Jump to content

Bmw E39 & Ground zero

Guest Rosoaga

Recommended Posts

Guest Rosoaga
Am un Bmw E39, 530D an 2001, si nu prea sunt multumit de sistemul audio ( vine vara, caldura mare , un sub nu strica :D:D).Aseara am cumparat de la un prieten un subwoofer Ground Zero GZRW 30 SPL ( a vrut sa-l puna la el pe masina , dar s-a ivit ocazia sa vanda masina si a ramas cu subul. Am avut eu ocazia sa cumpar subul la un pret bun fara nici un min de functionare ). Nu sunt mare expert in sisteme audio dar cu ajutorul vostru si internetul sper sa iasa ceva frumos . Vreau sa fac ceva de genul :
dar am sa folosesc decat un sub GZ in jumatate. Cutia o sa fie tip Bass-reflex Maxim 100L cu iesire a aerului pe partea dreapta. Imi place ideea cu interfata aiai pentru a nu se vedea cutia si firele la amplificator.Eu am sa folosesc decat un amplificator Clasa Mono canal ( daca ma puteti ajuta cu o idee in legatura cu amplificatorul pentru c nu l-am cumparat inca). Vreau sa schimb culoarea la mocheta cu una neagra ca sa se vada foarte putin inminarile. Cutia am sa o fac eu tip bass reflex ( e mult 100L pentru cutie????). Ce vreu eu sa stiu cel mai mult e la partea cu amplificatorul si legarea la sistemul audio al mesinii. Am nevigatie mare si nu stiu cum e. Legaturile se fac in portbagaj sau in fata la navigatie ???? Multumesc !!! Inca ceva : Daca nu sunteti de acord cu un subb in masina si vi se pare o tampenie va rog sa nu postati .

Daca te duce mai mult de 300 euro nu merita, cu 400, 450 pui Dsp!

daca voia sa puna DSP cred ca ar fi specificat <_<

omului poate ii place sa auda bass mai puternic cel de la dsp este bun atata timp cat asculti in surdina altfel e vai de mama lui :popcorn:

sunetul DSP de pe e39 e foarte slab dupa parerea mea :getlost:

DSP - Digital Signal Processing, probabil te gandeai la DSC tu.

DSP e o optiune audio, care imbunatateste calitatea sunetului printr-o procesare speciala/digitala, egalizator etc... pe e39, daca ai asa ceva, exista un buton, pe care scrie DSP.

Edited by Pole

Guest Rosoaga

DSP - Digital Signal Processing, probabil te gandeai la DSC tu.

DSP e o optiune audio, care imbunatateste calitatea sunetului printr-o procesare speciala/digitala, egalizator etc... pe e39, daca ai asa ceva, exista un buton, pe care scrie DSP.

Stiu ce inseamna DSP :o ... Dar daca sistemul audio nu duce pot sa am orice optiune :p.. Nu se compara cu ce vreau eu sa fac. O sa iasa ceva de genul "Masaj in scaune" >:))

Am pus cateva intrebari la care puteti sa ma ajutati ... THX!

Salut.

La acest subwoofer, pe pagina oficiala este recomandata incinta bass reflex de 55 litri.

Link oficial: http://www.ground-zero-audio.com/en/products/subwooferchassis/gzrw-30spl.html

Dar am auzit unul intr-o incinta de 100 l si suna foarte bine, are mai mult SPL. (mai mult masaj in scaune :)) )

Pe partea de amplificare, eu zic sa alegi unul dintre aceste amplificatoare:

1. Hifonics ZXi 2201

2. Ground Zero GZTA 1.1200DX

3. SPL Dynamics ICE-1500D

4. Alpine MRP-M2000

Acest subwoofer are 2 bobine, astfel se poate conecta la amplificator la 1 Ohm sau la 4 Ohmi.

Primele trei amplificatoare trebuie conectate la 1 Ohm( legi in paralel bobinele subwooferului) iar cel de-al patrulea il legi la 4 Ohmi ( adica legi bobinele in serie).

Avand in vedere scopul in care vei folosi subwooferul, iti recomand amplificatorul de la punctul 3.

Ca sa conectezi cele 2 bobine ale subwooferului in paralel la amplificator, trebuie sa tragi 2 fire de la + de la amplificator la cele 2 bobine + ale subwooferului si 2 fire de la - de la amplificator la cele doua bobine de - ale subwooferului. Iar pentru a-l lega in serie tragi un fir de la + de la amplificator si il conectezi la + la prima bobina a subwooferului, apoi de la -'ul acestei bobine duci un fir la +'ul celei de a doua bobine si in final duci un fir de la -'ul de la amplificator la -'ul celei de a doua bobine( la care acum nu ai conectat nici un fir).

Am incercat sa iti desenez o schema:

http://thumbnails77.imagebam.com/18597/39732e185969383.jpg

Acum legat de amplificator. In primul rand, alimentarea lui trebuie sa fie cu cabluri suficient de groase incat sa poti scoate totul din amplificator. Pentru asta recomand sa folosesti cabluri groase de macar 35 mm^2 ( 2 AWG) sau chiar 50mm^2 (0 AWG) .

Firul de + de la amplificator se leaga direct la borna pozitiva a bateriei. Pe acest cablu , la o distanta de maxim 40 de cm trebuie sa pui o siguranta ( 150-200A cred ca este deajuns. Daca ma insel, rog pe cineva mai priceput sa ma corecteze). Eu zic sa o pui cat mai aproape de borna : aprox 15 cm. Firul de - al amplificatorului se conecteaza la un surub din caroserie si trebuie sa aiba maxim 1m ( poti sa il legi la un surub de la bancheta, de la centuri sau in stanga in portbagaj pe langa magazia de cd-uri ar trebui sa fie un surub in caroserie pe care sa fie o mufa doar cu cabluri maro: poti sa legi cablul acolo).

