Jump to content

Probleme chedere

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Exista un tub de Spray cu ceva silicon industrial (un fel de ulei) care e f bun pentru chedere, eu am dat cu el pe chedere si nu se mai aude absolut nimic. Din pacate din cate stiu nu prea ai sanse sal il gasesti in magazine. Doar daca ai vreo relatie pe la vreo fabrica unde se fac piese, acolo se folosesc acest spray, ia sanse se pui mina pe el :)

Dar poti incerca si pe la piese auto sa ceri silicon dar nu pentru bord sa fie silicon pentru piese merge si cu ala.

Poti sa incerci sa dai si cu o lumanare...nu e o gluma...eu am dat la chederele de la geamuri...si aluneca mai usor... :)

Lumanare obisnuita, nu o topesti, ci pur si simplu dai cu ea, cu laterala, pe chedere...ramane un strat ff subtire de seu, suficient cat sa nu mai scartaie...

pentru chedere sunt niste batoane, gen ruj, de la Sonax, sunt foarte bune previn lipirea chederelor si mentin elasticitatea cauciucului....costa vreo 10 ron bucata (e destul de mic, eu am luat 2)

de unde ai luat batoanele astea de la sonax?se gasesc la noi?

• 1 month later...
  • 1 month later...
De la un timp de vreme au inceput sa imi troncane geamurile fata in partea de sus a usii cand merg pe un drum mai denivelat si ma gandeam ca trebuie schimbate chederele care tin geamul. A mai avut careva problema asta, s-a rezolvat schimband chederele sau mai trebuie schimbat si ceva pe la partea mecanica a macaralei, un cod de realoem sau eventual un pret pe producator de la cei care au schimbat. Astept sfaturi si pareri (e46 320D)

asta cautam si eu acum ! plus ca atunci cand e masina uda imi mai scartaie un geam !

am demondat azi panourile usilor (cu o alta cauza) si am observat ca marginile lor freaca de metalul usii si acel zgomot e oarecum asemanator cu cel care apare pe drumurille denivelate !

nu stiu ce sa zic despre chedere , poate o fi de acolo dar sunt cam scumpe !

cand fac rost de niste timp am sa incerc sa sa pun ceva intre metalul usii cu marginea panourilor si am sa comunic rezultatul !

de scartaitul geamurilor stie cineva ceva ?

• 2 weeks later...
Salut!Parca asa se aude si la mine ....parca nu ar fi inchis geamul la maxim si scapaun ''faassss'' de aer.Pe mine cel mai tare ma enerveaza scartaitul geamurilor care le-am curatat si chederele si geamurile cu de toate ...pana si cu aparat din ala de curatat cu aburi de iesea tot jegul .....am dat si cu chestii de protectie a chederelor si tot dejeaba, scartaie la orice denivelare. <_<

Am mai spus-o si o repet: pentru scartaitul chederelor exista pana acum vreo doi ani Gummipflege (82149407015). BMW a retras produsul, introducand unul nou (Carbaflo - 83230309627), care insa e destul de scumpicel. Daca nu il vreti p-asta, exista alternatie (Sonax, etc). - insa nimic nu se prea compara cu Carbaflo.

http://bmwfans.info/accessories/products/w...ti_creak_agent/

am mai deschis un topic parca pe tema asta, exista vreo solutie pt chederele masinii ? adica nu mai tin geamu calumea, iar la denivelari se misca geamu si trancane in partea de sus, nu am probleme ca intra apa sau mai stiu eu ce e vorba doar de zgomot la 2 chedere noi sunt 5 mil.

Ce am observat la spalatorie imediat dupa ce spal masina.. pe moment.. cateva ore.. revine la normal dar dupa aia a2a zi .. iar trancane geamu .. exista ceva ? se poate face ceva ?