Jump to content

Inlocuire motor 2.5i cu 30i

ad!tza

Recommended Posts

Cea mai enorma diferenta este intre 320i si 330i.

Nici nu stiu cum sa cataloghez diferenta dintre 330i si M3.

Chiar user @mik spunea la un moment dat ca se obisnuise cu 330i si i se parea lent.

Dar ma rog, unii vad la 330i performante de supercar si consum de diesel.

dupa o vreme te inveti cu puterea si vrei mai mult, inca nu mi s-a intamplat asta cu actuala, adica atunci cand am chef sa ma joc cu ea inca ma surprinde si imi da aceeasi senzatie ca la inceput, simt puterea aia bruta pe care o dezvolta. La 330i s-a dus repede impresia asta, ii atingi repede limita si cel mai mult ma enerva steptronic-ul, care asa cum am mai spus, dupa ce am luat-o pe asta de acum mi-am dat seama ca aia era prea lenta, mai ales la plecarea de pe loc si la retrogradari, frana de motor era cam ioc, nu o simteai, pe cand la asta la retrogradari pe modul sport simt cum ma impinge din scaun in fata. Cat despre consum, 330i consuma cam 16-17 in oras, extern nu prea scadea sub 9, iar asta se invarte intre 18-21 in oras iar extra nu prea scade sub 12, media e mereu cam intre 16.5-17.5.

Intre 320i si 330i e foarte mare diferenta, am mers cu un 320i cand aveam 330i si e departe rau, ca fapt divers, am mai mers cu un E90 316i care avea vreo 5k km, deci pe langa faptul ca suna ca un motor de Yaris, cred ca era si mai incet...pocnitoare de masina, ca sa simti ceva trebuia sa o tii constant de la 3rpm in sus, altfel de abia te tarai cu ea!

Eu am avut 320i si acum am 328i.

Diferenta e notabila, dar in nici un caz enorma.

Pai in cazul asta ce as putea sa zic intre 320i si M3?

Am mers si cu un 330xi manual si nu mi s-a parut ca ar trage mai tare decat 328i, desi la o liniuta probabil s-ar duce in fata.

Ce poti sa zice despre 320i si M3 ? NIMIC. M-urile nu ai cum sa le compari cu celalalte motoare de serie, ce dracu sunteti copii..

Omule, oricum o ai inmatriculata pe BG si daca vrei un 330i, ia un 330i. Ai un mecanic bun care sa iti faca transplantul, sa nu te trezesti ca iti pleaca motorul si tu esti inca la semafor ?

Este simplu sa se dea cu parerea ca doar e forum dar cand vine vorba de fapte se cam schimba datele problemei, nu cred ca este asa usor sa schimbi un motor si piesele adiacente...ca asa multi isi puneau de 3000cc si turbo si compresoare de pe ebay.

Ce poti sa zice despre 320i si M3 ? NIMIC. M-urile nu ai cum sa le compari cu celalalte motoare de serie, ce dracu sunteti copii..

Omule, oricum o ai inmatriculata pe BG si daca vrei un 330i, ia un 330i. Ai un mecanic bun care sa iti faca transplantul, sa nu te trezesti ca iti pleaca motorul si tu esti inca la semafor ?

Este simplu sa se dea cu parerea ca doar e forum dar cand vine vorba de fapte se cam schimba datele problemei, nu cred ca este asa usor sa schimbi un motor si piesele adiacente...ca asa multi isi puneau de 3000cc si turbo si compresoare de pe ebay.

Tocmai d-asta intreb colegii de forum in ce consta toata distractia adica vreau sa ma interesez la ce ma inham, sunt sigur ca avem colegi care au facut transplant si s-au lovit de acele probleme de care ar aparea... Sincer eu m-am plictisit de puterea de la 325i-ul meu si crede-ma ca motorul este inca in mintile lui,tokmai d-asta vreau ceva mai mult...si sincer nu mi-as lua niciodata un BMW pe motorina...De ce!? Nici eu nu stiu dar nu mi-as lua...

