Jump to content

3(pasageri) in (seria)3 : primul BMW

CTL90

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Desi de aproape un an de zile imi petrec considerabil de mult timp pe acest forum cautand solutii, inspiratie sau doar admirand munca celorlalti colegi am decis sa spargem gheata si sa ne prezentam atat eu cat si masina mea:Bmw e90 320d lci.

Masina este fabricata in luna a10a a anului 2008 si am achizitionat-o la aprox 18.000 de euro plus inmatriculare(euro5-in jur de 200 de euro) acum aproximativ un an de zile. Am vazut-o pe mobile la un dealer bmw si dupa ce cateva luni am tot cautat un e60lci “mi s-a pus pata” pe mai sus numita. Din momentul inceperii discutiilor cu dealer-ul pana cand am coborat masina dupa trailer in tara a durat aproximativ o sapt jumatate.

Masina mi-a placut in primul rand datorita culorii dar ma incanta si faptul ca era LCI si mai ales perspectiva detinerii primului bmw.

Dupa ce am trecut prin curtea celor de la Audi cu un A4 B8 si Mercedes cu un C-classW204 ajuns in posesia masinii din acest post pot spune ca 320d este de departe si cel mai sportiv si cel mai economic dintre cele 3. Cutia este automata cu 6 rapoarte si nu sufera nici o comparatie cu deja batrana automata in 5 de pe 220.

Noul i-drive bate si Command-ul de pe Merc si MMI dupa Audi in schimb calitatea sunetului nu se ridica la inaltimea primelor doua.

Desi suspensia este poate uneori putin rigida pentru gusturile mele, prefer aceasta “rigiditate” decat balansul Audi-ului sau a Merc-ului. Stabilitatea masinii si felul cum se lipeste de drum imi da o oarecare siguranta in comparativ cu rivalele ei-poate fi dusa mult mai usor si “in siguranta” la limita decat alte marci.

Un lucru de care nu prea sunt incantat si pentru care am avut masina la vanzare o iarna intreaga si pentru care initial doream sa optez pentru un e60 este spatiul…dezamagitor…in fata e mai mult decat ok pentru ambii pasageri in schimb in spate in in portbagaj…banuiesc ca stiti si voi.

Impozit, casco, rca…consum…bmw mi-a incantat cel mai tare buzunarul pana acum!mare plus!

Am sa atasez cateva poze cu masina in anuntul original de pe mobile si cu masina in toamna anului trecut.

Ca dotari imi lipsesc foarte mult farurile cu xenon in schimb avem angel eyes frumusele ca pe toate lci urile, avem o trapa pe care o folosim foarte des dar de care ne-am putea lipsi la urmatoarea masina, avem scaune sport, avem PDC fata spate si Navi Profi, scaune incalzite…si…vedeti si voi ce mai avem din imagini.

A primit jante AEZ Valencia Dark pe 17 noi impreuna cu cauciucuri Dunlop Sp Sport Runflat tot noi dar regret foarte mult achizitia unor jante altfel decat OEM de la inceput…foarte mult…revizie cu tot ce trebuie schimbat la ea a avut si de asta parte…

Aaa…si niste folii pe geamuri si trapa nu din alt motiv dar vara la drum lung eu unul simt diferenta.

Pe viitor din luna mai vreau sa ma imprietenesc mai bine cu ea si urmeaza sa-i schimb grila sa o facem neagra…polish exterior si o curatenie ca la carte in interior, poate un schimb cu jante OEM…inca in dubii cu pleoape si eleron…tips evacuare cu siguranta si sper din tot sufletul o pereche de faruri cu xenon oem. Neaparat trimuri interior piano black(ma scoate din minti gri-ul acela cu toate ca sunt mai greu de intretinut cele negre)

Astept sugestii, reclamatii si vorbe bune sau mai putin bune.

Era sa uit...masina are in moemntul de fata 124.000 de km verificati..apropo...stiu ca era un coleg de pe forum care putea scoate lista cu dotarile masinii in functie de VIN...se poate ajuta cu asa ceva?

Cu respect,

Eu si masina mea

PS...din nou...nu stiu daca am atasat pozele bine cu scuzele de rigoare pt eventualele probleme "tehnice".

post-47573-0-15017400-1332724434_thumb.jpg

post-47573-0-62286400-1332724440_thumb.jpg

post-47573-0-43034700-1332724446_thumb.jpg

post-47573-0-72447800-1332724455_thumb.jpg

post-47573-0-52301000-1332724464_thumb.jpg

post-47573-0-61950900-1332724474_thumb.jpg

post-47573-0-33440100-1332724489_thumb.jpg

post-47573-0-45282700-1332724504_thumb.jpg

post-47573-0-16330700-1332724519_thumb.jpg

post-47573-0-33644400-1332724532_thumb.jpg

post-47573-0-13528800-1332725424_thumb.jpg

post-47573-0-98566800-1332725435_thumb.jpg

bine ai venit ! masina este draguta cu dotari ok insa cu jantele alea nu prea ai nimerit-o, parerea mea bineinteles, spatiul interior nu-i grozav mai ales daca mai ai si un copil si trebuie sa te cari cu caruciorul in protbagaj, nu-ti mai ramane prea mult loc pentru altele, suspensia e oricum mai rigida fata de un A4 stock sau Merc, cea mai buna mi se pare cea dynamic de la Audi care pe soft chiar e comfortabila, oricum la sportivitate BMW-ul sta mai bine...bafta in continuare si multi km fara probleme si gropi :) !

so stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea fara nici un eveniment. daca vrei info despre dotari lasa un vin

Multumesc frumos!asa este trebuie lasat un VIN : WBAPN31010E134788

felicitari, o masina superba.

lista cu dotarile masinii in functie de VIN...se poate ajuta cu asa ceva?

http://www.bmw.ro/ro/ro/owners/parts/electronic-parts-catalogue/electronic-parts-catalogue.html

aici poti afla dotarile, dupa ce introduci VIN-ul dai click pe OPTIONS si ti se deschide lista cu dotarile masinii. Bafta.

