Jump to content

upgrade soft(nu crestere de putere sau alte prostii)

tutorial

Recommended Posts

SAlut, am cautat pe forum dar nu am gasit nimic legat de upgrade de soft; ma refer la o versiune imbunatatita a softului petru masina ta, nu ceva care sa "tuneze" masina, sa-i creasca cuplul sau alte prostii care mi se par cel putin copilaresti;

In fine, e90-ul meu, ultima data la reprezentanta, vorbeam cu seful de service care imi este si amic si mi-a zis ca daca vreau pot sa imi fac upgrade de soft; cica dureaza cam 5 ore, DAR... exista riscul da "crape"(asa mi-a zis) calculatorul;

de fapt, am inteles ca pur si simplu pune o noua versiune de soft la toate modulele(navi, clima, oglinzi) si ca in principiu se inlatura niste mici "bug-uri" care in 2007(cand a fost fabricata masnia mea) nu erau depistate sau mai bine zis, au fost trecute cu vederea;

Eu am inteles toata povestea asta ca un fel de Windows XP, care apoi a aparut SP1, apoi SP2 si apoi Service Pack 3;

Acum vine si intrebarea: are rost sa fac asa ceva? ma ajuta realmente cu ceva?

Peste 2 ani oricum vreau sa imi cumpar noul Seria 3..are rost sa fac investitia(totusi 5 ore la 200 ron ora de manopera...).

Ce beneficiu as avea?

Multumesc

Pai eu zic ca daca peste doi ani tot vrei sa-ti cumperi noul seria 3 nu merita sa investesti 200 de ron... Mai bine ii strangi... 100 de ron pe an economisiti conteaza... dar depinde la ce varsta... :wacko:

Bravo amice. Mai bine taceai ma. daca ai fi stiut sa citesti, ai fi vazut ca sunt 5 ore x 200lei ora = 1000ron, deci ca sa o dam in polemici ar fi 500ron pe an. Serios acum, nu are nevoie nimeni de pareri de genul celei exprimate de tine.

Edited by kristal_madness

Nu cred sa coste 100RON un update de soft! Nu te vor taxa 5h de manopera, ca ei o pun pe calculator, ii dau start si-o lasa acolo.

Ca sa revin la idee, mie mi-au facut 2 update-uri complete (toate modulele care aveau update) de cand am masina (in garantie). Primul l-au facut vara trecuta, dupa care am observat o diferenta semnificativa (in rau) la accelerare din turatii joase. Masina se simtea ca nu mai are cuplu la turatii mai mici. Nu cred sa fi fost placebo, pt ca si la 3-4 luni dupa update inca mai simteam ca nu trage cum trebuie.

Anul acesta, prin ianuarie, am avut o mica problema software si mi-au updatat din nou toata masina (inclusiv DDE), update dupa care motorul si-a revenit la viata si merge cum mergea si inainte - trage mult mai bine inca din turatii joase si se simte mai vioi.

Tu probabil vei face update direct la ultima vers, daca te hotarasti. Daca nu ma insel, costul unui astfel de update este ~ 300-400RON la dealer, si da, te pun sa-ti asumi raspunderea in cazul in care crapa vreun modul (din cate am inteles, mai ales daca masina a fost umblata la km exista riscul asta).

Personal ti-as recomanda sa faci update-ul complet, fiindca mai repara mici bug-uri de functionalitate ale diverselor module.

