Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Performante scazute odata cu cresterea temperaturii aerului

Recommended Posts

Salut

Ciudata chestie am tot observat, nu se manifesta chiar tot timpul, dar parca din ce in ce mai des.

Cand aerul de afara e mai cald, sau chiar foarte cald, motorul pare a fi vlaguit. La turatii mici abia se simte cuplul, iar turat calumea nici asa nu-si arata adevarata putere.

De ex.. cand am fost anul trecut prin Bucuresti, intruna din zilele caniculare, motorul pur si simplu era lesinat; nu tragea nici cat un 1.6.

N-am nici cel mai mic habar ce ar putea avea... am schimbat de curand sonda lambda, nicio schimbare in comportament. Deci nu pare a fi de la ea.

Oringurile de la injectoare sunt schimbate.

Aprinderea e schimbata si ea, am trecut pe COP.

Am de gand sa verific toti senzorii, sa-i masor manual.... pe tester nu am nicio eroare... altceva ciuciu... poate ma ajutati voi.

Orice idee e binevenita, orice ajutor...

Merci

Edited by roby_m

Cand aerul de afara e mai cald, sau chiar foarte cald, motorul pare a fi devlaguit. La turatii mici abia se simte cuplul, iar turat calumea nici asa nu-si arata adevarata putere.

N-am nici cel mai mic habar ce ar putea avea... am schimbat de curand sonda lambda, nicio schimbare in comportament. Deci nu pare a fi de la ea.

Oringurile de la injectoare sunt schimbate.

Aprinderea e schimbata si ea, am trecut pe COP.

Am de gand sa verific toti senzorii, sa-i masor manual.... pe tester nu am nicio eroare... altceva ciuciu... poate ma ajutati voi.

Orice motor, mai ales unul atmosferic, pierde din puetere cand aerul este cald; e firesc.

Nu inteleg, insa, de ce pare devlaguit?:blink:

E normal sa piarda din putere, dar nu o mare parte din ea, incat sa devina ceva sesizabil si deranjant.

Diferenta e mare. Adica na, si la 23 de grade se simte ca o leguma. Ceea ce nu e deloc normal.

Nu e ceva care sa mi se pare, sau produsul vreunei plictiseli mentale...

Devlaguit e "mea culpa", vlaguit am vrut sa scriu. :)

Edited by roby_m