Jump to content

Ciudatenie electrica

Iulian-Marcel

Recommended Posts

Salutari,

am o ciudatenie electrica la care nu pot gasi o logica nici macar dupa ce am citit pe forum tot ce am gasit referitor la probleme survenite din aceasta cauza.

Dupa ce imi aparea eroarea de airbag pe bord, imi dispareau comenzile de pe volan si nu mai mergea claxonul am fost ferm convins ca este vorba de acel ''slip ring'' problematic la mai multe masini.

Insa problemele au continuat cu disparitia comenzilor chiar si de pe unitatea de Radio/CD, chiar daca acesta functiona in continuare pana la oprirea masinii. De asemenea dispareau si comenzile de BC de pe unitatea centrala si ceasul. Totul a culminat acum doua zile cu ramanerea pe pozitia de aprins a stopurilor de frana...

Toate acestea revin la normal doar intr-o anumita pozitie a cheii de contact, si asa am zis ca sigur este vorba despre ''ignition switch'', dar ieri am descoperit ca unul din releele aflate in spatele masinii in zona cu sigurantele cupleaza si decupleaza atunci cand se invarte contactul. Dupa ce am scos releul din soclu, problema cu stopurile de frana s-au rezolvat dar martorul de airbag a ramas aprins, mi-au disparut comenzile de pe volan si de pe consola centrala inclusiv radio cd, ramanand afisat doar ceasul. Mentionez ca releul nu este defect fiindca l-am shimbat cu un releu identic simtomele fiind aceleasi ceea ce ma duce cu gandul la un scurt circuit.

Poate acest scurt circuit veni din ''slip ring'' sau ''ignition switch'' ? A mai avut cineva un caz similar ?

Multumesc anticipat

Edited by Iulian-Marcel

cunosc un caz similar la un relaunlt clio caruia ii ramanea aprins in permanenta becul de ceata din spate, chiar si cu masina inchisa, totul stins la ea - problema venea de la UCH - calculatorul de lumini si de inchidere centralizata, a fost inlocuit pe garantie si s-a rezolvat probelma.

Iti recomand sa verifici/probezi daca ai posibilitatea un alt calculator de lumini/caroserie - este cel din dreapta masinii, in interior la picioarele pasagerului, pe stalp undeva la nivelul balamalei de jos a usii dreapta fata.

Sau poate este vreo mufa oxidata sau ai vreun cablaj in scurt, verifica mufele calculatorului de care iti vorbeam, de asemenea deconecteaza bateria poate este doar o eroare ceva.

Becul de airbag se aprinde de la vreo eroare a sistemului, de obicei creeaza probleme banda de prezenta pasager din scaunul dreapta fata

Edited by vicnic

Pe principiul incepem sa schimbam ce este mai ieftin din posibile cauze, am schimbat Joi piesa cu nr.2 - ignition switch - 6132690196 .

http://realoem.com/bmw/diagrams/o/j/278.png

Se pare ca problemele s-au rezolvat, sper deci sa nu mai am surprize.

@Vicnic, merci de post dar dupa cum explicasem in deshiderea postului stopurile functionau corect dupa extragerea releului care intra in scurt / nu cupla.