Jump to content

BMW 520d E60 2009

Andrei_VUV

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 1 month later...

Multumesc!

Ma bucur deja de 1 luna. Si o fac la propriu. Andrei chiar s-a ocupat de masina.

Pentru inceput s-au efectuat urmatoarele:

- spalare sistem+ulei servo directie CHF 11S

- lichid frana

- revizie AC.

Saptamana viitoare:

- placute frana fata ATE (cele de pe spate sunt ok)

- ulei diferential OE

- ulei cutie viteze OE

Uleiul motor si filtrele au fost inlocuite in Ianuarie. Avand in vedere uleiul folosit de Andrei probabil voi inlocui si uleiul dar mai tarziu. Conform TDS atasat uleiul este ok pentru masina. Avand in vedere ca masina se utilizeaza preponderent urban, calitatile de aderare la suprafete ale Magnatecului nu au ce rau sa faca. Oricum nu va prinde 3k km in motor. :)

20150513132814.pdf

Edited by MCO

Daca motorul merge ok, nu consuma nici ulei, sincer n-ai de ce sa schimbi uleiul ala. Ca zic unii sau altii ca n-ar fi bun nu conteaza. Are specificatia bmw LL04 si normal C3, adica exact ce trebuie. Important e dupa ce il testezi sa iti faci o parere si eu chiar am fost multumit cat am mers cu el, dupa ce am trecut de pe Rheinol 5w40, motorul chiar devenise si mai silentios.

@VUV

Te tot laudai ca bagi Ravenol si tu defapt mergeai cu ulei reciclat, Magnatecul e cel mai slab ulei de la Castrol. Daca mai tinem cont si de faptul ca oricum sansele sa fie contrafacut sunt foarte mari...

@MCO

Sa ai noroc de ea si sa o intretii cat mai bine :thumbsup:

Edited by Kenbobo
  • Like 3
  • Downvote 3

Dar e cel mai slab ulei magnatec nu e nici un secret , la mine mergea f prost cu el , am schimbat imediat . Deci din experienta personala , e o porcarie de ulei . Pt cumparator e bine sa-ti faci topic separat cu propriul jurnal de bord 😉 Edited by Myx
  • Like 1

povestea cu uleiul o stiu si este fara sfarsit....

eu de ex am mers pe bmw 5w30 si stiu ca nu e chiar indicat sa schimbi modelul de ulei prea des.

bine...decat sa bagi ulei prost clar il schimbi....dar totusi cred ca ne agitam cam tare pt asta.

@ Kenbobo

Multumesc!

@ Myx

Uleiul nu este premium intr-adevar insa pentru moment este suficient. Inca 2-3 saptamani mai merge avand in vedere ca se vor face aprox 200 km. M-am gandit sa fac topic separat insa acesta arata tot istoricul de cand a intrat masina in tara ;). Ma mai gandesc.

@ Alex_wly

Intr-adevar nu este indicat sa schimbi uleiul prea des deoarece fiecare ulei are asa-zisul "semn de uzura" specific in functie de proprietatile fiecaruia.

Oscilez intre Rheinol, Ravenol si noul produs Shell. Ce-mi recomandati?

Edited by MCO

@ Kenbobo

Multumesc!

@ Myx

Uleiul nu este premium intr-adevar insa pentru moment este suficient. Inca 2-3 saptamani mai merge avand in vedere ca se vor face aprox 200 km. M-am gandit sa fac topic separat insa acesta arata tot istoricul de cand a intrat masina in tara ;). Ma mai gandesc.

@ Alex_wly

Intr-adevar nu este indicat sa schimbi tipul uleiului prea des deoarece fiecare ulei are asa-zisul "semn de uzura" specific in functie de proprietatile fiecaruia.

@ All

Oscilez intre Rheinol, Ravenol si noul produs Shell. Ce-mi recomandati?