Jump to content

Recomandare spuma activa

r0n1n

Recommended Posts

Mi-am achizitionat de curand o lance pt spumare.

Am cumparat si spuma activa din supermarket, ii zice Axeon, Proxeon,ceva..

In fine, ideea e ca nu sunt multumit.

Am spumat masina de 3 ori, dar tot nu a iesit cum trebuie.

Ma gandesc ca e din cauza spumei.

Ce spuma activa recomandati?

Am spumat masina de 3 ori, dar tot nu a iesit cum trebuie.

Inca sunt la faza in care spun ca nu o sa iasa niciodata doar cu spuma activa.

Mi-a dat un coleg de forum sa incerc ceva si el zice ca o sa am succes. Poate zilele astea se face mai cald si o pun la treaba si iti spun.

Inca sunt la faza in care spun ca nu o sa iasa niciodata doar cu spuma activa.

Nu o sa iasa niciodata cu spuma activa :) Iti zic eu , si slava domnului ca am incercat de ani buni si cu diverse retete.

Spuma activa curata doar o mizerie de o zi maxim doua si aia sa fie una usoara sau praful de dupa o vizita in service la tinichigerie sau dupa polishare .Altfel tot la doua galeti ajungi sau innegresti prosopul de uscare la final :D

Eu am sustinut acelasi lucru.

Prin bunavointa unui coleg de forum am intrat in posesia alteia, nu stiu cum se numeste ca nu l-am intrebat dar la momentul potrivit o sa-l rog sa ne spuna, daca vrea :p

Asa ca o sa testez si o sa vad ce si cum.

Ma bazez pe chestia aia: niciodata sa nu spui niciodata.

P.S. George, punctul meu de vedere a fost identic cu al tau. Doar ca e scris pe alt topic.

Totusi, la spalatorii cum se face ca masina se curata doar cu spuma activa?

@george te referi ca am am dat spuma prea concentrata sau?

Voi incerca si o spuma activa profesionala, am vazut pe un site.

Dc la spalatorii se poate si ma gandesc ca nu folosesc ceva super scump pt ca altfel nu ar fi rentabil.

Noi de ce nu am putea?

Edited by r0n1n

La spalatorii mizeria grosiera se curata cu pompa, cu presiune. Spuma activa inmoaie mizeria ramasa si la o noua trecere cu pompa mai cade din ea jos si ramane doar un strat fin de mizerie pe vopsea care se inlatura la uscare. Asta e si motivul pentru care din cand in cand aia spala laveta si nu doar o storc.

Cei de la spalatorii au nishte aparate de curatat cu o presiune mai mare decat ce produc sifoanele noastre de 5 milioane. Am si eu o lance de spumare si am folosit o spuma din supermarket, ceva la bidon de 20l, o sa am pt toata viata :). Face spuma insa nu asa ca la spalatorie, mie imi curge repede spuma de pe ea, contine prea multa apa, nu am presiune suficienta sa volumizeze detergentul ala pt a forma o spuma cum vedem la spalatorii. Dar dau apoi usor cu o manusa cu ciucurasi din microfibra si apoi curat cu lancea cu apa. In final, ajung la doua galeti cu sampon si cu manusa de mai devreme. Daca o las sa se usuce dupa ce dau spuma jos am mult nisip pe masina de la bandouri in jos, ala nu pica .

Ce vrei tu mi se pare ca se numeste nebulizator.

nu cred ca se numeste asa :))))). faza este ca la tara am apa curenta trasa si are presiunea foarte ridicata (am reusit sa sparg si cateva furtunuri destul de serioase) si din ce am auzit eu prin sat cica pompele care alimenteaza cu apa ar fi setate undeva la 7bar sau ceva de genu acesta

https://www.google.ro/search?hl=ro&gs_nf=1&cp=7&gs_id=m&xhr=t&q=nebulizator&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1567&bih=778&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Z0VfT9yRE9CEhQeLnv3eBw

mai oameni buni,spalatoriile folosesc pompe profesionale de presiune mare,undeva in jurul a 200 de bari si debit ridicat de apa.

ce gasiti voi prin metro sau praktiker sunt pistoale cu apa din gama hobby.cu o pompa adevarata faci sa zicem 60-70% din treaba,restul o face spuma activa.

