Jump to content

Problema oglinda e60 - se misca in marsarier

Arkandor

Recommended Posts

Si la mine e exact asa cum zice LYM,adica atunci cand comutatorul e pe partea stanga, oglinda din dreapta coboara la mersul inapoi, iar cand il mut spre partea dreapta nu se mai misca.

App, oglinzile heliomate sunt cele cu tenta albastra sau nu neaparat? cum pot verifica daca am oglinzi heliomate?

Si la mine e exact asa cum zice LYM,adica atunci cand comutatorul e pe partea stanga, oglinda din dreapta coboara la mersul inapoi, iar cand il mut spre partea dreapta nu se mai misca.

App, oglinzile heliomate sunt cele cu tenta albastra sau nu neaparat? cum pot verifica daca am oglinzi heliomate?

heliomate=albaste.

electrocrom=culoare normala,dar cu acelasi efect ca cele heliomate.

Pe E60/E90 au fost montate ambele modele? Exista vreo diferenta, ca si principiu de functionare, intre ele?

nu stiu sigur pe E90,dar eu pe e60 am oglinzi electrocrom,principiul e acelasi,adica antiorbirea,insa nu sunt albastre,ci sunt culoare normala si sunt mai scumpe :blush:

Referitor la oglinda din interior, la cate optiuni am pe masina, imi lipseste senzorul pt antiorbire iar la cele exterioare nu sunt repliabile nici macar manual( sunt tepene,nu se misca).:bashwall: Hai ca la oglinda din interior as intelege de ce nu are acel senzor -banuiesc ca din cauza lunetei care este inchisa la culoare- ,dar sa nu aibe optiunea de repliere a oglinzilor exterioare...:huh:

Eu stiu ca alea albe = heliomate = electrocromatice sau cum vreti sa le spuneti.

Cele albastre sunt standard la BMW, adica impiedica putin orbirea dar tot standard sunt.

Deci ca sa poti activa mirror down, trebuie sa ai oglinzi exterioare electrocromatice (heliomate, whatever).

Daca ai oglinzile albastre, nu merge activata functia.

LE: Ogarule, cum sa nu se plieze manual???

Eu inca n-am vazut oglinda care nu merge manual. Doar daca nu e defecta...

Edited by C_o_s_m_i_n

Eu stiu ca alea albe = heliomate = electrocromatice sau cum vreti sa le spuneti.

Cele albastre sunt standard la BMW, adica impiedica putin orbirea dar tot standard sunt.

Deci ca sa poti activa mirror down, trebuie sa ai oglinzi exterioare electrocromatice (heliomate, whatever).

Sincer,am tras de oglinzi si nimic, mai aveam putin si le rupeam; m-am uitat si pe dedesubt, am zis ca poate era vreun surub pus de cineva...nimic!!! Pur si simplu sunt tepene.

Oglinda interioara o ai heliomata? daca da, atunci stii diferenta dintre aia si oglinda ext normala. Cele heliomate ext necesita si o alta alimentare, separata, pt functia de inchidere la culoare.

Activarea functiei mi s-ar parea ilogic sa fie dependenta de tipul de oglinda. Depinde ce versiune de frm ai pe masina.

Cum adica cele albastre sunt standard? ale mele nu sunt albastre deloc si nici nu se inchid.

Edited by LYM

Da LYM, cunosc prea bine diferenta intre alea helio si cele normale. La fosta masina mi-am montat eu, ca aveam normale.

La E60 cea interioara o am heliomata, cele exterioare normale (albastre).

Si da, functia e dependenta de tipul de oglinda. Controller-ul din ea e cel cel care cunoaste functii in plus.

Nu sunt eu cel care a nascocit asta cu activarea. Sunt altii pe 5 series care au testat tot ce se poate.

Acum... daca nu ma crezi... asta e. :)

Nu e vb ca nu te cred, eu doar iti spun cum e la mine, din fabrica. Oglinzile mele nu sunt albastre, dar nici nu se inchid la culoare (deci nu sunt electrocromatice, heliomate .. etc), si totusi am functia asta activa. Sincer nu stiu cum arata oglinzile astea albastre, normale, de care zici tu.

In fine ... prea multe discutii pe baza unui subiect minor. Cine vrea sa-si activeze functia cred ca poate gasi informatiile necesare pe net.

Edited by LYM

Am inteles. Eu la E60 n-am vazut decat cele 2 variante:

- albastre simple. http://www.bmparts.co.uk/uploads/product/zoom/product-e60-e61-5-series-os-drivers-wing-mirror-glass_4e68bbb659777.JPG

- heliomate, albe. Ca si detaliu, am vazut ca alea heliomate au o mica rama neagra pe sticla, de jur-imprejurul ei.

http://img219.imageshack.us/img219/848/dscf1009kopia.jpg

Poate la E90 sunt si albe...

Nu cumva au fost schimbate doar sticlele cu altele ne-heliomate? Intreb si eu, nu stiu daca difera sistemul de prindere...

Edited by C_o_s_m_i_n

Intrebare: se pot schimba oglinzile normale albastre cu cele heliomate fara modificari? adica merge sa le scot pe alea si sa le pun pe celelalte pur si simplu sau mai trebuie facute modificari la partea electrica?

Aceeasi intrebare as avea si pt oglinda din interior.

Trebuie modificari la instalatia electrica. Fara curent, oglinzile heliomate sunt ca si cele normale. Idem la cea interioara, unde lucrurile se complica, existant si diferiti senzori in oglinda. Edited by C_o_s_m_i_n

Trebuie modificari la instalatia electrica. Fara curent, oglinzile heliomate sunt ca si cele normale. Idem la cea interioara, unde lucrurile se complica, existant si diferiti senzori in oglinda.

Ms cosmin, pai mai bine o lasa asa..n-are rost sa ma complic.

Am inteles. Eu la E60 n-am vazut decat cele 2 variante:

- albastre simple. http://www.bmparts.co.uk/uploads/product/zoom/product-e60-e61-5-series-os-drivers-wing-mirror-glass_4e68bbb659777.JPG

- heliomate, albe. Ca si detaliu, am vazut ca alea heliomate au o mica rama neagra pe sticla, de jur-imprejurul ei.

http://img219.imageshack.us/img219/848/dscf1009kopia.jpg

Poate la E90 sunt si albe...

Nu cumva au fost schimbate doar sticlele cu altele ne-heliomate? Intreb si eu, nu stiu daca difera sistemul de prindere...

si la e90 e la fel