Tocmai d-asta intreb colegii de forum in ce consta toata distractia adica vreau sa ma interesez la ce ma inham, sunt sigur ca avem colegi care au facut transplant si s-au lovit de acele probleme de care ar aparea... Sincer eu m-am plictisit de puterea de la 325i-ul meu si crede-ma ca motorul este inca in mintile lui,tokmai d-asta vreau ceva mai mult...si sincer nu mi-as lua niciodata un BMW pe motorina...De ce!? Nici eu nu stiu dar nu mi-as lua...

Daca ai avea ocazia sa iti cumperi un 335D sau sa nu mai zic de noile M-uri diesel in defavoarea unui 2.5i, nu ti-ai lua? Eu cred ca nu stii ce inseamna asa ceva. M-a "dat" o tura un prieten cu un 335D si crede-ma ca e senzatie majora cu cat vrei tu la ora. :thumbsup:

@r0n1n

un 330i e46 iti da 3-4 masini pe 400m, daca masina ta e stoc.

Crede-ma ca stiu ce spun. 325i trage decent, pe langa asta m54b30 se simte exact cum este, un frate mai mare.

Daca va dati de la 50 in sus pana la 200, iti da 4-5 masini fara probleme. Trage foarte bine m54b30, nu se poate compara cu motoare mai mici...

Iar de langa un 325i e46 si mai grav... sa nu mai zic de m54b22 care zici ca e legat de pom...

Edited by roco123

@r0n1n

un 330i e46 iti da 3-4 masini pe 400m, daca masina ta e stoc.

Crede-ma ca stiu ce spun. 325i trage decent, pe langa asta m54b30 se simte exact cum este, un frate mai mare.

Daca va dati de la 50 in sus pana la 200, iti da 4-5 masini fara probleme. Trage foarte bine m54b30, nu se poate compara cu motoare mai mici...

Iar de langa un 325i e46 si mai grav... sa nu mai zic de m54b22 care zici ca e legat de pom...

Iti dau dreptate, se vede si din datele tehnice.

Dar eu ma refeream la feeling, senzatia care o ai cand mergi cu masina.

Am mers si cu 330xi cand aveam 320i si nu m-a dat pe spate incat sa zic: asta da BMW.

Trage mai bine si atat, nimic spectaculos.

Mai mergeam si cu un Vectra B 2.0 150cp cand aveam 320i(chipuit) si ma miram ca trage ca al meu

Diferenta fiind de vreo 30cp si Vectra manca ulei la greu.

La liniuta probabil ma duceam in fata dar in viata reala feelingul era aproape acelasi.

Concluzia mea personala este ca doar cuplul il simtim la un mers normal, caii se simt la viteze mari.

Daca ai avea ocazia sa iti cumperi un 335D sau sa nu mai zic de noile M-uri diesel in defavoarea unui 2.5i, nu ti-ai lua? Eu cred ca nu stii ce inseamna asa ceva. M-a "dat" o tura un prieten cu un 335D si crede-ma ca e senzatie majora cu cat vrei tu la ora. :thumbsup:

Eu nu am pus la socoteala generatiile mai noi... am si eu un prieten cu 335i si am vazut cum se simte... si am mai mers cu un A6 2006 motor de 3000 diesel zicea ca are 300 cp... vezi ca nici nu se compara cu 335i la o liniuta mica 335i a lasat 2 3 masini in urma modelul a6 sport din fabrica bine

Edited by ad!tza

Eu nu am pus la socoteala generatiile mai noi... am si eu un prieten cu 335i si am vazut cum se simte... si am mai mers cu un A6 2006 motor de 3000 diesel zicea ca are 300 cp... vezi ca nici nu se compara cu 335i la o liniuta mica 335i a lasat 2 3 masini in urma modelul a6 sport din fabrica bine

Nu compara AUDI CU BMW ;) Te rog! Nu e cazul si nici topicul. :thumbsup:

0-100 la 320ci 8,6 cred ca e bine eu scot 9.0 - 9.1, dar mai departe "cica" ar avea reprize mai bune de acceleratie ca 325ci ceea ce mi se pare imposibil, nu ai cum sa scoti un timp mai prost cu o masina care are cuplu mai mare gen 80km/h-120km/h in treapta a 4-a sau ce comparatii mai sunt in lista aia.

Oricum discutia a cam degenerat, omul vrea sa stie ce implica acest transplant, practic ce ii trebuie in afara de motor si ce complicatii pot aparea.