Buna! Ma ocup de detailing auto,nu recomand spuma activa,deoarece face mai mult rau decat bine,dupa ce ca ataca tot ce poate,dupa clatirea finala ramane pe caroserie un strat fin si rezistent de mizerie(noxe de la esapament combinate cu apa care a intrat in contact cu asfaltul)Ei,acest strat se indeparteaza la stergerea finala cu carpa de uscare,de acea ramane mizerie pe carpa,si tot o data cu aceasta stergere finala se "executa"si o zgariere sanatoasa a lacului de pe masina.De acea cel mai recomandat mod de spalare ar fi urmatorul:se spala masina la jet puternic(aparat cu presiune,dupa care se iau doua galeti de 15-20l si se pune intr-o galeata apa curata iar in cealalta se pune sampon auto,se ia o manusa de microfibra(din Carefur)si se inmoaie in sampon,se spala cate un element de caroserie,dupa care se clateste manusa in gleata cu apa curata,se stoarce si se introduce in galeata cu sampon si se spala alt element.Se recomanda sa se inceapa spalarea de la cupola,continuati cu capota fata,capota spate aripi fata,aripi spate portiere fata ,spate pana la jumatatea portirelor,pentru a spala mai jos de ornamentele din plastice de pe usi este indicat sa se foloseasca alta manusa deoareec de multe ori de sub ornamente mai ies granule mici de nisip,si daca nu inlocuim manusa exista riscul ca la urmatoarea spalare manusa sa fie contaminata si sa se zgarie lacul.DE sters se recomanda la fel,doua carpe,una se se stearga pana la ornamentele din plastic de pe portiera si una cu care sa se continue stersul masinii de la ornamente in jos.Cam asa se poate spala o masina pentru a ramana stralucitoare cat mai mult timp.Succes! Edited by botosanibmw
  • Like 1

Pai eu nu o fac saptamanal.

O fac cand am timp si chef dar o fac bine si a descris aproape bine colegul @botosanibmw cum se face.

Eu am folosit mai multe marci de spuma activa si nu am observat mari diferente intre ele. Am folosit vreo doua tipuri chiar de la Karcher si inca doua dar nu-mi vin in minte denumirile. Oricum, erau destul de bine cotate pe piata detailingului.

Eu am un Karcher care scoate 160bar. Ce-i mai jos de asta, se inscrie la categoria hobby si oameni rabdatori. A mea are un consum electric de 3kW si nu ii consuma decat pe presiune si nu face apa calda sau alte trasnai.

Pompele profi de la spalatorii nu neaparat ca au presiunea mai mare cat e vorba de latimea jetului si debitul de apa.

Pompa sub 1500~2000ron cu care sa-ti faci treaba calumea, nu prea exista.

Parerea mea sincera? Pentru cine spala acasa, sa uite de spuma activa si sa foloseasca metoda clasica cu sampon si, eventual, 2BM (metoda cu doua galeti). Eu folosesc doar galeata cu sampon iar pentru clatire, direct la canal, nu mai stau sa ma car si cu galeata dupa mine, eventual sa mai si dau banii pe vreun gritguard.

Eu vara cand am timp, spal din mare tot cu un Kaercher de 160bar iar apoi fin cu peria atasata la furtun cu debit mic de apa. In felul asta asigur un flux de apa constant si nu se zgarie lacul.

In spuma activa (mai ales cea din magazine) n-am incredere.

In rest, prefer sa merg la spalatoria unui prieten ce stiu ca foloseste o spuma mai slaba si fara efecte secundare.

Edited by C_o_s_m_i_n