Jump to content

Vibreaza puntea fata .

Recommended Posts

Vibreaza toata partea fata a masini ,inclusiv volanul atunci cand trec peste denivelarile lasate in asfalt de cei care se ocupa cu peticitul soselelor ..se intampla la viteze de 80-100km/h(denivelarile respective seamana cu banda acea speciala cu riduri care se pune peste linia continua ca sa te avertizese atunci cand calci pe ea,doar ca sunt mai inalte).

In afara de telescoape si bucsele de la bara stabilizatoare (care joaca putin in locasul ei daca o fortez cu mana),cam tot ce tine de directie nu are mai mult de 15k km de cand le-am montat noi.

Masina e36 320i.

Edited by calinbmw2000

Nu sunt OE sunt Lemforder,brate complete, bielete ,capete de bara (sper ca asa se numesc) ...bucse la brate de M3 pline ,cam asta am schimbat pe fata .A si bucsele de la bara stabilizatoare ,dar cum am spus am ridicat masina pe cric si am obsv ca are deja joc.

Ptrecizez ca pana in urma cu 3 luni am avut suspensie sport,acuma este pe masina cea originala.

Despre caseta nu pot sa ma pronunt (masina totusi are o vechime,este din 97'').

Edited by calinbmw2000

am avut aceiasi problema e46.

la trecerea peste denivelari parca fugea volanul si vibratii.

amortizoarele schimbate si problema rezolvata.daca ai nelamuriri pe PM.

verifica amortizoarele sigur sunt praf.

Edited by catalin6

In cazul in care bara atiruliu are joc ,nu apare fenomenul acesta?

Intreb pt ca am avut acelas feeling si cand am avut montata pe masina suspensia sport.Greu de crezut ca amandoua seturi ar fi uzate la maxim .

Plus ca atunci cand merg cu viteza mica pe drum de tara unde sunt multe denivelari ,valanul sare stanga dreapta dupa fiecare groapa,efectiv nu pot sa-l tin drept .

Edited by calinbmw2000

Faza care e.

Bucsele pline de m3 (le-am avut si eu, dupa cateva luni a inceput sa bata caseta, am schimbat-o) nu sunt indicate spre montare la o masina non-m.

Eu si daca treceam peste o pietricica de marimea unui cub de zahar simteam grav asta, era foarte rigida masina.

Acum am normale, mult mai ok.

eu ti am zis pararea mea.si eu aveam vibratii in volan la trecerea peste denivelari .

am schimbat tot pe fata inclusiv caseta de directie. nu se rezolvase nimic.stiam ca am un amortizor scurs pe fata.am cumparat o suspensie sport amortizor si arc.

am schimbat suspensia ,vibratia a disparut ,directie sigura.

cand am am bagat tija de la amortizoarele vechi la fiecare in parte ,nici unul nu a mai iesit.

doar din unul IESIT putin ulei restul erau uscate.

cu cele vechi nu aveam decat vibratia aia in volan la denivelari si ca se smucea volanul ,,in rest nu batea nimic.

am facut geaometria si de vre o 5 ori,acum tre s o fac din nou.

bafta

Plus ca atunci cand merg cu viteza mica pe drum de tara unde sunt multe denivelari ,valanul sare stanga dreapta dupa fiecare groapa,efectiv nu pot sa-l tin drept .

nu mai tine volanu strans lasa`l sa`si faca jocurile,toate fac asa indiferent de starea lor de functionare

banuiesc ca ai caseta cu bile recirculante, fiind e36 din 97 ? daca da, problema la astea e ca orice mic joc in orice element de directie se amplifica mult.. daca aun pic de joc in capete de bara, inca un pic in caseta inca un pic cine stie pe unde, +geometrie, ceva uzura la gume... rezultatul e destul de nasol... Edited by DOMI

nu cunosc foarte bine e36, dar stiu ca cam tot ce era bmw conceput in anii 90 dinastea aveau..

Dar daca are caseta dinasta poate fi o cauza, la e34 stiu sigur ca asa se intampla..si caseta dinasta are.

e o solutie mai eleganta si superioara tehnic, dar e complicata si costisitoare, astea mai noi toate au rack-pinion, care nu asa sensibila la jocuri in diverse elemente...

In cazul in care bara atiruliu are joc ,nu apare fenomenul acesta?

bara antiruliu, bieleta antiruliu sau bara stabilizatoare

nu mai tine volanu strans lasa`l sa`si faca jocurile,toate fac asa indiferent de starea lor de functionare

serios ? nu stiam asta... deci trebuie sa lase volanul sa isi faca damblaua ? :roadrage: