Jump to content

e60 problema xenon adaptiv

P.Dan

Recommended Posts

Buna,

Am un prieten care are un E60 din 2004 cu xenon adaptiv si are o problema. La miscarea volanului stanga-dreapta doar un singur far se misca pe orizontala, celalalt ramanand fix. Stie cineva care ar fi problema si care ar fi piesa de schimbat, eventual un part number. Multumesc!

As dori si eu sa stiu acest lucru.

Tin minte ca atunci cand am luat masina parca se miscau farurile in ambele directii(stanga-dreapta)

Intre timp a fost resoftata toata masina si CRED ca de atunci se misca doar intr-o directie.(parca)

Speriat oarecum am incercat din tester si acolo se miscau stanga-dreapta / sus-jos . Erori nu erau si am presupus ca e totusi o chestie in soft sau felul in care este codat.(mi-a fost lene sa caut prin LMA ..poate gaseam ceva)

Eu unul mi-am bagat picioarele la vremea respectiva considerand ca o fi vreo norma europeana sa nu-i scoti ochii unuia.

Daca cineva stie mai multe e rugat sa zica ;)

Edited by siulian

Pe loc (in functie de anul de fabricatie) se misca doar unul din ele.

La fel sub 50km/h, farul din stanga e orientat mult mai in stanga decat de obicei.

Eu cred ca fenomenul asta se petrece si la voi. Cel mai bine se vede functionarea noaptea, in conditii de ceata sau daca ai un ochi vigilent. Daca nu apar erori, ma indoiesc ca sunt probleme cu adaptivele.

Am cautat acum pe net.(dupa vreo 2 ani :p )

Toata lumea zice la fel.

Cand stai pe loc doar intr-un sens merge ca sa nu-i orbesti pe ceilalti.

In mers merge in ambele sensuri.

Oricum sigur tine de codare/programare(si nu de anul de fabricatie) pentru ca inainte de upgrade-ul de soft mergea in ambele sensuri si de pe loc.

Deci cel mai probabil un ochi experimentat se poate juca prin LMA si orbi cativa participanti la trafic :hyper:

Edited by siulian

• 2 weeks later...

Salut!

Am si eu o problema asemanatoare si anume...dupa o ora de mers normal cu farurile aprinse (sistemul xenon adaptiv) incepe becul verde de la comutatorul de aprindere al farurilor din stanga volanului jos si clipeste intermitent ia sitemul xenon adaptiv nu mai functioneaza adica nu se mai misca stanga dreapta...ce poate fi stie cineva???

Precizez ca am e60 2005