Jump to content

E65 730D

dumi

Recommended Posts

Bratele se duc si daca tii masina in garaj, fiind din cauciuc... isi pierde din proprietati si incep sa aiba joc.

BMW sunt vestite pe articulatie, foarte slabe, cred ca cele mai slabe din gama premium exceptie infinity care doar se considera premium.

Dumi, iti dau un sfat prietenesc. Daca poti sa scapi de masina asta scapa, stiu cat de greu e ca asa eram si eu cu greu am renuntat la 730d-ul meu...

Problema e ca si daca vrei sa o vinzi macar cateva din problemele astea trebuie sa le rezolvi altfel cam greu de gasit gasca... Deci tot cam pe acolo bati.

Dar sa stii ca 730d ingrijit e mai greu de gasit... si DACA il gasesti ori e praf cu banii vanzatorul ori sare la pret cu vreo 2 mii minim.

Edited by Roland

Bratele se duc si daca tii masina in garaj, fiind din cauciuc... isi pierde din proprietati si incep sa aiba joc.

BMW sunt vestite pe articulatie, foarte slabe, cred ca cele mai slabe din gama premium exceptie infinity care doar se considera premium.

Dumi, iti dau un sfat prietenesc. Daca poti sa scapi de masina asta scapa, stiu cat de greu e ca asa eram si eu cu greu am renuntat la 730d-ul meu...

Problema e ca si daca vrei sa o vinzi macar cateva din problemele astea trebuie sa le rezolvi altfel cam greu de gasit gasca... Deci tot cam pe acolo bati.

Dar sa stii ca 730d ingrijit e mai greu de gasit... si DACA il gasesti ori e praf cu banii vanzatorul ori sare la pret cu vreo 2 mii minim.

De ce ma descurajezi acuma, eu care aveam planuri mari.. :)

De cand mi-ai zis ca ai mers atata fara sa schimbi nimic la articulatie pana cand o sa incetezi.

Asta e al 4-lea 7er al meu.

Omul a zis cĂŁ nu a schimbat nimic ĂŽn 65k km. Nu a zis cĂŁ nu trebuie schimbat nimic. Deci, nu minte...

Deci am aflat asa de la testeru de mai devreme:

Ultima data cand s-a umblat la cutie a fost la 21000km (software vorbind)

Turbina pierde ulei

Termostatu trebuie schimbat, pe drum spre Predeal azi am primit un warning

pe drum cum ca tre sa conduc moderat ca s-a incins motorul

Tre sa schimb bujiile

Cam asta in mare, acu tre sa le iau pe rand, in ordine vitala dk se poate.

Sfaturi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

pai turbina tre' schimbata neaparat, apoi termostatul, la fel, tot acum ca daca "fierbi motorul" ai cacat steagu', bujiile si alea... la dracu, pai tre sa le cam schimbi pe toate.

Cutia e defecta ?

Deci am aflat asa de la testeru de mai devreme:

Ultima data cand s-a umblat la cutie a fost la 21000km (software vorbind)

Turbina pierde ulei

Termostatu trebuie schimbat, pe drum spre Predeal azi am primit un warning

pe drum cum ca tre sa conduc moderat ca s-a incins motorul

Tre sa schimb bujiile

Cam asta in mare, acu tre sa le iau pe rand, in ordine vitala dk se poate.

Sfaturi?

1. Aia cu software si cutia e irelevant probabil ca avut vreo problema din fabrica la software si cand a fost masina in service s a facut update la software fara ca macar sa fie anuntat proprietarul. Se practica. La e46 ( la care sarea airbagurile in mers fara prea mare motiv) se modifica softul la airbaguri si se facea un semn pe una din oale ca sa se stie.

2. Turbina vezi pe unde pierde verificai jocul in ax fara asta nu ai de unde sa stii daca nu pierde pe la vreo conducta. Nu poti pune verdictul de turbina fara o verifici doar ca vezi ulei.

3. Aici ma indoiesc ca e termostatul . La modelele noi de bmw niciodata nu se blocheaza termostatul pe inchis cand cedeaza se deschide complet. Prima dat as verifica nivelul la antigel. as mai verifica radiatoare daca sunt murdare mai ales intre ele. Dupa as verifica pompa de apa . Si daca tot incalzeste apa mi as face griji rau.... si m as gandi ca fostul proprietar a vrut sa scape de ea pana vine caldura , prieteni stiu de ce.

4. Bujiile au aparut pe tester?

Vitala e apa in crestere restul vezi tu....

nu mi se pare nimic grav la masina, turbina ca la orice diesel te astepti la un moment dat sa pice, mai ales ca ai peste 200k km, bujiile sunt oricum consumabile, la fel si termostatul...daca la cutie nu ai nicio eroare e posibil sa fie totul ok cu ea si s-o rezolvi cu un update de software iar partea cu incalzitul motorului probabil sa fie din cauza termostatului...deci dracul nu pare a fi atat de negru :)

Am inteles eu bine sau nu, apropo de resoftare cica se schimba toti cei 15l de ulei din cutie.. Pe bune?

Flavius, raspunsul este negativ. Nu am nici loc unde sa pot face diverse verificari si nici competenta necesara sa ma bag pe acolo.

S-a vazut pe sus pe acolo ca termistatul era umed prin prejur, o sa mai iau niste antigel cu mine sa am pana ajungem acasa si no mai misc pana nu ma apuc de ea. antigelul e albastru la asta, nu?

Asa de mult imi plac sfaturile astea de pe forum de genul celor lui Malasorte. Rezolvari de probleme la E65 pe forum, super.

Am gresit cu ceva wlf in ce am zis? omul a cerut un sfat eu am incercat sa ii raspund. ca este e65 e adevarat dar putea sa fie si e46 ca in principiu tot acelasi motor de 3000 diesel are si tot le fel ridica apa.

Stima

Sarbatori fericite

Edited by malasorte

+ schimbatul axelor cu came la 200k km

Deocamdata nu sunt probleme la directie la bmw.

Trebuie sa recunoastem ca a fost un schimb interesant.

Am facut 1000 km cu masina saptamana trecuta si recunoac ca e o placere la drum lung, becurile sunt cam oarbe noaptea dar se remediaza si asta cumva..

Am interiorul ala cu scaunele alea simple, as vrea pe viitor sa le schimb cu alea de se indoaie de la jumate, alea mi se par super comode fata de astea..

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.