Jump to content

consum de ulei

dragobb

Recommended Posts

salutare tuturor si bine v-am gasit la un nou topic despre automobilul meu (^_^)

De aceasta data am observat ca nivelul de ulei a scazut sub minim pe joja.Mentionez ca atunci cand am achizitionat masina , in luna mai anul 2011 nivelul era aproape de maxim.Masina a fost pusa pe tester , nu indica nicio eroare , nu se observa scurgeri de ulei pe motor desi acum cateva luni gaseam 4-5 picaturi saptamanal sub masina cred ca dintr-un cooler de sub scaunul soferului , un lichid de culoare galben , aproape transparent , fara miros...Credeti ca imi consuma ulei ? Sau e din nou imaginatia mea ?

Multumesc pentru timpul acordat

PS : am facut doar 1200 km

bmw 730D e65 2005.

Edited by dragobb

Despre ce masina e vorba in primul rand? In al 2-lea rand, oricat ar fi de nou uleiul picurii de sub masina vor fi maro spre negru. Cooler sub scaunul soferului?? cumva e vorba de baia de ulei de pe cutia automata?

imi cer scuze din graba am uitat sa mentionez Bmw 730D e65 . Uleiul era ca cel de bucatarie sa zic asa galben deschis aproape transparent.Nu ma pricep prea bine la partea mecanica a masinii dar are un cooler dintr-un material asemanator cu aluminiul sub scaunul soferului.Nu stiu daca e un cooler sau o baie de ulei ideea e ca de acolo picau

am atasat o poza se pare ca a dat ulei pe la acel buson din stanga

post-48229-0-23003100-1332089631_thumb.jpg

salutare tuturor si bine v-am gasit la un nou topic despre automobilul meu (^_^)

De aceasta data am observat ca nivelul de ulei a scazut sub minim pe joja.Mentionez ca atunci cand am achizitionat masina , in luna mai anul 2011 nivelul era aproape de maxim.Masina a fost pusa pe tester , nu indica nicio eroare , nu se observa scurgeri de ulei pe motor desi acum cateva luni gaseam 4-5 picaturi saptamanal sub masina cred ca dintr-un cooler de sub scaunul soferului , un lichid de culoare galben , aproape transparent , fara miros...Credeti ca imi consuma ulei ? Sau e din nou imaginatia mea ?

bmw 730D e65 2005.

post-48229-0-47056400-1332089305_thumb.jpg

bmw 730D e65 2005.

sa sti ca daca te dai la ea si uleiul este unul mai prostut o sa iti scada tot timpul nivelul si eu am patit la fel sa sti chiar mi se aprindea becul la nivel si ma atentiona ca nivelul e sub minim

sa sti ca daca te dai la ea si uleiul este unul mai prostut o sa iti scada tot timpul nivelul si eu am patit la fel sa sti chiar mi se aprindea becul la nivel si ma atentiona ca nivelul e sub minim

uleiul e de la Bmw motor arges nu ma pot pronunta in legatura cu calitatea lui si da ce e drept m-am cam dat la ea...

Am un prieten care a patit ceva asemanator la un e65, verifica o-ringurile ... la el se scursese atat ulei de la cutie incat aceasta incepuse sa schimbe ciudat. Asculta atent la ceea ce urmeaza sa iti spun: Cei de la BMW i-au sugerat sa schimbe cutia, eu i-am sugerat sa schimbe service-ul sau mecanicul. Dupa un mare scandal pe la service ... s-a constatat ca totul se tragea de la un o-ring (garnita) - 10-15lei, a schimbat o-ringul si uleiul totodata iar masina a mai facut 80.000 fara erori, scurgeri sau alte probleme (a mai schimbat decat o flansa de cauciuc si consumabilele in mod corespunzator). Verifica furtunul de ulei si circuitul acestuia de la radiator la cutie, vezi daca este "umed", verifica busonul de la ulei. Daca furtunul este umed, verifica o-ringurile/garniturile din capete.

Este normal daca scapa presiune, sa-i scada si nivelul cand te dai la ea, in rest nu are cum sa-l pape ioc.

Oricum nu va jucati cu uleiul la cutie, este viata ei ... fara ulei = pa pa cutie

Edited by neo2004

Am un prieten care a patit ceva asemanator la un e65, verifica o-ringurile ... la el se scursese atat ulei de la cutie incat aceasta incepuse sa schimbe ciudat. Asculta atent la ceea ce urmeaza sa iti spun: Cei de la BMW i-au sugerat sa schimbe cutia, eu i-am sugerat sa schimbe service-ul sau mecanicul. Dupa un mare scandal pe la service ... s-a constatat ca totul se tragea de la un o-ring (garnita) - 10-15lei, a schimbat o-ringul si uleiul totodata iar masina a mai facut 80.000 fara erori, scurgeri sau alte probleme (a mai schimbat decat o flansa de cauciuc si consumabilele in mod corespunzator). Verifica furtunul de ulei si circuitul acestuia de la radiator la cutie, vezi daca este "umed", verifica busonul de la ulei. Daca furtunul este umed, verifica o-ringurile/garniturile din capete.

Este normal daca scapa presiune, sa-i scada si nivelul cand te dai la ea, in rest nu are cum sa-l pape ioc.

Oricum nu va jucati cu uleiul la cutie, este viata ei ... fara ulei = pa pa cutie

problema e ca pe tester nu indica absolut nicio eroare dar din cand in cand mai gasesc sub masina 2-3 picaturi de ulei

Da, nivelul de ulei la cutie nu apare pe tester, are un sistem de senzori care declanseaza modul de avarie sub anumite conditii si ramane blocata in treapta 3, dar nu este cazul aici.

uleiul galben era de la cutie am adaugat suplimentar 1 litru ulei 105 ron / litru , saptamana viitoare ii schimb baia de ulei + filtru + ulei nou cutie, cost aproximativ 2200 ron , serice : auto-kappa Craiova va multumesc tuturor pentru ajutor , revin cu detalii.

Mentionez ca dupa adugarea unui litru de ulei s-a simtit o imbunatatire considerabila a schimbarii treptelor de viteza de la cutie