Apoi cablurile cu care conectezi subfoowerul la amplificator, din nou sa fie groase. Cred ca 8-10 mm^2 e deajuns.

Acum, cum conectezi amplificatorul la sistemul original al masinii. In primul rand ai nevoie de un adaptor HIGH-LOW. Sper sa nu fie considerata reclama, dar iti dau un link direct ( http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Conectica/Dietz/Adaptor_semnal_High-Low_Dietz_(902)/ ) .

Acest adaptor are 4 fire si 2 mufe RCA. Mufele RCA le conectezi cu un cablu RCA la amplificator, iar cele 4 fire trebuie sa le conectezi la cele 4 fire care vin la boxele din spate ale masinii ( doua pt + si doua pentru - ) .

Sper ca ti-am fost de folos. Daca ai intrebari, poti sa ma intrebi aici sau pe PM.

O seara placuta, si cel mai important, sa nu uiti de acea siguranta pe cablul de + ce vine de la baterie ( te ajuta in caz de scurt sa nu dai foc la masina)

Edited by Kenbobo

Guest Rosoaga

Informatiile tale o sa-mi fie de mare ajutor. THX

Weekendul asta o sa fac cutia (undeva la 90L)-bass bun , aspect frumos si simplu cu acea interfata :D

Am gasit acest amplificator la un pret foarte bun ( nu are nici un minut de functionare): http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MB_Quart/Discus/DSC_1500.1/

Si din cele care le-ai postat tu , Hifonics-ul (de celelalte nu prea imi permite buzunarul :D) .

Ce parere ai?

Informatiile tale o sa-mi fie de mare ajutor. THX

Weekendul asta o sa fac cutia (undeva la 90L)-bass bun , aspect frumos si simplu cu acea interfata :D

Am gasit acest amplificator la un pret foarte bun ( nu are nici un minut de functionare): http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MB_Quart/Discus/DSC_1500.1/

Si din cele care le-ai postat tu , Hifonics-ul (de celelalte nu prea imi permite buzunarul :D) .

Ce parere ai?

Eu as zice sa iti iei nou cu garantie si avand in vedere la ce il vei folosi, recomand : http://www.booster.ro/car-sound/amplificator-auto/spl-dynamics/ice-1500d-10423.html

Daca nu iti ajung banii, poti sa iei acel MB Quart daca zici ca l-ai gasit la pret bun.

LE: Acum am vazut ca linkul de la adaptorul High Low nu te duce unde trebuie.

1. Dai click pe el, si in acea lista cauti mai jos "Adaptor semnal High-Low Dietz (902) " la 49,90 lei

2. Sau o varianta mai scumpa care pretinde a fi mai buna , dar nu stiu ce sa zic. Teoretic ar trebui sa fie mai calitativa : http://www.booster.ro/car-sound/accesorii-instalare/adaptor-de-semnal-hi-low/focal/hilo-9980.html

Edited by Kenbobo

Stiu ce inseamna DSP :o ... Dar daca sistemul audio nu duce pot sa am orice optiune :p.. Nu se compara cu ce vreau eu sa fac. O sa iasa ceva de genul "Masaj in scaune" >:))

Am pus cateva intrebari la care puteti sa ma ajutati ... THX!

imi pare rau dar nu stii cu ce se mananca sistemul audio cu DSP. "masaj in scaune" sigur nu vei obtine cu sistemul asta audio premium insa un sunet de calitate cu siguranta. daca vrei bubuiala ai n variante de "tun uri " sa pui in masina. succes

Guest Rosoaga

imi pare rau dar nu stii cu ce se mananca sistemul audio cu DSP. "masaj in scaune" sigur nu vei obtine cu sistemul asta audio premium insa un sunet de calitate cu siguranta. daca vrei bubuiala ai n variante de "tun uri " sa pui in masina. succes

:D Poate ca nu stiu. Dar eu am specificat ca am subwooferul cumparat ( uitate mai bine inainte sa postezi ) , deci esti cam pe langa subiect. "Bubuiala" :)) , ai cam exagerat .

Amplificatorul, teoretic e bun, doar ca e la limita minima de putere.

Subwooferul tau are 1000w iar amplificatorul scoate fix 1000w.

Amplificatorul are putere maxima de 1000w. Tu ca sa scoti totul din subwoofer trebuie sa ti amlificatorul la maxim tot timpul. Problema e ca astfel apar distorsiunile si se va auzi rau cand te apropii de maxim cu volumul. Cel mai bine ar fi fost un amplificator de macar 1200w ca sa nu functioneze tot timpul 100% , sa functioneze doar 80% sau mai putin.

In situatia ta risti sa se supraincalzeasca sau sa distorsioneze. Mai mult ca sigur nu vei putea sa scoti un sunet clar , fara distorsiuni la volum maxim din subwoofer.La volum mai mic ar trebui sa se auda bine, dar repet : la volum mare...

Edited by Kenbobo

• 3 months later...
desi vad ca nu s-a mai scris de mult pe aici,eram curios sa vad ce a facut pana la urma.o specificatie vreau sa adaug s eu,pt ca a facut-o un prieten de-al meu la un E39.masina asta o sa vibreze rau chiar si cu insonorizare!el a incercat sa facacam tot posibilul si tot ii vibreaza cate cv si toate astea din cauza insonorizarii dintre portbagaj si cocpit trebuie sa dea ff tare la volum!

• 2 months later...