Jump to content

etilotest

adrian121

Recommended Posts

ce parere aveti despre etilotesturile care au inceput sa apara in comert? nu ar fi cel mai bine sa ne dotam masinile cat mai multi cu un asemenea aparat? in felul asta am sti singuri daca e cazul sau nu sa ne urcam la volan dupa ce am consumat alcool (pentru cei care mai consuma alcool din cand in cand)...?

ce parere aveti despre etilotesturile care au inceput sa apara in comert? nu ar fi cel mai bine sa ne dotam masinile cat mai multi cu un asemenea aparat? in felul asta am sti singuri daca e cazul sau nu sa ne urcam la volan dupa ce am consumat alcool (pentru cei care mai consuma alcool din cand in cand)...?

167040[/snapback]

Gata, esti prins, te-ai dat de gol ca mai tragi cate una mica. :blink:

consider ca nu e nevoie de aparate sofisticate , sau cel putin in cazul meu sa nu ma urc la volan dc am ,,servit,, ceva ! o fi bun si etilotesu pt unii dar hai sa fim seriosi e o investitie care mai bine o faci in taxiu dc ai inghitit ceva alcool

167088[/snapback]

F CORECT... o sa vedeti ca TAXI e mult mai ieftin decat 1 sau 3 luni de mers pe jos...

EU STIU... :) sunt patit... :blink:

pana la urma care-i legea? la orice concentratie se suspenda permisul sau la concentratii mici e doar amenda si puncte? ma gandesc la cazul foarte comun intalnit in care te duci la o aniversare sau petrecere unde chiar daca nu bei, un pahar de sampanie tot ciocnesti si il bei. sau iei cateva inghitituri de bere vara la terasa de la cineva, de pofta... concentratii si cantati mult prea mici ca sa iti afecteze reflexele atat de mult incat sa fii inapt de condus.

cum e legea?

pai de 3 ani de cand am permis cred ca doar odata am urcat la volan dupa jumatate de pahar de sampanie. sunt un sofer model, nu prea AM NEVOIE sa stiu. e o curiozitaite, n-o sa ma apuc sa beau pana la limita legala de acum incolo doar pentru ca pot :blink:

Legea spune ca nu ai voie sa bei deloc. Daca la analize iese sub valoarea de infractiune scapi doar cu permisul suspendat 90 de zile, fara dovada care iti mai permite sa circuli un anumit numar de zile. Valoare pentru infractiune e de 0,8 la mie in sange, daca nu ma insel. Si din cate stiu, daca iti iese peste 0,4 la mie in aerul expirat atunci sigur trebuie sa faci si analize de sange pentru ca e foarte posibil ca in sange sa ai peste 0,8 la mie, deci infractiune.

Eu as fi interesat de un astfel de test. Uneori se intampla sa beau 3 sau chiar 4 beri seara si as fi tare curios dimineata sa stiu daca se mai simt sau nu, dar nu as vrea ca lucrul asta sa-l aflu de la politie. Deci mi s-ar parea util un etilotest.

167451[/snapback]

sunt cativa factori care influenteaza direct aceasta alcoolemie de care tie frica ca se va vedea a doua zi la test iar faza asemanatoare am vazut eu langa mine odata la politie cand erau doi care se tamponasera usor ( semnalizare sparta si bara zgariata) si normal ca la dosar se ataseaza si rezultatulu etilotestiului si ce sa vezi surpriza si pt politai si pt sofer ...nu era zero!!!! :)

deci depinde cate kg ai , depinde dc ai mancat inainte sau dupa ce ai consumat alcool si mai ales depinde si cate lichide ai consumat dupa alcool si mai sunt ceva factori , somnul si bla bla deci dc seara ai consumat 4 beri fii sigur ca dimineata rezultatu va fi altul decat zero alcoolemie!!!!!

bafta :blink:

pana la urma care-i legea? la orice concentratie se suspenda permisul sau la concentratii mici e doar amenda si puncte? ma gandesc la cazul foarte comun intalnit in care te duci la o aniversare sau petrecere unde chiar daca nu bei, un pahar de sampanie tot ciocnesti si il bei. sau iei cateva inghitituri de bere vara la terasa de la cineva, de pofta... concentratii si cantati mult prea mici ca sa iti afecteze reflexele atat de mult incat sa fii inapt de condus.

cum e legea?

167246[/snapback]

La o concentratie de alcool in aerul expirat (etilotest) de pana la 0.10 la mie nu se suspenda permisul, se incadreaza in limita legala. Intre 0.10 si 0.39 se suspenda 90 de zile. Daca ai deja 0.40 politistu te duce imediat la probe biologice la spital pt ca la sange va iesi putin mai mult decat dublu si sigur ai peste 0.8 la mie.

Eu am avut o data 0.07 si m-a lasat in pace (dupa ce am suflat de 2 ori ca sa fie garcea sigur ca nu am mai mult).

Edited by Cristi SM

167040[/snapback]

de unde imi iau unul?

ca as cam avea nevoie!