Jump to content

Frane de E38 pe E36

nailbombmax

Recommended Posts

Salut, a incercat cineva sau are cineva cunostinte daca se pot pune frane de E38 750I pe E36?

Am gasit ceva pe net dar nimic concret,o sa atasez 2 poze, in poza 2 sunt etrire fata de E32 ( 740, cel mai mic), E31 (850i cel mijlociu) si E38 (750i, evident cel mare cu 2-a pistonase). In prima poza sunt suporti de etrier de la 850I ( cel mic) si 750 (cel mare), multumesc

cred ca nici roata numai intra daca reusesti sa pui franele dupa e38. in primul rand tre sa pui si discurile si mare mirare ar fii sa se potriveasca pe butucul tau. de mers cred ca merge dar tre sa schimbi butuc discuri si etrieri si jante mari sa intre dupa peste toate astea

posibil si pompa de servo frana care e posibil sa nu mearga in parametri pe etrieri astia .

Edited by malasorte

Este evident ca iti vor trebui discuri si placute pe masura + jante mai mari.

Probabil va trebui sa faci o improvizatie de genul:

http://www.4tuning.ro/images/sistem-franare-fata-bmw/sistem-franare-fata-bmw-e68c5105a8a5875c52-594-0-1-95-1.jpg

http://www.4tuning.ro/images/sistem-franare-fata-bmw/sistem-franare-fata-bmw-b249e105a8a70b56a2-594-0-1-95-1.jpg

http://www.4tuning.ro/images/sistem-franare-fata-bmw/sistem-franare-fata-bmw-cc67c105a8a88d7ca1-594-0-1-95-1.jpg

Masina este un 328 momentan, daca pun etrieri de E38, categoric vreau sa pun si discurile aferente ( 334X32 ), ma gandesc la un proiect si vrea sa vad daca exista aceasta posibilitate si daca se poate fara improvizatii. Jantele sunt de 17". Edited by nailbombmax

Masina este un 328 momentan, daca pun etrieri de E38, categoric vreau sa pun si discurile aferente ( 334X32 ), ma gandesc la un proiect si vrea sa vad daca exista aceasta posibilitate si daca se poate fara improvizatii. Jantele sunt de 17".

cred ca e greu sa gasesc altul care a incercat asa ceva. Cel mai simplu demontezi si montezi si vezi la fatza locului. Spor la treaba

• Like 1

Eventual daca ai chef de upgrade poti sa pui franele de pe 330 E46 care se potrivesc fara modificari.

+1

Sau daca nu cele de M3(e36/e46). Ca sa pui franele de e38 trebuie sa faci adaptor pentru prinderea etrierului. Un strungar bun te rezolva, dar trebuie sa fie facute cu cap.

P.S: Chiar daca faci prinderea pentru etrierii de e38, discurile nu se vor potrivi fiindca butucul discului are alte dimensiuni(este mai lung). Iti trebuiesc discuri de M3.

Deci sfatul meu este sa mergi direct pe 330/M3.

Nu vreau sa deschid alt topic, asa ca o sa intreb aici.

AM un 320d e46 si ma intrebam daca pe viitor, cand va trebui sa schimb discuri+ placute pot sa pun discuri mai mari+placute+etrieri - cele de pe 330d de exemplu, pt o frana mai eficienta.

+1

Sau daca nu cele de M3(e36/e46). Ca sa pui franele de e38 trebuie sa faci adaptor pentru prinderea etrierului. Un strungar bun te rezolva, dar trebuie sa fie facute cu cap.

P.S: Chiar daca faci prinderea pentru etrierii de e38, discurile nu se vor potrivi fiindca butucul discului are alte dimensiuni(este mai lung). Iti trebuiesc discuri de M3.

Deci sfatul meu este sa mergi direct pe 330/M3.

Discurile de m3e36 sunt mai mici dar sunt o idee mai groase, discurile de m3 e46 sunt la fel in diamentru insa tot cu 3mm mai groase. Eu am de 330 si sunt spectacol, diferenta enorma de la 286x22mm la 325x25mm.

Teoretic vreau sa pun motorul de pe E38 pe E36, clar voi avea nevoie de frane ceva mai bune, de asta vreau sa ma informez inainte sa fac orice miscare. Da, teoretic pot sa las si franele mele dar..... prefer sa le schimb, stiu ca merg cele de E46 330 si cele de M3 E36, dar vreau sa cumpar 750-ul intreg si sa-mi iau ce am nevoie, pe de alta parte nu vreau adaptari facute la mesteri strungari. Din poze vad ca nu merg cele de E38, dar exista posibilitatea de a schimba fuzeta?, stiu ca sunt alte amortizoare, dar nu stiu daca se potrivesc capetele de bara si bratele, nu am vazut nici o fuzeta de E38 reala sa o pot incerca, prefer sa intreb decat sa fac prostii :) multumesc.