Jump to content

320D E90 schimb cu 318D E90

pupazadintei

Recommended Posts

Salutare tuturor,

Am deschis acest topic cu speranta ca pot primi ceva indicatii privind schimbul masinii.

Masina pe care o detin este un BMW 320D din 2006 (octombrie). Are 152.000 km, a fost adusa din Germania la inceputul anului trecut.

Are 163 cai putere, navi business, comenzi volan, pilot automat, jante bmw 16", senzori ploaie. Nu are trapa, xenon, piele.

Masina cu care ma gandesc sa o schimb un BMW 318D, din 2010 octombrie. 143 cai putere, 60.000 km. Este mult mai dotata decat a mea.

Adica are bixenon adaptiv, navi profesional, piele pe laterale la scaune, interior velur, volan sport.

Inca nu am aflat toate detaliile, urmeaza sa le primesc in aceasta seara.

Tin sa precizez ca masina mea a fost foarte bine intretinuta, am schimbat destule piese la ea, incluzand aici turbina, filtru epurator, fulie, pompa apa, parbriz (pe casco) si toate filtrele la mai putin de 15.000 km.

Din pacate, are ceva probleme. Iarna aceasta am luat niste gropi ceva pe partea stanga, si cu toate ca am avut cauciucuri run flat "sanatoase", jantele s-au ovalizat putin. Ar mai fi ceva... Merge cateodata cam aiurea, cand decelerez si o scot din viteza, turatiile scad mai mult decat este normal.

In schimb, masina merge excelent, arata foarte bine, zgarieturile au fost facute pe casco.

Si sunt intr-o mare dilema. Merita sa o dau pe a mea si sa o iau pe aceasta? Diferenta de 20 de cai se simte, deoarece sora mea are un 318D din 2008 (noiembrie). Si se simte ca este mai "lenesa". Eu o cam alerg din cand in cand pe a mea :) Dar ma incanta faptul ca este mai noua, este mult mai dotata si consuma si mai putin. Inca nu stiu exact suma pe care ar trebui sa o dau la schimb, banuiesc eu ca ar trebui sa fie pana in 5.000 euro. Probabil voi negocia aceasta suma, pentru ca aceasta masina ar fi a 3-a pe care as cumpara-o de la acest baiat. Mai exact, masina pe care o am si pe cea a surorii mele tot de la el le-am luat. Si am discutat cu el ca poate facem un schimb. Sa i-o dau pe a mea plus diferenta ptr aceasta.

Eu mi-as fi dorit un 320D cu 177 cp, imi cam place sa simt ca masina are putere si ma ajuta in depasiri.

Va rog sa imi spuneti daca ar merita acest schimb. M-am uitat putin pe internet la preturi, iar ptr bmw-urile din 2010, preturile incep de la 17.000 euro pentru masinile cu aceste optiuni si cu acei kilometri.

Va multumesc anticipat.

Sincer, eu inclin spre aceasta masina, adica spre acest schimb. Mai ales ca a mea a ajuns la ceva kilometri, are ceva ani...

Aceasta ar avea aproximativ un an si jumatate. Ar fi rulata numai afara. Si mai mult de atat, acele multe optiuni de care vorbesc imi cam "fac cu ochiul".

Cred ca as putea trece peste partea cu cei 143cp, care totusi se simt putin.

Inca un lucru. Este o diferenta foarte mare intre a mea si a surorii mele. A mea este rigida, tare... A surorii mele se conduce foarte usor, foarte lin... Sunt doua masini total diferite!

Merita schimbul. De diferenta nu stiu exact ce sa zic, dar eu m-as baga la schimb. Poate si pentru ca motorul de pe 320d e f prost facut, desi vad ca ai schimbat turbina, zici ca masina nu merge perfect.

Analizeaza bine noua masina si vezi daca te intelegi la pret.

Intre a mea si a surorii sunt diferente foarte mari! Dar parca tot mai mult imi place a mea, mai rigida asa! Insa e mai usor de condus a surorii, parca mai linistitoare :lol:

Sunt intr-o dilema foarte mare! Chiar imi pun serioase intrebari daca ar merita aceasta schimbare. Cum voi primi poze si detalii cu masina, le voi posta aici!

Cel mai probabil, maine dimineata le voi avea.

Merita schimbul. De diferenta nu stiu exact ce sa zic, dar eu m-as baga la schimb. Poate si pentru ca motorul de pe 320d e f prost facut, desi vad ca ai schimbat turbina, zici ca masina nu merge perfect.

Analizeaza bine noua masina si vezi daca te intelegi la pret.

Eu mi-am dorit foarte mult un BMW. Si m-am bucurat enorm cand l-am luat! Stiam tot ce se poate strica la el! Am citit toate forumurile posibile si sunt un fan declarat al marcii. Acum 2 sau 3 saptamani am fost la Alexeni la Bmw joy tour (parca asa s-a numit), unde am incercat noile modele. Noul seria 3, mai ales 328i este pur si simplu din alta lume.

Am observat putin ca 320d, mai ales cele din anii 2005 si 2006 au ceva probleme. Dar atractia fata de marca m-a facut sa trec peste orice si sa il cumpar.

Acum, acest 318d, fiind din 2010, la sfarsit mai exact, banuiesc ca este destul de ok.

Tipul de la care o iau mi-a spus ca a fost cumparata la o licitatie.

