Jump to content

IMPORTANTA DEBITMETRU

Recommended Posts

am un e46, 318i, nfl si de curand am descoperit ca merg de cand am cumparat-o cu debitmetrul nefunctional ( au fost rupte intentionat clemele metalice din interior si asta pt ce e defect, am facut o punte ca sa faca contact si se opreste masina). nu am consum mare, 9,5 l/100. cat de importanta e piesa asta ? Edited by ghf

Probabil ca omul a pus intrebarea in sensul in care se mai intreba si despre EGR. Adica un EGR temporar anulat nu e mare tragedie. Si din cate stiu la fel si cu debitmetrul. Sper sa nu vorbesc prostii, dar rolul lui este de a asigura raportul aer\combustibil cat mai bun. Daca e anulat amestecul trece pe...."default settings" sa-i spunem :rolleyes:. Adica temporar merge fara insa sfatul meu este sa-l schimbi, desi e o piesa destul de costisitoare.

Probabil ca omul a pus intrebarea in sensul in care se mai intreba si despre EGR. Adica un EGR temporar anulat nu e mare tragedie. Si din cate stiu la fel si cu debitmetrul. Sper sa nu vorbesc prostii, dar rolul lui este de a asigura raportul aer\combustibil cat mai bun. Daca e anulat amestecul trece pe...."default settings" sa-i spunem :rolleyes:. Adica temporar merge fara insa sfatul meu este sa-l schimbi, desi e o piesa destul de costisitoare.

un asa raspuns asteptam, dar nu suntem toti la fel de destepti ca d-l PAUL

Adica un EGR temporar anulat nu e mare tragedie. Si din cate stiu la fel si cu debitmetrul.

Auzi ca nu e mare tragedie daca anulezi EGR sau debitmetrul. De unde le scoti? :unsure:

Ridicol. Luati-va nene biciclete daca discutati despre cum se anuleaza diversele chestii de pe masina.

Auzi ca nu e mare tragedie daca anulezi EGR sau debitmetrul. De unde le scoti? :unsure:

Ridicol. Luati-va nene biciclete daca discutati despre cum se anuleaza diversele chestii de pe masina.

Cati colegi nu au experimentat cu EGR anulat? Eu ma refeream temporar "as in" cat mergi sa-ti iei unul nou si apoi sa-l montezi, sau pana il cureti. Nu e ca si cum am incurajat sa se mearga asa. La fel si cu debitmetrul.

Dar hai sa fim fecioare cu toti, sa ne scarbim cu greata, ca apoi sa vedem ce mai e nou pe piata SH de pe forum :console:!

Cauta bine pe forum pe thread-urile cu debitmetru si EGR sa vezi ce sfaturi is pe acolo si apoi sari la gatul altora. Tocmai de acolo se intelege ca poti merge bine mersi cu EGR anulat. Nu ai impresia ca ai devenit cam agresiv in ultimul timp?! Puteai sa intrebi mai politicos la ce m-am referit prin postul meu. Am scris clar la final ca recomand inlocuire. Dar ma rog...imi iau si bicla daca asa spune tu!

Edited by ViBogdan
  • Like 1

acum 2 sapt am observat problema cu piesa asta si vroiam opinia celor care se pricep dar ok, sunt un taran sarac. solicit inchiderea post-ului. Edited by ghf
  • Like 1

acum 2 sapt am observat problema cu piesa asta si vroiam opinia celor care se pricep dar ok, sunt un taran sarac. solicit inchiderea post-ului.

La EGR de exemplu, mai ales daca mergi preponderent prin oras, nu prea ai cum sa observi defectarea. E destul sa se piste furtunasul de la vacum si EGR=inactiv. Dar nu am auzit pe nimeni sa aiba motorul tandari din cauza asta.

La debitmetru cat de cat se observa la turatii. Insa pe o nota mai serioasa, iti recomand inlocuirea debitmetrului. Nu il mai tine mult timp asa. Are si Paul dreptate pe de o parte pentru ca multe tampenii s-au incurajat pe aici. Nu era cazul de fata dar nah...daca el asa vede treaba.

exact prin tester se verifica nu prin metode babesti. debitmetru este o piesa importanta si fara el se creaza dezechilibre in admisia de aer si automat un mers fortat sl motorului, un consum mai mare. cat despre faza cu egr da intr adevar merge cu el blocat dar nu este recomandat pe termen lung.o masina cand este proiectata si mai ales motorul este creat intr un echilibru perfect iar orice interventie de anulare sau modifacare a anumitor echipamente duce la functionarea nefiereasca si uzura prematura. motoarele sunt proiectate de unii din cei mai buni ingineri din lume si credetima pe cuvant ei nu adauga lucruri in plus....

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.