Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

inchidere centralizata

Recommended Posts

Salut am un e46 318i din 98 si am o problema cu inchiderea centralizata de la usa soferului. Actionez din telecomanda sa incui masina, merge perfect, insa la descuiere, usa soferului ramane incuiata, nu se ridica acea tija care descuie usa. Toata masina se descuie,mai putin usa soferului. La inceput a facut destul de rar figura insa de cateva zile nu se mai descuie deloc, acea tija ramane pe incuiat. Reuseam sa descui separat usa soferului din butuc insa nici asa nu prea mai vrea. Singura solutie ramasa este sa trag de manerul din interior de deschidere. Prima data se ridica tija,apoi dupa putin timp reusesc sa deschid si usa. Am incercat astazi cu alta broasca, insa aceeasi problema, nu se descuie usa (nu se ridica acea tija). La incuiere merge perfect. In plus la aceasta a doua broasca, cand ii conectez mufa, se deschid geamurile si trapa si nu mai pot fi inchise din butoane, nici cu contactul pus nici fara. Daca are cineva vreo idee.. Va multumesc!

Am mai facut proba cu doua incuietori si este aceeasi problema.usa soferului ramane pe incuiat.daca o incui/descui de la butonul de la consola centrala,este acelasi lucru.se incuie perfect,la descuiat usa soferului ramane incuiata.sa fie din acel modul de sub tirpedou?sau vreun fir intrerupt...multumesc

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Am rezolvat, releele au fost de vina!

Care relee? Toate sau doar unu a fost de vina... am si eu problema asta, la mine face numai cand sta masina mult in soare sau e foarte cald afara, problema e la deschidere din telecomanda, de multe ori nu reusesc sa o deschid iar de multe ori cand reusesc se deschid toate usile la o singura apasare si se deschid si toate geamurile (ca si cand ai tine apasat pe buton). As vrea sa stiu care e releul care se ocupa cu deshiderea? La inchidere nu are probleme.

• 2 weeks later...

Eu am schimbat ambele relee de pe modulul gm5, care se ocupa cu inchiderea/deschiderea. Cred ca trebuie sa le schimbi pe ambele,nu stiu cum lucreaza fiecare in parte.

Mda, eu am schimbat doar 1 (cel de jos cum tii placa cu mufele in sus) si nu s-a schimbat nimic, tot asa face :(( cred ca era cel de sus. Am sa comand altul si il schimb si pe ala.