Edited by LYM

SAlut, am cautat pe forum dar nu am gasit nimic legat de upgrade de soft; ma refer la o versiune imbunatatita a softului petru masina ta, nu ceva care sa "tuneze" masina, sa-i creasca cuplul sau alte prostii care mi se par cel putin copilaresti;

In fine, e90-ul meu, ultima data la reprezentanta, vorbeam cu seful de service care imi este si amic si mi-a zis ca daca vreau pot sa imi fac upgrade de soft; cica dureaza cam 5 ore, DAR... exista riscul da "crape"(asa mi-a zis) calculatorul;

de fapt, am inteles ca pur si simplu pune o noua versiune de soft la toate modulele(navi, clima, oglinzi) si ca in principiu se inlatura niste mici "bug-uri" care in 2007(cand a fost fabricata masnia mea) nu erau depistate sau mai bine zis, au fost trecute cu vederea;

Eu am inteles toata povestea asta ca un fel de Windows XP, care apoi a aparut SP1, apoi SP2 si apoi Service Pack 3;

Peste 2 ani oricum vreau sa imi cumpar noul Seria 3..are rost sa fac investitia(totusi 5 ore la 200 ron ora de manopera...).

Ce beneficiu as avea?

Multumesc

Este adevarat instalarea de soft dureaza multe ore. Acum citiva ani la revizia de rutina maistrul meu de incredere (din 1996, BMW Niederlassung Essen) mi-a spus ca trebuie sa-mi actualizeze softul si actiunea dureaza ore bune, E 65 avind ca. 70 de module, insa instalarea este gratuita fiind un update - asa cum ai spus si tu - care elimina anumite probleme anterioare. Si mi se pare normal sa fie gratuita! Mai mult am primit o masina pe perioada cit s-a facut updateul (era doar o problema a firmei BMW, nu?)! Legat de afirmatia "calculatorul poate sa crape"... o mare nesimtire! Daca este softul original BMW pentru modelul tau exact de ce sa afecteze ceva? Iar daca ar aparea ceva probleme...in mod normal este fix problema celor de la BMW.

Dupa update totul a functionat si functioneaza perfect, nu am observat nici o deosebire. Nu stiu cite posibilitati ai in orasul tau de a alege intre serviceuri BMW, personal nu mi se pare normal asa ceva.

povesti cu 1000 ron. mai mult de 300 ron nu e o resoftare.

Eu iti spun ce mi-au spus cei de la Bmw; I-am intrebat cat ma costa si mi-au spus ca se inmulteste numarul de ore(de fapt unitatile de timp ale lor) cu valoarea unei unitati de timp; ei am vazut ca taxeaza la 5 minute(1 AG(parca)=5 minute) asa ca iti iau 200 ron sau cat o fi pe 12 unitati de timp; Chiar am facut o gluma acolo in showroom, le-am zis ca numai BMW-ul si inca cineva proabil taxeaza la minut de manopera....dar nu au fost prea receptivi la gluma!!!!

mi-au spus ca estimativ va fi 1000 ron;

nu e problema de bani, am vrut sa vad daca merita; eu sunt multumit de masina si nu am avut nicio problema cu ea;

km sunt reali ca eu am cumparat-o noua si numai eu am mers cu ea:)

Din cate am citit ce mi-ati scris voi, poate mai bine o lasa asa...tot o voi schimba peste 2 ani; iar daca ma pun sa mai si semnez ca pe proprie raspundere fac asta(cand ma duc intr-un centru autorizat....e clar);

Nu mi se pare normal sa imi asum eu responsabilitatea pentru ceva pe care BMW-ul face, fara ca eu sa pot sa fac nimic; adica, eu nu vad masina, nu ma ating de ea(oricum nu am competenta necesara) si daca se intampla ceva rau(evident ca nu din cauza mea) tot eu raspund....asta nu prea are nicio logica

Multumesc pentru raspunsuri!

P.S. pentru Adrian325i...sa-mi dai pe PM adresa ta ca sa iti cumpar si sa iti trimit cadou de martisor un calculator de buzunar; sa stii ca ar trebui sa ai unul si pe telefonul mobil...

Nu stiu cite posibilitati ai in orasul tau de a alege intre serviceuri BMW, personal nu mi se pare normal asa ceva.

Nu prea multe, in general merg la Tg. Mures sau la Cluj;

Edited by tutorial

Nu are rost decat pe dde/dme. La celelalte module update-ul de soft aduce f-tii noi,pe care tu daca nu le stii folosi,nu-ti vor fi de nici un ajutor.

