Jump to content

Dilema

hutzu2005

Recommended Posts

Salut

Sunt intr-o dilema , am un 320 d e46 2004. Ar trebui sa bag in jur de 1500€ in ea. Trebuie schimbate amortizoarele fata , spate , arcurile spate , articulatii fata , cauciucuri sinca cateva lucruri minore. O am de un an si nu am schimbat decat bujiile , filtrele + ulei si bateria. As vrea sa ma ajutati sa i-au o decizie. Sa investesc banii astia in masina sau sa o dau si sa iau alta? Daca schimb toate astea ma pot baza pe ea inca 5 ani?

Va multumesc si sper sa nu ma criticati da nu stiu prea multe.

depinde de fiecare in parte...

daca ai ceva bani sa bagi in ea si daca pana acum nu ti-a facut probleme masina, iti place cum merge, nu are probleme la motor/cutie, eu zic, ca merita tinuta. Motorul te duce multi km daca il intretii cum trebuie. Inca 5 ani te duce de voie, gandeste-te la multe alte masini mult mai vechi si care inca merg. Daca nu-ti mai place masina schimb-o si gata :thumbsup:

bafta! :rolleyes:

Daca vrei sa o mai tii 2-3 ani investeste in ea. Dar daca vrei alta, poate doar una nerulata in tara sa nu aiba problemele mentionate de tine, dar si asa, cele aduse de afara daca au piese imbatranite, fiind cele originale, cedeaza rapid in RO, tot cam intr-un an, iar peste 1 an vei face alt topic la fel.

Nu stiu, eu daca vreau sa o tin, trebuie sa investesc, repar, altfel nu ma simt in siguranta mai ales cand ies din oras cu ea. Sau din banii de vanzare si banii de reparatie, faci un upgrade, dar neaparat cu masina nerulata in tara. Si chiar si asa.. am zis mai sus...

daca iei orice model, marca, mai veche de 3 ani, ai sanse reale sa bagi fix aceasi bani in maxim un an de la achizitie.

O masina sh nu e loterie, e o certitudine ca va inghitii ceva bani..

Macar asta stii ce are ...

Edited by DOMI

chiar daca schimbi masina nu esti sigur ce cumperi

ce zicea @domi mai sus este realitatea dar in cele mai fericite cazuri (posibil sa nu tina cateva luni si sa incepi sa bagi mai multi bani decat crezi)

si sincer 1500e pt reparatii si piese nu mi se pare o suma foarte (binenteles nici mica ) dar masima dupa aceasta operatie nu va mai fi la fel

eu sunt pentru investitie

Da ok asa am sa fac. O sa bag banii astia in ea dar pe urma o sa stau linistit. Sper doar anul asta dupa ce vin in romania sa nu se mai strice cate ceva. Anul trecut dupa ce am fost acasa in doar o luna am stricat articulatia pe fata , amortizor dreapta spate care pirde lichid si arc dreapta spate are ultima spira rupta.

orice sh iti iei bagi bani el, am schimbat intr-un an 4 masini, in toate am bagat bani, spre norocul meu i-am si scos la revanzare sau am pierdut neglijabil, acum sunt in aceeasi situatie numai ca pierderea ar fi de bagat in seama :) si ma batea gandul sa imi iau una noua dar nu imi permit ceva care sa imi placa atat de mult ca cea din semnatura, e drept ca cea noua e varianta rentabila pe termen lung si pe care o alegi cu capul dar...in cazul tau 1500Eur nu-i mult, poate raportata la pretul de vanzare al masinii ti se pare mult, dar daca vezi in cat timp ii amortizezi vei realiza ca este ok, daca iei alt sh nu faci decat sa repeti istoria, ori iti iei ceva nou ori o mai tii pe asta...