Jump to content

E46 320d

Kenbobo

Recommended Posts

Dar la Lemforder..cand pica pivoti schimbi cu totul... la Meyle mai poti face ceva:)

Da, dar eu parca tot spre Lemforder inclin :D

si zine cat te-a ajuns distractia? eu am cumparat capetele de bara si discurile+placute fata. mai am basculele si bucsele lor, sa stiu la ce ma astept :pardon:

In magazin sunt in jur de 1100 lei bratele, 400 lei bucsele (cu tot cu suport, sau doar 200 lei parca miezul)

Eu bucse cred ca iau poliuretanice (Powerflex)

Edited by Kenbobo

Pune lemforder si nu ai treaba cativa ani.

poliuretanice am avut si eu si cam zdranganea masina cu ele, dar era mai precisa pe directie/franare, insa elimini total comfortul pe un drum mai prost.

Edited by Krebs

Sunt constient ca elimin orice comfort pe un drum prost, dar vreau sa incerc sa vad cum sunt plus ca din cate am inteles ajuta la eliminarea efectului de tramlining.

Daca nu imi convine trec inapoi la normale. Acum am Lemforder, le-am schimbat acum vreo 20k km si inca se tin bine.

Edited by Kenbobo

• 2 weeks later...

Am schimbat azi anvelopele fata cu unele noi, Matador MP46 Hectorra2 Ultra Sport 225/45 ZR17 94Y XL DOT2014 cu protectie pt janta.

Am preferat sa iau varianta XL pt ca unii ziceau ca acest model are peretii ceva mai moi iar la varianta XL sunt intariti.

Dupa schimb e liniste in masina, sunt foarte comode si in sfarsit TRAMLINING 0 indiferent ca e drum inclinat/denivelat/santuri de tiruri/etc.

Nu am facut decat 50 km cu ele dar pana acum sunt multumit mai ales cand vad ca pot lua mana de pe volan si pe sleauri, inainte ma cam luptam cu el...

Edited by Kenbobo

Multumesc. Legat de profil ma asteptam sa arate bine, fiind noi ;)

Am zis ca fac o incercare cu astea si daca nu sunt multumit trec pe GY.

Stai putin ca eu m-am referit la profil ca si desen,nu ca si "carne" :LMAO:

• Like 2

Multumesc ;)

Stai putin ca eu m-am referit la profil ca si desen,nu ca si "carne" :LMAO:

Am inteles acum.

@BOASKA

Defapt am 7j pe fata si 7,5j pe spate. In poza sunt jantele cu 7j si anvelopele 225/45/17.

Legat de firma Matador si de profil, din ce am inteles eu sunt facute de Continental si folosesc profilul de la anvelopele Continental care nu se mai produc.

Gen scot Continental Sport Contact 5 si pe Matador produc Sport Contact 4.

Sper sa nu vorbesc aiurea, dar asa am citit.

Edited by Kenbobo

Dupa 400km pot spune ca isi fac treaba suprinzator de bine. Am fortat cateva curbe si nu au scartait, nici nu au pierdut aderenta.

Din ce am auzit, fiind noi, ar trebui dupa un anumit numar de km sa verific si sa re-echilibrez rotile?

La cati km ar trebui?

Eu intrebam cum trebuie sa procedez cu anvelopele noi. Vineri le-am montat si echilibrat, dar am auzit ca dupa un anumit nr de km (fiind anvelope noi, 500km zicea cineva) trebuie echilibrate din nou.

E adevarat sau nu?

Eu nu am auzit de chestia asta pana acuma.

Din moment ce gumele sunt noi nu vad de ce ar trebui echilibrate de mai multe ori.Nu e ca si cum s-ar stramba gumele.

Cel mai ok mi se pare cum a spus nutu, le verifici/echilibrezi inainte sa le montezi pe masina cand faci schimbul intre vara si iarna.

Mersi pt raspuns.

Eventual peste o saptamana, pt siguranta le zic sa le verifice.

PS: Ar avea sens daca as pune discuri + placute + etrieri de pe 330d doar pe fata?

As pune si pe spate dar nu vreau sa renunt la frana de mana.

Asadar, pot pune doar pe fata? Nu o sa aiba un efect negativ asupra comportamentului masinii la o franare la viteza mai mare, sau brusca?

Edited by Kenbobo

PS: Ar avea sens daca as pune discuri + placute + etrieri de pe 330d doar pe fata?

As pune si pe spate dar nu vreau sa renunt la frana de mana.

Asadar, pot pune doar pe fata? Nu o sa aiba un efect negativ asupra comportamentului masinii la o franare la viteza mai mare, sau brusca?

Nimeni?

Nu, dar m-au impresionat franele de pe masina lui RCC si daca pot avea frane mai bune, de ce nu? :D

LE: Bine, nu pot sa zic ca dupa ce m-am plimbat cu 330d-ul nu m-a batut gandul, dar in viitorul apropiat cel putin nu o sa fac asta desi mi-as dori.

Edited by Kenbobo

merita frane mai mari.... fiind mai mari pe fata nu franeaza mai brusc ci mai uniform si o sa ti se uzeze mai putin fiind supradimensionate.... merita si si eu voi cface asta... pe al meu...daca nu de m3 macar de 330i....