si este ca nou. am vazut ca are pompa de inj 136 cp la 1000 ron ceea ce nu exista pe piata. incearca sa iei legatura cu el prin tel si fai o intrebare.,,nu temai complica cu reparatii ca dai banii de pomana .,,,aia pe care iai sunat nu ti au zis din nestiinta , nu multi au vazut o pompa desfacuta,.....bafta!

din pacate nu cred ca ai cum sa faci treaba aia cu lupa

sau poate reusesti e posibil sa o repari si sa nu functioneze din cauza aceasta (apoi bani aruncati pe reparatie deoarece nu esti sigur daca ai pus firisoaele alea bine )

nici nu ma gandeam sa o mai trimit la reparat ... daca mai mergea reparata mi-o facea cu 7 mil cu garantie 1 an ... era ceva .

cauta si oferta userului lucian 07 sau cam asa ceva , adiuce bmw din uk si are preturi f rezonabile. eu am luat un injector u fir sh de la el si este ca nou. am vazut ca are pompa de inj 136 cp la 1000 ron ceea ce nu exista pe piata. incearca sa iei legatura cu el prin tel si fai o intrebare.,,nu temai complica cu reparatii ca dai banii de pomana .,,,aia pe care iai sunat nu ti au zis din nestiinta , nu multi au vazut o pompa desfacuta,.....bafta!

deocamdata o sa vb cu Calin SL ne intelegem noi pana la urma , cei la care am sunat nu mi-au spus din rautate ... sa nu cumva sa le fur meseria ... ca am sunat la 5 firme care se ocupa numai de asa ceva si la 2 independenti dar poate e si greseala mea ca nu am intrebat ce se intampla daca desfac , de reparat o sa incerc sa o repar singur acum daca tot am facuto praf sa vedem ce iese ... bani nu investesc nimic mai mult de 50 lei cat costa tranzistorul .

vezi ca iti trimit pe pm un nr de tel si un site si suni la ei si vezi cat iti cer pe o pompa pt a ta...chiar si pe comanda...e parcul de care ti-am zis. Ai cumva pe ea motorul M47204D1 daca da vezi ca au 2 la dezmembrat Edited by Floryan2006

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.