Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme vas antigel e39

nightman

Recommended Posts

Salut am si eu o problema. Masina e39 525i din 2001. A curs tot antigelul din vas dupa ce am oprit motorul.

Nu am avut timp sa ma ocup de masina pt ca am mers cu alta dar problema e veche de vreo 2-3 saptamani. Am venit acasa am parcat si am mai turat putin motorul pt ca era rece si nu mersesem mult. Am vrut sa ma asigur ca nu se descarca bateria. Dar cand turam pe loc a aparut pe bord ceva cu "cooling ....". Pe indicator nu mai era la mijloc dar nici nu era prea incins. Trecut asa sa zic de la ora 12 (la mijloc) cum sta normal era sa zic spre ora 1. Asa ca am oprit imediat motorul ca sa nu fac alta stricaciune. In momentul ala a inceput sa iasa abur si cand am deschis capota am constatat ca tot antigelul curgea din borcan. Pt ca era rece normal ca iesea abur. Dupa asta nu am mai mers cu masina (intre timp nu mai am nici curent) pt ca am folosti o alta masina. Era frig si nu aveam chef sa stau sa inghet. Plus ca era deja parecata acasa.

Dar zilele trecute cum deja e mai cald am zis sa bag putina apa in borcan ca nu mai ingeata. Speram ca poate doar picura si reusesc sa ajung la service cu apa in loc de antigel. Dar din pacate am constatat ca se scurge in disperare. Curge chiar din fundul borcanului. Nu stiu daca e spart borcanul sau nu e prins bine furtunul. Din cate vad eu cred ca borcanul e de vina. Furtunul pare ok pe toata lungimea. Trebe desfacut borcanul ca sa vad ce e.

Acuma cateva intrebari. Am gasit manual pe net manual in care arata cam ce trebe sa fac ca sa scot borcanul. Numai ca nu ma pricep foarte bine si nu vreau sa rup ceva. Nu stiu cat de tare sa trag.

Am gasit asa : http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/06/34/98

Acolo arata bine e exact ca la mine. Numai ca nu stiu cum si cat de tare sa trag de urechiile din poza 3. Si cel mai important cum sa scot furtunul de sub borcan.

Am facut poze asa ca poate stie cineva cam cum sa fac. Atasez si pozele la sfarsit.

Intrebarile :

1.Cum scot furtunele din borcan ?

2.Cum scot senzorul ? Adica doar trag tare sau mai e nevoie sa defac ceva la el.

3.Cum scor capacelul ala cu urechi de sus de langa capac ? Adica cat de tare sa trag de urechi ca din cate am vazut nu prea iese usor.

4.Daca e spart borcanul de plastic cam cat costa unul nou si cat unul sh ? Sincer sh nu cred ca se merita ca plasticul oricum se duce repede.

Meci si scuze de deranj. Sper sa stie cineva cam cum sa fac.

Poze :

post-24987-0-49581900-1333401488_thumb.jpg post-24987-0-69745900-1333401546_thumb.jpg

post-24987-0-01546500-1333401525_thumb.jpg

Edited by nightman

Nu stie nimeni ? Cu capacelul de sus am rezolvat. Cred ca erau intepenite urechiile alea dar pana la urma a iesit. Din pacat am constatat ca borcanul nu prea are loc sa iasa cred ca mai e nevoie sa demontez ceva. Din cate vad chiar masca aia sau ce e pe radiator. Asta iar e nasol.