Jump to content

Lumini "chioare"!

Recommended Posts

Eu am luat de pe forum ghidajele de aluminiu.

Becurile cu xenon se uzeaza in timp si le scade luminozitatea.

Cand mi s-a parut ca luminile sunt "chioare" am cumparat becuri noi (350 Ron/buc, E60); nu le-am montat imediat din lipsa de timp si la cateva saptamani unul din becuri a dat-o pe rosu, deci erau la sfarsit de viata. Cum le-am inlocuit s-a vazut o diferenta consistenta in calitatea iluminarii.

• 5 weeks later...
Am reusit intr-un final sa-mi schimb reglajele de la faruri(multa migaleala) insa am o nelamurire: cati wati are un bec xenon? m-am uitat la becuri inainte sa montez farurile pe masina si am vazut scris pe ele 35w(de la philips) ceea ce mi se pare extrem de putin...probabil si din aceasta cauza luminile sunt slabe ca intensitate; dincate stiu un bec normal are 55w , sunt si becuri xenon mai "puternice"? Si cati "k" din aceia tre' sa aibe un bec, sau cati k este recomandat?

schimba reglajele prima se poate din cauza lor sa ti se para ca sunt slabe becurile

Nu ai citit mai sus operatiunea farurile? Tocmai ce am spus ca am schimbat reglajele pt ca erau facute praf toate, insa tot slabe sunt luminile. Singurul avantaj care-l am dupa schimbarea lor e ca pot sa le reglez cum vreau, dar becurile tre' sa le schimb neaparat.

+1 bitz

Stiu ca e vorba de seria 5 dar la 3-ul meu i-am pus si becuri de 8000 dar degeaba.

I-am schimbat sticlele la faruri si acum lumineaza poate de 4-5 ori mai tare.

Noaptea nu vedeam nimic.

Edited by costty

Sa nu ai farurile matuite , ca poti sa pui si de 100W si tot degeaba..

Bitz, care parte a farului sa fie matuita? deci cand am demontat farurile si le-am facut bucati pt a schimba reglajele,am observat ca oglinda pt faza lunga(defapt la ambele faruri) e ca si noua, partea aceea care inconjoara lupa la fel(iti faci freza in ele). Singurul lucru dubios care l-am observat a fost oglinzile din spatele lupelor, nu mi s-au parut matuite in schimb difera fata de restul adica nu are efectul acela de oglinda...erau ca si cum ar fi vopsite; sa fie din cauza asta? oricum nu pareau afectate de ceva anume(arse, innegrite,etc)...

Salut. Partea matuita la care se refera baietii este sticla de plastic ce ai dezlipit-o prin incalzire. Fiind de plastic, se matuieste de la spuma activa de la spalatorii, si de la praf si soare. Ai vazut farurile mele ce clare sunt....Perfect transparente.