Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Consum la BMW

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Am observat ca foarte multi useri ai site-ului si posesori BMW au diferite probleme referitoare la consum.Am creeat acest topic pentru a stabili ,daca este posibil, consumul la masiniile noastre pe baza urmatoareleor criterii:

Pe timpul verii

Condus sportiv

Condus preventiv/economic/ecologic

Pe timpul iernii

Condus sportiv

Condus preventiv/economic/ecologic

Si i-as ruga pe toti colegii care cunosc aceste detalii sa le posteze.

Multumesc :thumbsup:

E46 325i

Vara 16-17 condus sportiv in Bucuresti, in afara orasului 10-12

condus batraneste nu prea se intampla deci... zic undeva intre 12-13 condus batraneste in afara orasului maxim 130 si fara depasiri undeva pana in 10

Iarna : 17-20 depinde cat raman impotmolit in zapada si de cate rasuceli mai fac :frantics: ...

Edited by ad!tza

Eu detin un bmw e46 320D 300.000 km (interventie la turbo (reconditionat) )

Vara am un consum la mers sportiv de 10-12 ,iar mers eco 7-7,3 (aici intervine si clima,de obicei cam cu 1 litru la suta de km)

Iarna la condus sportiv 14-17,iar mers eco 8-10

Poate asa ne putem orienta daca este unul normal sau nu.

Sper sa ajute si Multumiri tuturor care participa!

e38 730d turbo upgradat( pale duble)filtru sport k & n remapare injectie intercoler mai mare ajuns undeva la 220 cai cutie automata

Consum vara ( 10-12 in oras ) mers semisportiv

Drum lung la 130 km h pe pilot automat consum maxim 7

Drum lung in turatii depasiiri drum national cam 10 %

Iarna urca undeva la 12 13 maxim in oras

la drum lung aceasi poveste ca vara.

Am reusit consum la rezervor pe drum de Constanta Viena consum de 7 la suta. viteza pe autostrada austriaca si cea unugureasca a fost de 140 150 km h. sunt f multumit de consum

Mentionez ca masina a consumat mai mult cand nu era pusa la punct. ASta pentru cei care vor spune este imposibil ca un e38 730d sa consume doar atat. Masina daca are turbina buna, geometri variabila buna, intercooler curat eventual marit, egr curatat si functional, furtune de vacum schimbate si functionale, cutia de viteze in mintele ei (este rebuiduita 100 % inclusiv convertizor) atunci afli adevaratul consum. Masina inainte sa ii fac toate astea nu ma lasa sub 14 la suta. de exemplu acum 100 la ora am 1700 turati pe vremuri aveam la vreo 2200 aceasi viteza deci masina tragea mai greu consuma mai mult. O masina diesel trebuie sa fie pusa la punct la perfectie ca sa te poti bucura de tot ce ofera un astfel de motor.Totul tre sa fie echilibrat ... debitul de aer, debitul injectoare, turbina sa deschida cand trebuie , egr la fel etc....

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.