Jump to content

Consum mare din cauza resoftarii ?

cassius

Recommended Posts

salut. am un e46 318D din 2001(facelift).Cand am cumparat masina propietarul mi-a spus ca are 145CP...motorul fiind resoftat...confirmarea am avuto si de la un baiat care lucreaza in reprezenta.In exterior masina consuma putin dar in oras nu imi scade sub 11 cand e motorul cald . Am mai avut acum 2 ani un e46 320D de 150CP si imi lua in oras undeva la 7.5-8(in Craiova).Se poate sa fie din cauza resoftarii ? Din moment ce a fost reseftat se mai poate aduce la starea initiala ? ms mult.

mai bine ai verifica tu termostatul sa nu fie dus sau debitmetru...... sau alte cauze pentru consum marit.....

eu am 318d cu soft ......si imi consuma mai putin si afara si in oras dupa resoftare....

e greu de spus ca din cauza softului iti consuma mai mult .....asta daca nu cumva l-ai facut la cineva cu fisiere de pe ebay....

pai nush ce sa mai cred ca m-a mancat ....am schimbat acum 1 luna asa : termostat EGR , termostat apa , pompa de apa , role si cureaua de accesorii , filtru motorina( ulei + filtru ulei), filtru aer.

resoftarea nu am facuto eu ...asa am luat masina . eu in domeniu resoftarii sunt 0 barat !

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
la diagnoza nimic . am inteles ca la motoarele diesel o resoftare creste consumul in oras si il scade pe cel de exterior. mie in exterior mers normal imi consuma maxim 5.2. In oras 8-9 acum ca s-a incalzit.Am scos si 6.5-7 dar nu pot sa merg chiar asa batraneste.

• 1 month later...

la diagnoza nimic . am inteles ca la motoarele diesel o resoftare creste consumul in oras si il scade pe cel de exterior. mie in exterior mers normal imi consuma maxim 5.2. In oras 8-9 acum ca s-a incalzit.Am scos si 6.5-7 dar nu pot sa merg chiar asa batraneste.

Asa sa intelegem de ce ai deschis topicul?

Si ce consum ar fi pentru tine normal?

E drept ca la cat costa motorina iti vine sa pui cu pipeta in rezervor dar ce sa te faci ca aceste masini au fost gandite cand OMV nici nu se gandea ca o sa cumpere PETROM.

Daca ai consumul asta in realitate te afli printre fericitii posesori de BMW-uri nemancacioase. A mea 320Fl cu facelift sta la o medie de 7 oras-exterior, in oras nu a vazut sub 8 si in exterior poate merg eu mai turat da nu ma duc sub 6.

Ce as vrea sa vorbesc si eu de consum pana in 10 % ca voi... Din pacate daca vreti stam de vorba la consumul de peste 15 16 in oras, si cred ca in exterior ma incadrez in 8-9 :p Cred ca as fi cel mai fericit daca mi-ar consuma cat va consuma voua... Bafta