Merita din toate punctele de vedere, daca toate informatiile oferite de tine sunt adevarate. Nu conteaza valorea masinii tale, o diferenta de pana la 5000e este justificata si corecta. Vezi cu kilometrii, 318d cu 60.000km e cam rar..

Toate detaliile privind masina mea sunt adevarate. Acum astept pozele si detaliile privind cea adusa de afara. Pe mine m-a sunat acest baiat de cand a auzit de masina asta, ptr ca stia ca imi doresc un cu mai multe optiuni si mai noua de cand i-am cumparat-o pe a surorii mele (27.02.2012).

Daca ar fi sa o iau, ar fi a 3-a masina pe care o iau de la el.

La ce pret o vinde?

Mi-a spus ca daca o vreau eu, nu o mai pune pe net la vanzare. Si mi-a cerut 15.000 euro pe ea.

cred ca face mai mult la km astia si intretinuta corespunzator

cauta si tu masina ca a ta pe net si vezi pretul

Ca a mea este undeva la 10.000 - 11.000 euro. Si mai mult, dar si mai putin.

Ca pret real si normal, 10.000 - 11.000 euro.

318D din 2010 cu acele optionale este peste 17.000 euro.

Nu, nu merita schimbul.

Tu ai schimbat atatea pe masina si stii in ce conditie este. In partea ailalta nu ai decat promisiuni.

Micile probleme ti le rezolvi in service.

Cat despre xenon si navi profesional poti sa-ti faci retrofit(sa zic ~2000-2500 de euro amandoua) si mai ramai si cu o caruta de bani de care sa te bucuri in concediu.

Nu arunca banii doar pt ca te incanta ceva de moment.

Nu, nu merita schimbul.

Tu ai schimbat atatea pe masina si stii in ce conditie este. In partea ailalta nu ai decat promisiuni.

Micile probleme ti le rezolvi in service.

Cat despre xenon si navi profesional poti sa-ti faci retrofit(sa zic ~2000-2500 de euro amandoua) si mai ramai si cu o caruta de bani de care sa te bucuri in concediu.

Nu arunca banii doar pt ca te incanta ceva de moment.

Adevarul este ca eu tin la masina mea foarte mult si imi si place chiar si mai mult.

Intr-adevar, eu stiu ce am sub capota. Acolo sunt promisiuni.

Intrebare : se pot pune xenoane pe a mea? Nu le pun ptr "fitze, figuri". Doar ca farurile ei normale nu sunt chiar asa de stralucite. Navi profesional nu este un must pe masina mea. Pe urmatoarea mi-as dori, totusi.

nu uita ca 318 e lci :thumbsup:

ce inseamna lci? spre rusinea mea, nu stiu. :)

Stai calm, la 15.000 318d din 2010 cu 60.000km si dotarile alea e departe de adevar..foarte departe chiar :thumbsup: . In cel mai bun caz a luat-o fara TVA si i-a dat injumatatit nr de km.

O sa-i cer seria masinii. Si o sa incerc sa aflu ceva despre ea. Stiti cumva daca ma poate ajuta cineva de pe forum cu informatii, daca fac rost de acea serie?

se pune xenon si pe a ta fara probleme

lci este modelul facelift fabricat 2008-2012

eu zic ca r fi ok schimbul daca ar avea ceva istoric (sa vezi exact ce ,cum ,de unde etc )si daca ar fi in regula

eu zic sa ai grija la detalii ca ele conteaza cel mai mult

se pune xenon si pe a ta fara probleme

lci este modelul facelift fabricat 2008-2012

eu zic ca r fi ok schimbul daca ar avea ceva istoric (sa vezi exact ce ,cum ,de unde etc )si daca ar fi in regula

eu zic sa ai grija la detalii ca ele conteaza cel mai mult

Super info mi-ai dat. Am mai intrebat daca se poate pune xenon si raspunsul a fost negativ. Se pare ca nu am intrebat pe cine trebuie. Mersi ptr "lci" info. Nu stiam ca asa se numeste face-liftul. Teoretic, daca masina a fost in Germania si primesc seria masinii, s-ar putea sa aflu cate ceva despre ea.

La orice reprezentanta iti poate da informatii despre istoricul masinii (si nr de km la fiecare intrare in service).

de unde si pana unde 320d e90 e un motor prost facut,cu destule probleme?

Pai pupazadintei a zis ca a schimbat turbina si mai stiu eu o gramada de proprietari cu turbina picata, iar pt mai multe informatii rasfoieste forumul.

La orice reprezentanta iti poate da informatii despre istoricul masinii (si nr de km la fiecare intrare in service).

Pai pupazadintei a zis ca a schimbat turbina si mai stiu eu o gramada de proprietari cu turbina picata, iar pt mai multe informatii rasfoieste forumul.

eu am schimbat doua turbine dar pot sa zic ca e bun motorul (merge ceas)

Edited by ionut1985

pai sa stricat si am inlocuit-o cu una oe cu garantie (a cazut in timp de 16 LUNI garantia fiind de 18 ,turbina a fost schimbata pe garantie tot oe cu garantie)se mai intampla dar a fost singurul lucru care sa stricat de buna voie de cand am masina (si tinand cont ca masina are 230.000 km in prezent ,turbina a cazut prima data la 147.000 si a doua oara la 209.000) Edited by ionut1985