.

Multumesc,inca nu i-am dat de capat ma scoate de pe pagina bmw...

bine ai venit in club!

multi km fara incidente.referitor la jante,intr-adevar merita ceva OEM.

Multumesc pentru primire. Masina ta e tare norocoasa ai avut bine grija de ea. Legat de jante asa este in primul rand merita si pentru faptul ca dau mai bine dar si datorita faptului ca din experienta am vazut ca nu se compara nimic cu o janta OEM. Vara trecuta am schimbat una si am indreptat inca din cauza drumurilor...

bine ai venit ! masina este draguta cu dotari ok insa cu jantele alea nu prea ai nimerit-o, parerea mea bineinteles, spatiul interior nu-i grozav mai ales daca mai ai si un copil si trebuie sa te cari cu caruciorul in protbagaj, nu-ti mai ramane prea mult loc pentru altele, suspensia e oricum mai rigida fata de un A4 stock sau Merc, cea mai buna mi se pare cea dynamic de la Audi care pe soft chiar e comfortabila, oricum la sportivitate BMW-ul sta mai bine...bafta in continuare si multi km fara probleme si gropi :) !

Multumesc frumos, si eu am sufletul indoit din cauza jantelor. Legat de suspensii ai dreptate am mers cu un A4 cu suspensii dinamice care mi s-au parut asemanatoare si cu suspensia reglabia sa-i spunem de pe Passat CC(i might be wrong insa ca si senzatii sunt pe-acolo) si mi-au placut foarte mult, insa cel mai bine m-am simtit in noul 5...de departe...

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Dummy-SALAPA

S1CBA CO2 UMFANG CO2 equipment

S1CDA BRAKE ENERGY REGENERATION Brake Energy Regeneration

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatic transmission

S240A LEDERLENKRAD Steering wheel, leather

S249A MULITFUNKTION FUER LENKRAD Multifunction f steering wheel

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Deleted, model lettering

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Glass roof, electrical

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Floor mats velours

S428A WARNDREIECK Warning triangle and first aid kit

S441A RAUCHERPAKET Smoker package

S464A SKISACK Ski bag

S465A DURCHLADESYSTEM Through-loading system

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Sports seat

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Lumbar support, driver and passenger

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Seat heating driver/passenger

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Fog lights

S521A REGENSENSOR Rain sensor

S534A KLIMAAUTOMATIK Automatic air conditioning

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL Navigation system Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S614A INTERNET Internet

S615A ERWEITERTE BMW ONLINE INFORMATION Extended BMW Online Information

S616A BMW ONLINE BMW Online

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Voice control

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Preparation, mobile phone, Business

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 for DVD

S6AAA BMW TELESERVICES BMW TeleServices

S6ABA STEUERUNG TELESERVICES Control, Teleservices

Code

Description (interface)

Description (EPC)

P7R9A EDITION FLEET James Fleet

S7SPA NAVI PROFESSINAL M.HANDYVORB.BLUETOOTH Navi Professional/m.-ph.prep. Bluetooth

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG NATIONAL VERSION GERMANY

S843A MOTORAUSLEGUNG Power reduction

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Dealer List Europe

S879A DEUTSCH/BETRIEBSANL./SERVICEHEFT Operating instructions German

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Telematics access request,country-spec.

S8SPA COP STEUERUNG Control unit COP

P9BFA NAVIGATIONSPACKAGE Navigation Package

Close Standard equipment

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Exterior parts in vehicle colour

S4CGA INT.LEISTEN SATINSILBER MATT Interior trim strips "satin-silber" matt

S548A KILOMETERTACHO Kilometre speedo

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Language version German

Masina e foarte bine intretinuta si pretul spune asta ! Sa o folosesti sanatos cati mai multi km !

Personal tot ce as schimba sunt jantele AEZ care sunt "urate" pe un seria 3 care ar putea arata mult mai bine cu ceva jante originale BMW.

Ceva de genul:

http://www.salesafter.eu/product_info.php/info/p120_radsatz-3er-e9x-kreuzspeiche-197---michelin.html

http://www.salesafter.eu/product_info.php/info/p137_radsatz-3er-e9x-doppelspeiche-195---bridgestone.html

http://www.salesafter.eu/product_info.php/info/p22_radsatz-3er-e9x-performance-doppelspeiche-269---pirelli.html

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Dummy-SALAPA(.....)

Multumesc tare mult!

Multumesc mult baieti! Asa este cu jantele si eu regret alegerea pe care am facut-o nu neaparat din punctul de vedere al aspectului dar mai ales pentru ca sunt foarte nemultumit de calitatea lor. A trebuit sa schimb o janta si un cauciuc in vara trecuta.

Legat de dimensiuni pentru Romania zilelor noastre nu as trece mai mult de 17...nu dispun inca de curajul necesar :))

Insa schimband subiectul, a mai observat cineva ce prost se inchid usile din spate la e90?am observat ca nu numai pe al meu atunci cand le inchizi spui ca sunt din carton si zgomotul si senzatia care ti-o lasa e de slaba calitate. Am eu un fix cu inchisul usilor...