Pentru aia 1000 ron care ii taxeaza pentru manopera mi se pare de bun simt sa ti se explice si avantajele/dezavantajele unei astfel de operatiuni de updatare de soft. Nu inteleg de ce nu l-ai intrebat pe mai(e)strul ala, doar ii platesti o suma de bani , cam mare pentru ceva ce iti face dar nu-si asuma nici o raspundere.

Ai observat vreun comportament anormal la masina sau la vreun modul anume, ce simti ca ar trebui reparat si crezi ca s-ar rezolva prin updatarea softului ?.....sau doar aveai nevoie de un context in care sa subliniezi ca in 2 ani iei modelul nou din seria 3 ?:Devil:

sau doar aveai nevoie de un context in care sa subliniezi ca in 2 ani iei modelul nou din seria 3 ?:Devil:

departe de mine gandul asta; am fost saptamana trecuta la BMW si m-am urcat in 2 3-uri, unul Luxury si unul Sport; Recunosc ca mi-au placut foarte mult, iar comparativ cu e90...diferenta este cu mult mai mare decat diferenta dintre e46 si e90(am avut si un e46);

Daca vroiam sa ma laud, o faceam numai daca imi cumparam unul acum; oricum nu cred ca cineva care are un seria 3 are vreun motiv de lauda, poate doar un m3...sa fim seriosi...sunt 40-45K euro...nu 200K euro;

Cu masina nu am nicio problema, dar dupa cum probabil majoritatea de pe aici sunt, si eu sunt foarte grijuliu cu masina mea si cand am auzit ca se poate face ceva "in plus" pt ea, am zis sa intreb.

Of doamne! Lauda este problema? Nu cred ca acest forum este o scena pentru a se lauda cineva! De la o intrebare pur tehica se ajunge la asa ceva. Pe de alta parte oricine isi ingrijeste masina (clar BMW, doar este forum BMW) poate fi catalogat drept laudaros. Respectind logiga de mai sus nu pot decit sa afirm: Da, sint cel mai mare laudaros de pe forum! Nu fac serivce-ul decit la BMW, nu pun decit piese originale BMW, ma tin prosteste de intervalele de service, am grija de cele 3 masini totalizind fix 36 de cilindrii! Poate oare cineva sa intelega ca cineva poate fi fan BMW de 27 de ani, apreciind tehnologia BMW? Fara pretentie de "cel mai tare din parcare"?

Si acum la laude! Fiind un convins BMW fan am preferat in 1993 sa-mi cumpar un E 31 850iA Individual cam full cum se zice platind 180.000 DM, in 1995 un E 38 750iA Individual de 202.000 DM si in 2003 un E 65 760iA pentru 169.000 € in detrimentul multor masini mai performante! Clar in 93 putem sa cumpar un Ferrari 348, in 95 poate un F 355 sau in 03 un F575 sau chiar un F599. Ei bine eu apreciez maca BMW pentru siguranta, tehnologie, comfort. Nu ma intereseza liniute samd. In schimb de aici de acasa (linga DĂźsseldorf) pina la Lago di Garda, Paris sau Viena si de ce nu Cluj, orasul meu natal, nimeni nu ajunge mult mai repede (poate max. 30. min)! Insa eu ma dau jos perfect odihnit din masina BMW! Atit despre lauda!

Deja a luat-o pe aratura postul asta.

Era vorba de UPDATE DE SOFT si mai ales, modul in care se face in Romania.

Daca nu ai probleme si daca nu ai cunostinta de probleme majore care la modelul tau de masina se rezolva doar prin update de soft, eu te sfatuiesc sa nu faci nimic in Romania. Sau mai degraba iti faci la unul din baieti, unul serios, care nu te va lasa balta daca crapa un modul.

Si update-ul dureaza mult la modelele cu navi profi, e semnificative mai scurt la navi business si mult mai scurt la cele fara navi.