Jump to content

diferential sau cardan ?

Recommended Posts

Nu asa, filmeaza longitudinal de sub diferential - fara sa misti masina, e suficient sa cuplezi doar treapta intai/marsarier (sau sa o misti foarte putin).

In genul asta:

http://www.youtube.com/watch?v=sssdiR2Qh_Q&feature=related

Din filmarea ta e greu de spus ce se intampla acolo.

Edited by .Bogdan

acum ma duc sa filmez

http://youtu.be/A13Jzna7A6U nu stiu daca se intelege ceva dar mai mult nu pot p.s. daca se vede ulei pe el este pentru ca in acest grup s-a umblat in vederea constatarii unei potentiale defectiuni .....s-a canstat ca este perfect si oricum mai am unul de rezerva care face absolut identic . sa fie oare din planetare ?

Edited by clubcaferio

E greu de spus, dar nu pare sa aiba joc. Si zgomotul - acel click - pare sa se auda mai degraba de la cutie.

Celelalte diferentiale au fost diagnosticate dupa inlocuire - le-a desfacut cineva ?

nu mai am decat un singur diferential in care nu s-a umblat dar face identic , primul a fost inlocuit pe garantie si a fost dat ca piesa la schimb , cat despre click-ul nenorocit daca vine din cutie inseamna ca se transmite prin cardan pentru ca daca pui masina pe elevator tragi frana de mana si executi un usor inainte sau inapoi , poti sa juri ca e diferentialul . sincer sa fiu in diferential se aude dar nu stiu de unde vine . p.s. am fost la un service si au luat-o personal ( s-au enervat rau baietii) mi-au demontat-o total de la cutie (cardan pe care l-au si masurat cu un soi de laser , diferential pe care l-au demontat si au spus ca e ok si planetare ok ) bun si masina de ce face asa ? nu mi-au luat niciun leu macar pentru ca au spus ca nu au ce sa-i faca :)))))))))))))))))) a si inca ceva mi-au verificat si niste bucse in care e prins grupul si sunt ok si alea

La cardan s-a uitat vreun "mecanic" ? :)

da s-a uitat mi l-a masurat cu ceva special si verdict ok :) insa cautam un cardan de 325i e90 pentru proba pentru ca nu-mi permit sa schimb piese la """" ghici " de exemplu cardanul e 3600 ron + manopera , ok il cumpar dar daca tot face ? pentru ca asa am patit cu diferentialul , am dat banii pe el si face IDENTIC

Edited by clubcaferio

Zgomotul il face cand dai sa pleci? Si la mine face un boom cand dau sa plec, dar am joc in planetare.

Urca masina pe rampa si incearca sa misti(invarti) cu mana planetarele, vezi daca au joc

bum-ul ala care-l face la tine e normal sa faca . la mine se aude click-ul ala fier pe fier ala e ceva anormal

Cu motorul oprit, frana de mana lasata, masina in viteza, daca ridici o roata din spate si rotesti de ea in ambele sensuri, se aude click-ul ala?

rsp nu face a dracu

A vrut sa zica flansa cardan, dar na, pare omul interesant asa. :rolleyes:

:) nici eu n-as fi stiut ce-i ala ! Miercuri am programare la un alt service si va tin la curent ! a spus mecanicul ca-mi verifica niste caneluri in planetare si crucea cardanica ( "gen" )

Edited by clubcaferio

controleaza planetarele, partea dinspre grup.

controleaza suruburile de la cardan - poate fi unul sau mai multe duse/retezate (lucru putin probabil deorece iti vibreaza transmisia; eu am patit asta la un 525i E60 si imi vibra transmisia pe la vreo 80- 90km/h pe acceleratie moderata)

controleaza prinderile grupului si mai ales a puntii spate pe caroserie! posibil sa fie slabita (deci si puntea, si/sau grupul)

dupa parerea mea grupul (diferentialul) nu e dus si mai mult ca sigur ca ai schimbat si celelalte diferentiale degeaba.

A vrut sa zica flansa cardan, dar na, pare omul interesant asa. :rolleyes:

N-am vrut sa par interesant deloc, chiar am vrut sa ii dau un sfat, pentru ca si altii m-au ajutat pe mine pe forumul asta sau macar au incercat. Pastreaza-ti remarcile astea ieftine pentru tine. :thumbsup:

buna , am zis sa scriu aici , sa nu mai deschid un alt topic cu problema mea .

de curand , aproximativ o saptamana (am resoftat masina 530da undeva la 250 260cp safe)

de cand am resoftato am condus mai sportiv(brutal) sa vad cum se simte diferenta si am observat ca mi a aparut un sunet, se aude doar la vieza mica, cam 30km,ca si cum ar fi un punct pe janta care loveste doar in anumit loc si se modifica in functie de viteza.

jantele nu au nimica , ma gandesc sa nu fie ceva de la diferential sau flansa , este un sunet de metal pe metal.

cam ce ar putea sa cedeze de la resoftare ? nu a facut ceva fata la putere ?