Jump to content

Curea AC E60

WKF

Recommended Posts

Am un E60 2.0D LCI 2007 163 CP

Dupa ce am schimbat cureaua de accesorii si rola vibrochen, intinzator si tot ce mai este acolo, mi-a fost recomandat sa schimb cureaua de la AC deoarece cand merg fara AC motorul se aude perfect iar cand cuplez aerul se aude un mic vuiet in jur de 2000 de turatii la accelerare.

As vrea sa stiu ce marca de curea este recomandata si cam cat costa ?

Cred ca ai putea cauta Contitech , vorbeste cu user-ul ClaudiuBWR, te poate sfatui cel mai bine si aduce piese la preturi foarte ok.

Insa zgomotul poate fi datorat si altor probleme, gen rola, fulie compresor.. ar trebui verificat.

Edited by Pole

Fulia de la motor a fost schimbata (rola de la vibrochen) si intanzator si curea accesorii, nu a mai ramas decat cureaua de la AC si compresorul sau rola de la AC. Aerul merge perfect , raceste fara probleme si chiar vara trecuta am completat si cu freon.

Zgomotul se aude decat cand cuplez aerul deci e clar ceva legat de aer parerea mea si a tipului de la service unde am fost.

La cati km ai schimbat cureaua?

Eu am fost cu a mea la reprezentanta si mi-au spus ca BMW nu recomanda inlocuirea periodica la un anumit nr. de km si ca se schimba doar daca apar crapaturi.

Eu am schimbat cureaua cand am schimbat si fuila si cu intinzatorul ca nu putea sa imi puna acceasi curea era logic( cum spun si cei de la bmw doar cand are crapaturi si a mea parea putin invechita). Cam la 140 mii km am schimbat.

Zgomotul ala e de la compresor in sine. Cureaua nu face niciun "vuiet". Ori scartaie clar, ori nu face nimic.

Si eu m-am gandit ca nu are cum sa fie de la curea, dar daca este la compresor cum spui tu trebuie schimbat sau nu este asa grav si merge cum spune si colegul cernica87 ca a patit la toate masinile?

Edited by WKF

La fosta masina nu vajaia niciodata.

La actuala si mie imi vajaie uneori tot in jurul a 2000 rot/min. Dar nu tare. Doar daca esti atent iti dai seama.

Mergi linistit. Ori merge mult si bine, ori crapa. Dar nu cred sa ai probleme.

Edited by C_o_s_m_i_n

La fosta masina nu vajaia niciodata.

La actuala si mie imi vajaie uneori tot in jurul a 2000 rot/min. Dar nu tare. Doar daca esti atent iti dai seama.

Mergi linistit. Ori merge mult si bine, ori crapa. Dar nu cred sa ai probleme.

Ai dreptate il aud decat daca sunt atent nu e ceva deranjant, sper oricum sa nu fie probleme.

Pentru orice eventualitate m-am programat sa schimb cureaua de la AC, oricum e bine sa fie schimbata dupa un anumit timp si mai ales daca tot am schimbat-o pe aia de accesorii.

Zgomotul ala e de la compresor in sine. Cureaua nu face niciun "vuiet". Ori scartaie clar, ori nu face nimic.

si cureaua poate sa faca galagie,dupa o inlocuire complecta de role si intinzatoare si binenteles curele si mie mi-a facut galagie cureaua mare. Era gates si am inlocuit-o cu alta in garantie (contitech).