Jump to content

Achizitie cauciucuri (cateva intrebari)

81rgl

Recommended Posts

Salut

Trebuie sa cumpar 2 cauciucuri noi pe spate

Dimensiunile ce le am acum sunt 255 / 35 / 18

Ma intreaba vanzatorul "codul de viteza" care ar fi v, w, x, xl....etc

Ce schimba aceste litere???

Multumesc.

:)

Sunt mai multi indici trecuti pe pneu.

Oricum, ciumpalacul ala care iti vinde caucioacele, ar fi trebuit sa-ti ceara certificatul de inmatriculare si in functie de aia afla toate specificatiile pneului care se monteaza pe masina ta.

Important e sa fii atent la dimensiuni (xxx/xx Rxx), indicele de sarcina, cel de viteza si data cand e fabricat pneul. E acel DOT urmat de 4 cifre. Primele doua cifre spun saptamana si celelalte doua anul cand e fabricat pneul.

In carte sau pe masina ce scrie despre indicele de viteza?

Incearca sa il iei pe ala sau mai sus de atat.

Eu zic ca un V care era parca pentru 240km/h viteza maxima, e ok. DUpa aia mai vine Z si ZR daca nu ma insel. Adica pentru 300km si peste 300km/h, ceea ce nu e cazul la noi :p

sa stii ca alea cu indice de viteza mai mare nu sunt chiar bani aruncati in vant..

incearca si un V sau un H daca nu e diferenta mare de pret, ca rezista si mai mult la uzura..

Edited by DOMI

Z este indice de viteza , ZR e acelasi lucru dar R iti spune ca are o constructie radiala cauciucul.

Z inseamna 240 kmh + si e cel mai mare indice oficial.

Neoficial mai exista W = 270 kmh si Y = 300kmh.

Cum adica ...neoficial??!!:blink: EU am "Y" si am anvelope ...oficiale!

sa stii ca alea cu indice de viteza mai mare nu sunt chiar bani aruncati in vant..

incearca si un V sau un H daca nu e diferenta mare de pret, ca rezista si mai mult la uzura..

ai dreptate. se deformeaza mai greu.

Cum adica ...neoficial??!!:blink: EU am "Y" si am anvelope ...oficiale!

Nu anvelope neoficiale ci indicele , in fine si eu am avut Y.

In mod normal erau pana la Z indicii, dar Z se refera la orice peste 240kmh , asa ca au aparut W si Y ca si completari sa zic asa.

Cine are anvelope oficiale sa ridice mâna sus!

Ai vrut sa faci o gluma dar nu stii pe ce planeta traiesti!

Speed Category "ZR" For vehicles with a speed capability over 240 Km/h (e.g. 205/40 ZR 17)

ZR+ Speed Symbol "W" Tyres marked with both designations for vehicles with speed capability over 240 Km/h but not exceeding 270 Km/h

ZR+ Speed Symbol "Y" Tyres marked with both designations for vehicles with speed capability over 240 Km/h but not exceeding 300 Km/h

Y si W sunt doar completari pt Z ...

Ai vrut sa faci o gluma dar nu stii pe ce planeta traiesti!

Speed Category "ZR" For vehicles with a speed capability over 240 Km/h (e.g. 205/40 ZR 17)

ZR+ Speed Symbol "W" Tyres marked with both designations for vehicles with speed capability over 240 Km/h but not exceeding 270 Km/h

ZR+ Speed Symbol "Y" Tyres marked with both designations for vehicles with speed capability over 240 Km/h but not exceeding 300 Km/h

Y si W sunt doar completari pt Z ...

cred ca tabelul acela e mai mult decat suficient pentru a-l lamuri pe baiat,si nu cred ca ai m6 sa vii cu completari inutile luate de pe siteuri,putem si noi sa cautam daca ne intereseaza,dar vad ca tu esti mai destept si mai citit si postezi in plus ca omu sa vada cat de multe stii tu

ce litere indica rezistenta la viteza de 650km/h poate te documentezi si imi raspunzi ZR si KP2Q nu??sa-mi spui daca am gresit