Jump to content

se poate sa curga corpul pompei de inalta presiune?

Recommended Posts

la un 525d din 2002 se poate sa curga undeva corpul pompei de inalta presiune? precizez ca furtunele de tur si retur au fost verificate si nu au scapari. corpul pompei este uscat cit se poate vedea din partea stinga a masinii,dar pe blocul motor in partea dinspre pompa se vad urme de motorina care coboara inspre baia de ulei. nivelul de ulei este la acelasi nivel la mai multe verificari. dupa oprire cind motorul este cald in partea din fata sub capota se simte miros de motorina incinsa! cine s-a mai confruntat cu aceasta problema si poate sa ma ajute cu un sfat, pe unde poate sa curga?

la mine curgea exact pe la furtunul care aduce motorina la pompa de inalta... din cauza vremi si temperaturi se deteriorase si curgea. pana intr o zi cand a cedat de tot. am schimbat furtunul si gata

si eu am avut o problema asemanatoare la mine curgea si pe la furtunul care alimenteaza pompa dar si pe la ganitura pompei unde vine prinsa pe motor,( vezi partea de jos a pompei). Din corpul ei nu are cum sa curga decat daca e sparta pompa, dar foarte putin probabil acest lucru. La mine curgea pe partea de jos la imbinare la garnitura. S-a rezolvat cu gasket negru.Asta este o boala la motoarele de 2.5 si 3.0d. Sper sa o rezolvi. Oricum e ceva de munca se demonteaza admisia si toate plasticele din fata. Bafta.

ti-am scris mai sus, ca poate sa curga pompa, are trei capacele,

poate sa curga din oricare din ele

exclude cu siguranta furtunele si daca ele 100% is bune --- nu iti ramane decat sa dai pompa jos

setul de garnituri costa 22 euro, nu economisi cu diverse improvizatii, mai scump te costa manopera

asa pui set nou, uiti pe 5-7 ani

• 3 months later...

pe realoem la pompa de inalta presiune nu da chit de reparatie garnituri. Dupa ce cod le comand sau cum? Asta daca ma puteti ajuta!

Ai rezolvat problema ? Si eu am o problema asemanatoare.Ce piese trebuie demontate ca sa ajungi la pompa de inalta ?

am rezolvat problema prin schimbarea pompei ca dadea si pilitura pe alimentare. dar se pot schimba doar garniturile de la capace. am gasit la service-urile bosch. trebuie demontata galeria de admisie, paleta cu viscocuplajul,cureaua de alternator si conducta de plastic de la instalatia de racire care merge de la termostat in motor si trece prin zona pompei. Edited by miculitd